Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
Adolf Hitler "Fuhrer" 1945 r.
Ja słyszałem/czytałem ostatnio, że farmaceuci wolą opium bogate w tebaine, bo dość łatwo otrzymuje się z niej pozostałe pochodne morfiny wraz z nią chyba, głowy nie dam bo się nie znam. W każdym razie, podobno lepiej wychodzi technologicznie przy produkcji. No i na polu mogą mieć bezmorf wysokotebainowy, a o to chyba tez im chodzi.
Hurra, diese Welt geht unter
konsultacja ze mną zagraża życiu i zdrowiu
Janssen-Cilag powinien mnie dożywotnio sponsorować
matka chemia kocha swoje dzieci i nie pozwoli im umrzeć w samotności
Niech Szanowny Osama Bin Laden dalej rozsyła herę do ameryki i po całym świecie!!!!!
Ave Osama!!!!!
Jestem z Tobą, Nie Daj się! Pie....nym jankesom!!! hehehe
Ej, heroine, coś więcej o tym daj.
Ten mak jest prze-kurwa-piękny.
Ciekawe, czy u nas osiągnął by te 15% morfiny w suchym opium.
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.