Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 908 / 9 / 0
Opium aptekarzy z j.ang. "opium aptekarzy" jest to najbardziej pożądana odmiana maku wysokomorfinowego na świecie, która zawiera do 21% morfiny bezwodnej w opium.Niektóre źródła jak bulletin_on_narcotics_2007.pdf, podają,iż zawiera ona nawet do 23,5% bezwodnej morfiny w opium. Oto jej zdjęcia:
"Jeżeli ta wojna jest przegrana, to nie jest moim zmartwieniem, że giną w niej ludzie. Nie uronię za nich jednej łzy, bo nie zasłużyli na nic lepszego"

Adolf Hitler "Fuhrer" 1945 r.
  • 1997 / 120 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
No ale gdzie to można znaleźć? W dodatku to chyba najbardziej pożądana odmiana przez afgańczyków...

Ja słyszałem/czytałem ostatnio, że farmaceuci wolą opium bogate w tebaine, bo dość łatwo otrzymuje się z niej pozostałe pochodne morfiny wraz z nią chyba, głowy nie dam bo się nie znam. W każdym razie, podobno lepiej wychodzi technologicznie przy produkcji. No i na polu mogą mieć bezmorf wysokotebainowy, a o to chyba tez im chodzi.
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 908 / 9 / 0
Pochodzi ona z nasion maku rosnącego w Turcji, Afgańczycy właśnie stamtąd ją biorą. Wystarczy skąś załatwić nasiona maku z Turcjii o ciemnofioletowoczerwonej barwie kwiatu.
"Jeżeli ta wojna jest przegrana, to nie jest moim zmartwieniem, że giną w niej ludzie. Nie uronię za nich jednej łzy, bo nie zasłużyli na nic lepszego"

• 1406 / 142 / 0
Nieprzeczytany post autor: oxan »
bo najlepsze opium i jego przetwory aptekarze właśnie robią hahahahaha
narkotyki są niezdrowe
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
  • 908 / 9 / 0
No tak ale Talibowie w Afganistanie nie są przecież wszyscy aptekarzami,a opium, morfinę i heroinę też dobrą robią %-D. Tylko, że w tej chwili właśnie amerykańscy żołnierze szykują się do operacji wojskowej mającej głównie za zadanie zwalczyć uprawy maku lekarskiego, ale jestem dobrej myśli i życzę amerykanom klęski :cheesy:
Niech Szanowny Osama Bin Laden dalej rozsyła herę do ameryki i po całym świecie!!!!!
Ave Osama!!!!!

Jestem z Tobą, Nie Daj się! Pie....nym jankesom!!! hehehe

• 191 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Faithless »
Dochodzi u nas na outdoor? %-D
Ej, heroine, coś więcej o tym daj.
Ten mak jest prze-kurwa-piękny.
Ciekawe, czy u nas osiągnął by te 15% morfiny w suchym opium.
Uwaga! Użytkownik Faithless nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 908 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: Heroine2 »
Nie wiem czy dochodzi, poszukaj w sklepie spożywczym z nasionami maku z Turcji, zasadź na próbę kilka, jak będą miały kielichy kwiatów koloru ciemno-czerwono-fioletowym i bardzo gorzki smak (taki, że aż się rzygać chce) to będą właśnie te (ja nie próbowałem ale moja ciotka (która jest nie w temacie) posadziła go w ogródku. Właśnie takie wyrosły.

ODPOWIEDZ
Newsy
Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Policjant złapany z narkotykami w Kołobrzegu. Prokuratura i policja ujawniły nowe fakty

Podczas festiwalu muzyki elektronicznej w Kołobrzegu zatrzymany został 40-letni policjant z Gdańska, który miał przy sobie narkotyki. - Została uruchomiona procedura zawieszenia policjanta w czynnościach służbowych - mówi o2.pl asp. szt. Mariusz Chrzanowski, rzecznik prasowy KMP w Gdańsku.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.