[Przerzucam temat w końcu to nie SD]
Pass it over to me.
Don't bogart that joint, my friend
Pass it over to me.
Roll another one
Just like the other one.
This one's burnt to the end
Come on and be a friend.[/i]
Rośnie mi nawet, lecz o wiele trudniejsza w uprawie niż divinorum.
Roślina o bardzo intensywnym zapachu, używa się jej do powolnego spalania w kadzidłach.
Wprowadza taki magiczny nastrój, bo zapach jest naprawdę intensywny i ciekawy.
Sądzę, że lepsza niż kadzidło kościelne, żywiczne.
Poza, tym, żadnych niezwykłych właściwości.
Palił ktoś salvię splendens(tak to się pisze?)? Od dłuższego czasu podejrzewa się ją o właściwości psychoaktywne...
kurzowy pisze: wujekescobar: gdzieś kiedyś (może na tym forum, może na smartshopowym) czytałem, że salvia splendens (błyszcząca) palona lub żuta przed SD wzmacnia jej działanie. Sam tego jednak nie sprawdzałem
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom
Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.