Promazyna – organiczny związek chemiczny, alifatyczna pochodna fenotiazyny, stosowana jako lek przeciwpsychotyczny.
Nie znalazłem wątku o tym leku. Brał ktoś/bierze?? Ja dostawałem w szpitalu po odstawieniu benzo i na wyjściu dostałem recepty na to. Mi całkiem odpowiada, lekko wycisz, ale naprawdę subtelnie (może dlatego że biorę już ponad 2 tygodnie). W każdym razie w moim skromniutkim doświadczeniu z neuroleptykami zazwyczaj byłem zdegustowany ich potwornie zamulającym i odbierającym uczucia działaniem. promazyna jednak wycisza mnie i ułatwia zasypianie. w szpitalu jadłem 100 mg 3 razy dziennie. teraz ok 600 mg, bo już jestem w domu i ciągnie mnie do benzosów, więc zamulam się tym w zastępstwie. I czy to prawda, że to ustrojstwo zupełnie nie uzależnie?? no to tyle z mojej strony.
Dodano wiki + strukturę - 909
A orientuje się ktoś czy warto zarzucić promazyne przed koda???
dr.Kubeusz pisze: ale to chyba masz na myśli prometazyne, a nie promazyne co??
pozr
Promazyna dobra do miksów z wszelakimi opio tak jak napisano kiedyś powyżej, w moim przypadku, gdy jeszcze paliłem mj to też dobry miks, bo promazin przytłumiał mi paranoje. Dobra na odstawkę różnych środków, choć lajtowa.
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.
Marihuana w Norwegii — odrzucona reforma i to, co zrobiły sądy
Norwegia odrzuciła dekryminalizację w parlamencie, a rok później jej Sąd Najwyższy w praktyce złagodził karanie za posiadanie na własny użytek. To rzadki przypadek, w którym sądy poszły dalej niż ustawodawca.