Promazyna – organiczny związek chemiczny, alifatyczna pochodna fenotiazyny, stosowana jako lek przeciwpsychotyczny.
Nie znalazłem wątku o tym leku. Brał ktoś/bierze?? Ja dostawałem w szpitalu po odstawieniu benzo i na wyjściu dostałem recepty na to. Mi całkiem odpowiada, lekko wycisz, ale naprawdę subtelnie (może dlatego że biorę już ponad 2 tygodnie). W każdym razie w moim skromniutkim doświadczeniu z neuroleptykami zazwyczaj byłem zdegustowany ich potwornie zamulającym i odbierającym uczucia działaniem. promazyna jednak wycisza mnie i ułatwia zasypianie. w szpitalu jadłem 100 mg 3 razy dziennie. teraz ok 600 mg, bo już jestem w domu i ciągnie mnie do benzosów, więc zamulam się tym w zastępstwie. I czy to prawda, że to ustrojstwo zupełnie nie uzależnie?? no to tyle z mojej strony.
Dodano wiki + strukturę - 909
A orientuje się ktoś czy warto zarzucić promazyne przed koda???
dr.Kubeusz pisze: ale to chyba masz na myśli prometazyne, a nie promazyne co??
pozr
Promazyna dobra do miksów z wszelakimi opio tak jak napisano kiedyś powyżej, w moim przypadku, gdy jeszcze paliłem mj to też dobry miks, bo promazin przytłumiał mi paranoje. Dobra na odstawkę różnych środków, choć lajtowa.
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Mama dilera przyszła na policję z marihuaną
Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.
Holenderski eksperyment z regulowaną uprawą marihuany okazał się sukcesem
Minął dokładnie rok, odkąd holenderskie coffeeshopy w wybranych gminach zaczęły sprzedawać wyłącznie legalnie uprawianą marihuanę. Eksperyment, który miał uderzyć w czarny rynek, przynosi pierwsze wymierne efekty. Choć nie obyło się bez kar finansowych, ogólny bilans jest zaskakująco pozytywny.