[Przerzucam temat w końcu to nie SD]
Pass it over to me.
Don't bogart that joint, my friend
Pass it over to me.
Roll another one
Just like the other one.
This one's burnt to the end
Come on and be a friend.[/i]
Rośnie mi nawet, lecz o wiele trudniejsza w uprawie niż divinorum.
Roślina o bardzo intensywnym zapachu, używa się jej do powolnego spalania w kadzidłach.
Wprowadza taki magiczny nastrój, bo zapach jest naprawdę intensywny i ciekawy.
Sądzę, że lepsza niż kadzidło kościelne, żywiczne.
Poza, tym, żadnych niezwykłych właściwości.
Palił ktoś salvię splendens(tak to się pisze?)? Od dłuższego czasu podejrzewa się ją o właściwości psychoaktywne...
kurzowy pisze: wujekescobar: gdzieś kiedyś (może na tym forum, może na smartshopowym) czytałem, że salvia splendens (błyszcząca) palona lub żuta przed SD wzmacnia jej działanie. Sam tego jednak nie sprawdzałem
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
FDA zorganizowała publiczne wysłuchanie w sprawie terapii psychodelicznych
14 września amerykańska Agencja Żywności i Leków (FDA) przeprowadziła w swojej siedzibie w White Oak w stanie Maryland czterogodzinne wysłuchanie publiczne poświęcone przyszłości terapii psychodelicznych w Stanach Zjednoczonych. Spotkanie trwało od 12:30 do 16:30 czasu wschodniego (18:30–22:30 w Polsce), na miejscu zjawiło się około 300 osób, a transmisję na żywo oglądał kolejny tysiąc widzów.
Diler z Anglii przyjmował nietypową walutę. Uzależnieni spłacali długi rzadkimi kartami Pokemon
Nietypowa waluta w narkotykowym biznesie pod lupą angielskich śledczych. Podczas przeszukania domu 26-letniego dilera policjanci zabezpieczyli nie tylko kokainę, marihuanę i gotówkę, ale także pudełko z rzadkimi kartami Pokemon. Szybko wyszło na jaw, że służyły one uzależnionym do spłacania długów u przestępcy.
Narkotyki w listach do więźniów. Wysyłali je do zakładów karnych w całej Polsce
Narkotyki trafiały pocztą do więzień w całej Polsce. Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko małżeństwu z Gorzowa Wielkopolskiego. Ewelina T. i Marcin T. mieli przez ponad cztery lata uczestniczyć w procederze, którego wartość oszacowano na co najmniej 50 tys. zł.