Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 66 / 2 / 0
Witam, nie znalazłem takiego działu, ani choćby jemu podobnych, a więc pozwoliłem sobie założyć nowy wątek o sposobie zażywania opium dość mało popularnym u nas. Wiadomo jest powszechnie, że w XIX w. w Europie były nawet palarnie opium, a w Chinach nawet w XX w. Wobec tego mam pytanie, czy jest to bardzo trudne? Jakie są sposoby palenia oprócz tego najbardziej tradycyjnego z fajki? Czy jest to opłacalne? Pozdrawiam i z góry dziękuję za odp.
  • 179 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: rage13 »
Trzeba mieć dobry materiał i dobra fajkę. Mój kumpel próbował z towarem własnej produkcji to zrezygnował. Bez odp. sprzętu i techniki marne szanse na dobrego bucha i strata materiału. Tez bym popalił. taką koche mieć z Afganistanu czy podobnego kraju i fajeczkę i latać sobie. :D ^_^
  • 908 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Heroine2 »
a mnie się udało palenie z towarem z własnej działki, w tym roku to chyba nie popalę bo mi maki powódź zabrała :(
"Jeżeli ta wojna jest przegrana, to nie jest moim zmartwieniem, że giną w niej ludzie. Nie uronię za nich jednej łzy, bo nie zasłużyli na nic lepszego"

Adolf Hitler "Fuhrer" 1945 r.
  • 66 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Vornar »
Heroine, a powiedz, czy cięzko jest tak palic Opium? używałeś sprzętu odpowiedniego? Współczuję straty:(
  • 908 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Heroine2 »
taaa, długiej faji, na Slovensku koło Gerlacha jsem to koupil; lepiej jednak bo o wiele dłużej trzyma to zrobić tak jak Jon radzi dać sobie w kanał.
"Jeżeli ta wojna jest przegrana, to nie jest moim zmartwieniem, że giną w niej ludzie. Nie uronię za nich jednej łzy, bo nie zasłużyli na nic lepszego"

Adolf Hitler "Fuhrer" 1945 r.
  • 66 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Vornar »
Nie pociaga mnie to zbytnio, zero delektowania się. Poza tym mam zasadę - nic w żyłe. Mam nadzieje, że kiedyś będę mógł zapalić sobie taką fajeczkę:) Czy mógłbygś stawić zdjęcia jak taka fajeczka wyląda? Pozdr.
  • 1519 / 20 / 0
A ze szklanej lufki jak do zioła nie próbowaliśta?
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
  • 475 / 6 / 0
Nigdy nie widziałem jak się pali opium, bo w Polsce były inne metody, jednak w dawnych wiekach opium paliło się- przytykając blisko ognia. Kiedyś to nawet dokładnie analizowałem, bo miałem dokładne rysunki, ale to było dawno. W Polsce wszystko co miało morfine, to się acetylizowało, więc...
  • 1033 / 7 / 0
no ja pale tak - do lufy i lekko podgrzewam i jak zaczyna dymic to odstawiam ogien i ciagne
idzie wolno, ale zaskakujaco dobrze klepie
  • 236 / 1 / 0
Może ktoś wstawić foto takiej fajii?
Oraz ile trzeba spalić?
Mam trcohe opium więc chiałbym spróbować ;)
ODPOWIEDZ
Newsy
To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.