Promazyna – organiczny związek chemiczny, alifatyczna pochodna fenotiazyny, stosowana jako lek przeciwpsychotyczny.
Nie znalazłem wątku o tym leku. Brał ktoś/bierze?? Ja dostawałem w szpitalu po odstawieniu benzo i na wyjściu dostałem recepty na to. Mi całkiem odpowiada, lekko wycisz, ale naprawdę subtelnie (może dlatego że biorę już ponad 2 tygodnie). W każdym razie w moim skromniutkim doświadczeniu z neuroleptykami zazwyczaj byłem zdegustowany ich potwornie zamulającym i odbierającym uczucia działaniem. promazyna jednak wycisza mnie i ułatwia zasypianie. w szpitalu jadłem 100 mg 3 razy dziennie. teraz ok 600 mg, bo już jestem w domu i ciągnie mnie do benzosów, więc zamulam się tym w zastępstwie. I czy to prawda, że to ustrojstwo zupełnie nie uzależnie?? no to tyle z mojej strony.
Dodano wiki + strukturę - 909
A orientuje się ktoś czy warto zarzucić promazyne przed koda???
dr.Kubeusz pisze: ale to chyba masz na myśli prometazyne, a nie promazyne co??
pozr
Promazyna dobra do miksów z wszelakimi opio tak jak napisano kiedyś powyżej, w moim przypadku, gdy jeszcze paliłem mj to też dobry miks, bo promazin przytłumiał mi paranoje. Dobra na odstawkę różnych środków, choć lajtowa.
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków
Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.