Napój o działaniu psychodelicznym, zawierający DMT – sposoby przyrządzania, opisy rytuałów, rady i wątpliwości.
Więcej informacji: Ayahuaska w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 61 / 2 / 0
Czy ktoś wie jakie legalne rośliny można wykorzystać, aby stworzyć w pełni aktywny zamiennik ayahuasci? Wiem, że aya to konkretna roślina, która pozostaje nielegalna. Chodzi mi po prostu o to czy ktoś próbował z pozytywnym skutkiem stworzyć alternatywny napój, który może pełnić tę samą rolę co aya.

Może macie doświadczenia z tego typu miksturami? Zawsze możecie pisać o swoich opiniach nt. różnic prawdziwej aya (której receptur też jest sporo), a alternatyw (także nielegalnych, jak tych opartych o rutę stepową).
Uwaga! Użytkownik Salax nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1238 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: gringo »
Z osądami się wstrzymam, zbyt mało faktów uzbierałem na ten temat, lecz z działających, a także podobnych spraw miałem do czynienia:
Banisteriopsis caapi + Psychotria viridis (tutaj zawdzięczam wiele wspaniałemu Currandero)
Resztę montowałem sam:
DMT + moklobemid
DPT + moklobemid
Mimosa hostilis + moklobemid
Mimosa hostilis + Peganum harmala,

Z czego pierwsza Aya podchodzi mi najbardziej. Wynoszę z niej najwięcej i na niej poprzestanę. Wielkie nadzieje pokładam w Peyotlu - do niego wciąż się przygotowuję pierwszą Aya.
Ogólnie książkę można napisać. Kiedyś będę trzeźwy przez dłuższy czas ;-) to postaram się rozwiać co niektóre sprawy. Sorry za chaos w poście...
Na chwilę obecną tyle.
pzdr
לאכול חומצה!
  • 61 / 2 / 0
Nic, absolutnie nic? Powiedzmy, że z jakiegoś powodu nie chcę łamać prawa, a szukam najlepszej alternatywy dla yage. Przy okazji możecie mi napisać jak sprawa wygląda z roślinami zawierającymi DMT. Mozga trzcinowata też może posłużyć do osadzenia kogoś w więzieniu? :P
  • 3127 / 27 / 0
chaliponga (Diplopterys cabrerana) nie została zdelegalizowana, wiec można jej użyć jako rośliny z DMT, co do roślin z MAOi, może być cięzko, ale zawsze zostaje stary dobry moklobemid.

Jeśli złapią Cię z wyekstrahowanym DMT to będą mieli w nosie, czy ekstrahowałeś to ze swojej szyszynki, czy kupiłes od dilera ;)
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2010 przez chusajn, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 4024 / 375 / 953
Komponent ze światłem jest akurat mniej kłopotliwy, np. chaliponga [---> gugle ;-) ] nie jest wymieniona na liście.

Natomiast legalny roślinny komponent siły to już trudniejsza sprawa. Jeżeli podchodzisz do tego tak , że skuteczna inhibicja mao to wszystko czego potrzebujesz, to te moklocośtam powinny się sprawdzić. Chociaż ich na pozamedyczny użytek zdobywanie tez legalnym nie jest ...
  • 61 / 2 / 0
Podobno buzdyganek naziemny doskonale spełnia rolę komponentu "siły". Zastanawia mnie tylko gdzie to można kupić lub znaleźć. Czasami występuje w Polsce i zastanawiam się gdzie w ogóle jest sens tego szukać.

Informacje nt. tej rośliny zaczerpnąłem tutaj:
http://forums.ayahuasca.com/phpbb/viewt ... a591558736
  • 1387 / 5 / 0
Są leki bazujące na wyciągu z buzdyganka, głównie na zwiększenie popędu :D
  • 61 / 2 / 0
pindyjski pisze:
Są leki bazujące na wyciągu z buzdyganka, głównie na zwiększenie popędu :D
To zależy co się ekstrahuje, a co się wyrzuca. W necie raczej sugerowano, że do ayahuaski lepiej użyć całej rośliny.
  • 1387 / 5 / 0
Nie czytałem, forum wymaga rejestracji. Nie piszą tam jak zdobyć?

http://www.seedvendor.com/100-seeds-tri ... se100.html
  • 61 / 2 / 0
pindyjski pisze:
Nie czytałem, forum wymaga rejestracji. Nie piszą tam jak zdobyć?

http://www.seedvendor.com/100-seeds-tri ... se100.html
Tylko, że podobno to rośnie w Polsce :P Pytanie gdzie?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych

Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.

Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków

Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.