Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 181 / / 0
Tak jak w temacie. Zakładam ten wątek bo jestem ciekaw tego zjawiska.
U siebie podczas ostatniej dłuższej(wyjątkowo długiej jak na mnie ;] ) abstynencji od deksa zauważyłem(nie po raz pierwszy) wzmożone sny.Są one wyjątkowo intensywne,częste oraz 'dziwne' rzekłbym nawet psychodeliczne.Zadziwiająca jest łatwośc z jaką jestem w stanie rano sobie je przypomnieć,pamiętam niemalże każdy szczegół,ale nie jest to regułą,zdarza się, że pamiętam tylko,że coś dziwnego znowu mi się śniło. Też tak macie? Swoją drogą zastanawiałem się ostatnio czy może te dziwne sny nie są odwzorowaniem faz deksowych,dokładniej CEVów? Całkiem możliwe,ze jakiś sen jest tak jakby 'kopią' któregoś z tripów którego nie zapamiętaliśmy.Co o tym sądzicie?
Uwaga! Użytkownik Anthony20 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1213 / 18 / 0
Po dexie mam coraz częściej świadome sny.
Są one wyjątkowo intensywne,częste oraz 'dziwne' rzekłbym nawet psychodeliczne
Zawsze moje sny były psychodeliczne więc tutaj akurat nie odczuwam zbytniej różnicy.. dzisiaj mi się śniło, że mnie krokodyl goni %-D
Całkiem możliwe,ze jakiś sen jest tak jakby 'kopią' któregoś z tripów którego nie zapamiętaliśmy.
W sumie to możliwe.. tyle rzeczy się śni.. to niby czemu miałby się trip DXMowy nie przyśnić :cheesy:
Uwaga! Użytkownik xxxzzzxxx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 57 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Dropsiq »
Od niedawna mam ich strasznie duzo, przewaznie wiekszosci nie pamietam;] Czesto bedzie sie w nocy, tak po 4-5 razy i zawsze wiem wtedy o czym snilem po czym sie klade i mam dalszy ciąg snu, ale rano nie pamietam za duzo. Myśle ze deks ma w tym swoja zasluge
  • 2876 / 99 / 0
Odkąd zacząłem ćpać moje sny zmieniły sie radykalnie, nabrały kolorów, sensu, znacznie wiecej z nich pamietam. Poza tym nie olewam ich od-tak, zastanawiam sie nad nimi, bo czesto miewam "serie" snów o danej tematyce (np w przeciegu 1,5 miesiaca, już 3 krotnie śniły mi sie sny o katastrofie lotniczej obserwowanej z ziemi)

Jeżeli chodzi o deksa nigdy nie mam snów bezpośrednio po dekszeniu, nawet ciezko mi ten stan po fazie nazwać snem, bo ciało spi, a cały czas mysle i kontaktuje, dopiero nastepnej nocy mam sny. Nieraz śnią mi sie akcje że cpam, i faktycznie jestem sfazowany we snie i czuje to.
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 321 / 4 / 0
Fajnie macie, ja zawsze zapominam po kilku sekundach co mi sie śniło.
Jezus pisze:
Nieraz śnią mi sie akcje że cpam, i faktycznie jestem sfazowany we snie i czuje to.
A takie sny wymiatają. Mój najlepszy był o kwasie ^_^
Meow.
  • 2876 / 99 / 0
też miałem sen że szamałem kwasy - blottery wielkości kart telefonicznych, i miałem ich cały bloczek.
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 181 / / 0
@xxxzzzxxx
Zawsze moje sny były psychodeliczne więc tutaj akurat nie odczuwam zbytniej różnicy.. dzisiaj mi się śniło, że mnie krokodyl goni %-D
co widzisz psychodelicznego w goniącym Cie krokodylu? Nie wiem,nie wnikam,ja mało co psychodeli w tym widzę,dziwny sen byłby gdybyś to Ty gonił krokodyla :-p Swoją drogą też zawsze miałem 'poryte' sny,ale nie aż tak intensywnie 'poryte' i tak częste jak ostatnio ;-)
@Dzizus
Jeżeli chodzi o deksa nigdy nie mam snów bezpośrednio po dekszeniu, nawet ciezko mi ten stan po fazie nazwać snem, bo ciało spi, a cały czas mysle i kontaktuje, dopiero nastepnej nocy mam sny.
no ja właśnie też dopiero podczas tej mojej ostatniej przerwy zaobserwowałem i miałem okazje bliżej się przyjrzeć temu zjawisku.Właśnie dziwne troche,że dopiero tak około 2,3 dni po dekszeniu są te 'dziwne' sny <_<
@astaroth
Fajnie macie, ja zawsze zapominam po kilku sekundach co mi sie śniło.
ja od razu notuje ;] serio,nawet jak jest noc,przebudze się i przypomni mi się sen,wstaje zapalam lampke i notuje jak najwięcej z danego snu i dopiero kłade się spać ponownie %-D ale ja to ja oryginał jakich mało ;-) dlatego też to zjawisko-snów podeksowych- mnie trochę męczy bo bywają po 2,3 dziwne sny na noc i notowanie ich na bieżąco bywa trochę męczące <_<
Uwaga! Użytkownik Anthony20 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 523 / 4 / 0
Też zauważyłem u siebie że mam o wiele lepsze sny, takie bardziej psychodeliczne. W sumie to już dosyć dawno się zaczęło. Przeważnie nie mam/pamiętam snów po jedzeniu DXM, dopiero jak minię kilka dni wtedy się zaczynają. Wydaję mi się że to właśnie zasługa dexa, bo właśnie odkąd go zacząłem brać polepszyły się moje sny.
Uwaga! Użytkownik Plankton nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 34 / / 0
Nieprzeczytany post autor: incube »
ja po dexowej fazie mam bardzo mocny sen, samych snów chyba żadnych. i co dziwne - budze się dokładnie o 5:45, czyli tak jak do szkoły wstaję. oczywiście po chwili zasypiam, ale jednak ^^
  • 88 / / 0
Właściwie to miałem kilka ciekawych, wręcz fazowych snów. Ostatnio czułem normalnie jak spadam, otworzyłem oczy i widziałem jak lece w dół. Za chwile dopiero do mnie dotarło że to mi sie śni. Ogólnie jednak po deksie sny mi sie nie utrwalają, tak jakby ich nie było.
"And you will ascend above the heights of the clouds,
And will be like the Most High,
Yet where you brought down to the sides of the pit,
Which we now must merge with the skies..."
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...