Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 402 / 3 / 0
oglądanie tv na delphe to świetna sprawa. Czy też mieliście takie akcje, że ktoś do was mówił z ekranu i tp?
Wygraj z systemem, bądź szczęśliwy.
Pragniesz miłości? Kochaj, nikt nie może Ci tego zabronić.
  • 2876 / 99 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
Na deksie oglądanie jest dla mnie o tyle ciekawe bo utożsamiam się z bohaterem, wczuwam się bardzo w klimat filmu, nieraz analizuję akcję oczami głównej postaci. Ze względu na to, że deks potęguje muzyczne emocje dobra muzyka w filmie to 50% sukcesu :)
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 3250 / 357 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Dokładnie, dxm daje nam możliwość udziału w akcji.

Jak będę miał czas to pozcalam wątki filmowe o dxm.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 1026 / 31 / 0
Ogólnie nie przepadam za oglądaniem filmów czy koncertów na DXM, a na zjeździe - tym bardziej. Są dwie opcje:
1) Nie potrafię się zmusić. Po prostu - nie potrafię skupić się na fabule, odpływam daleko i siup! już mnie nie ma.
2) Wczuwam się za bardzo. Kiedyś oglądałam Tetsuo na 3 plateau - musiałam wyłączyć po 5 minutach, bo moje ciało niemalże zaczęło imitować ból, jaki widziałam na ekranie. Kto oglądał film, ten wie, że rozcinanie uda i wciskanie weń metalowych rurek to nic przyjemnego %-D

Dex, mimo wszystkich swoich zalet, to dla mnie mało "kinomański" drag. Na ten cel wolę przeznaczyć takie, choćby, 2c-e, które w połączeniu z "Lokatorem" czy "Psychozą" - zmiotło mnie totalnie. Albo może po prostu nie potrafię dobrać sobie odpowiedniej dawki pod tego typu rozrywki.
Switched my sulph to AJAX.
  • 30 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Garmel »
ja natomiast po dxm mam problem z ogladaniem tv. ciezko skupic mi wzrok cos jak po wiekszych ilosciach alko, a juz o wkreceniu sie w fabule niema mowy. muza i wlasne kino (mind) to lubie :cool:
Uwaga! Użytkownik Garmel nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1067 / 206 / 0
Nieprzeczytany post autor: czajnikof »
Zależy w jakiej dawce, ale oglądałem coś kiedyś coś i było okej. Hmm tylko co to było?
I don't do drugs. I am drugs.
  • 3250 / 357 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
JAk sie wczuwasz za bardzo to moze lepiej oglądaj "normalne" filmy lucretia. Poza tym "wczuwanie sie za bardzo" to dla mnie jakiś absurd, filmy są właśnie po to, żeby sie w nie wczuwać. Jeśli nie chcesz sie wczuwać przeczytaj sobie streszczenie i styka. Nie można sie wczuć za bardzo. Ja fakt, pare razy sie popłakałem, albo demonicznie uśmiałem, albo poryłem banie wczuwając sie maksymalnie w "Kota Tip-Topa (Top Cat)" ale zawsze było zajebiście. Toteż oglądanie sadystycznych filmów lepiej sobie zostawić na inne niz dxm okazje.

Ja mówie wszem i wobec, do oglądania filmów nic nie nadaje sie lepiej od dxm. Czasami moze razic ekran, ale mozna przyciemnic albo zastosować rzutnik jak ktos ma.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 1026 / 31 / 0
@ jogurt - normalnie bym się zgodziła, bo filmy kręci się po to, żeby się "wczuć" i tu dyskusji nie zamierzam prowadzić. Gorzej, jeśli z całego filmu jedyne co do Ciebie dociera to jakieś nieskoordynowane emocje, które w zasadzie nie wiadomo skąd się wzięły, bo wątek - jak to na dxm - pojawia się i znika. Mnie coś takiego zajebiście denerwuje. Obojętnie, czy z ekranu maślanym wzrokiem wlepia się hugh grant, czy też włączę sobie cartoon network, galopują dzielni członkowie grupy monty pythona czy są to intelektualizujące wynurzenia fińskiej awangardy - nie styka. i już.
Switched my sulph to AJAX.
  • 343 / 6 / 0
Wczuwanie się na dexie w film, albo w grę średnio mi idzie. Jeśli jednak ktoś opanował tę sztukę, to chyba mogę polecić Las Vegas Parano :D.

Spróbuję kiedyś na dxm+thc.
  • 67 / / 0
Po dxm mam tak, że bardzo wczuwam się w film ale wystarczy jedna scena, która została słabo nagrana, coś co mi nie pasuje i zaczynam się śmiać z tego, że ten film jest beznadziejny, wczucie się w film przechodzi i staję się krytykiem filmowym :P
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
"Niemyte dusze / Narkotyki" - teatralna podróż w głąb ludzkiej psychiki

Spektakl odbędzie się 17 października 2025 roku (pt) w Miejskim Ośrodku Kultury w Pelplinie. To propozycja dla każdego, kto poszukuje w teatrze głębi, refleksji i intelektualnego wyzwania. Nie przegapcie tego wyjątkowego wydarzenia!

Niemowlę pod wpływem kokainy. Szokujące odkrycie na terenie ogródków działkowych

Krakowscy policjanci od dłuższego czasu rozpracowywali grupy wyłudzające pieniądze od starszych osób metodą "na legendę". Przestępcy podszywali się pod funkcjonariuszy lub pracowników instytucji publicznych, by zdobyć zaufanie swoich ofiar.

Brazylijska roślina jurema preta skuteczna w walce z depresją.

Brazylijska roślina jurema preta, używana od wieków w rytuałach rdzennych mieszkańców, przyciąga uwagę naukowców jako możliwy środek w leczeniu depresji. Zawiera silnie działające DMT – psychodelik, który może przynieść szybką poprawę nastroju. Choć wyniki badań są obiecujące, eksperci podkreślają, że to nie jest lek dla każdego.