Negatywne konsekwencje przyjmowania fitokannabinoidów i sposoby im przeciwdziałania.
ODPOWIEDZ
  • 97 / 3 / 0
hi
Tutaj piszecie wszystko co odczuwacie gdy przechodzi wam faza, badz jestescie kilka dni bez palenia juz
(mówie tutaj o takich zaawansowanych palaczach typu george bush itp)

Ja po kilkunastu godzinach po paleniu odczuwałem:

1.dziwne i wkurzajace cisnienie w okolicach skroni ( to własnie przez to cisnienie byłem zawsze rozdrażniony)
2. ból lub takie uczucie scisniecia w tylnej czesci głowy
3.bolące napiecie na policzkach (pewnie bo typowym bananie na fazie:D)
4.czuje jakas miete w płucach, jak mocniej oddycham to podczas oddechu czuje coś słodkiego lub "mięte" nawet 2 tygodnie od palenia
5.uczucie "scisniecia" lub takiego cisnienia w okolicach kregosłupa
6.poczucie bezsensu, lub czasem takiego egzotycznego orzezwienia po fazie
7.Chec siegniecia po wiecej:)

Jezeli ktos ma kłopoty z dwoma pierwszymi punktami, moge powiedziec czemu tak sie dzieje:
odnosnie punktu nr 1 i nr 2:
jest to spowodowane spadkiem cisnienia po mocniejszym lub czestym paleniu, sa sposoby na podwyzszenie cisnienia , co proponuje, gdyz w ten sposob ograniczyloby sie przykre objawy odstawienia o 60%:)
pozdro.
Uwaga! Użytkownik Lechu44 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 31 / / 0
Nieprzeczytany post autor: sKooN »
Ja nawet po kilkudniowym paleniu odczuwam jedynie senność pierwszego "trzeźwego" dnia, na dzień następny senność mija i jestem jak nowy.

Jakbym miał takie zaburzenia jak Ty to wolałbym już chyba przestać palić niż męczyć się z bólami łba, kręgosłupa, policzków(?)...
Uwaga! Użytkownik sKooN nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 97 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Lechu44 »
wszystko co napisalem odczuwa 11/17 osob wiec nie pisz znakow zapytania:D
Uwaga! Użytkownik Lechu44 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 445 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Jah »
Ja tak nie mam, poza sennością w dniu następnym. Coś jak mały kac.
  • 98 / 1 / 0
senność w dniu palenia, czasem coś jest takiego w płucach ale następnego dnia już nie ma. w kilkumiesięcznych ciągach tak miałem, że jak przestawałem nagle palić to jeszcze kilka dni się czułem jak upalony :-D ale to od skumulowanego THC jak przypuszczam. No i czasami ból głowy ale bardzo rzadko i to chyba zależy od ilości i jakości.
Uwaga! Użytkownik problem_child nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 617 / 6 / 1
Nieprzeczytany post autor: fraktal »
[quote="Lechu44"]
wszystko co napisalem odczuwa 11/17 osob wiec nie pisz znakow zapytania]
Zmieńcie dostawcę.
:kawa: & :skret: o n l y
  • 47 / / 0
KAC? Ja sie czuje zajebiscie.
  • 907 / 8 / 0
Lechu44 pisze:
hi
Tutaj piszecie wszystko co odczuwacie gdy przechodzi wam faza, badz jestescie kilka dni bez palenia juz
(mówie tutaj o takich zaawansowanych palaczach typu george bush itp)
trzeźwość i lekką senność
Lechu44 pisze:
... pozdro.
joł
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 13 / / 0
Lechu44 pisze:

7.Chec siegniecia po wiecej:)

xD
Uwaga! Użytkownik CzaryMary nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 97 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Lechu44 »
Ktos napisal "ja po kilku dnowym paleniu"
mi chodzilo o tych ktorzy pala przynajmnien z 5 lat ale tak w dzien w dzien tak kilka razy na dzien
tak czesto ze az krwiawia tym jebanym paleniem:D
wtedy pojawiaja sie dziwne objawy takie jak podalem i to nie jest mit tylko prawda
bedziecie mieli takie objawy jak bedziecie palic zczesto, i to przy nawet naturalnym ziole nie tylko SKUNIE
zrozumieja mnie ci ktorzy pala dzien w dzien i akurat nadeszla chwila kiedy nie maja palenia :D:D
ODPOWIEDZ
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.