Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 55-60 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Witam!
Problem jest taki- sprawdzili auto mojego kumpla i znalezli w nim kilka workow. Byly to worki jego kumpla, co ustalili. Ale zrobili wjazd na chate kumplowi. Na jego kompie znalezli w archiwum przypalowe rozmowy, z ktorych jasno wynika o posiadaniu, paleniu, itp. Ponoc odpisali sobie moj numer gg. I teraz pytanie? Czy te rozmowy beda dowodem? Moga mnie oskarzyc przez nie? Co grozi mi? I kumplowi?
Pozdrawiam!
  • 1285 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
możesz napisać jak wyglądało takie przeszukanie archiwum?? zabrali mu kompa na komende czy u goscia na chacie siedzieli i czytali rozmowy?
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Major »
Ponoc siedzieli u goscia na chacie i czytali rozmowy. Mogli sobie je oczywiscie skopiowac, itp. W zwiazku z tym, czy przez te rozmowy oskarza mnie? Albo jesli ktos ze zlapanych zeznal na mnie? Jesli tak, to w przypadku jesli nigdy nic nie znajda przy mnie i nie zlapia mnie na goracym uczynku, posiadajac tylko pare zeznan i archiwum gg moga mnie oskarzyc i jaka kara by mi ewentualnie grozila? Wogole co myslicie o tej calej sprawie?
Pozdrawiam goraco!
  • 49 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Speedoman »
Masz stałe IP? Jeśli nie, to po samym numerze gg raczej Cię nie znajdą. No chyba że w rozmowach był podany Twój adres lub nazwisko. Ale choćby nawet, to musieliby Cię złapać na posiadaniu/paleniu żeby móc Cię oskarżyć. Tak sądzę, ale prawnikiem nie jestem, więc mogę się mylić.
Żyję szybko, umrę młodo.
Moje życie - moja własność.
  • 6 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Major »
Wlasnie ciekaw jestem, jak to jest. Nie wie ktos moze? Jesli mnie nie zlapia na goracym uczynku, ze mam cos przy sobie, a beda mieli tylko np. to archiwum z gg, ktore mnie obciaza, albo z 1-3 zeznania, ze palilem i kupowalem, to moga mnie o cos oskarzyc?
Pozdrawiam!
  • 803 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: yam'teoretyk »
huj wie... ostatnio znajomy mial wlota to samo sprawdzanie archiwum gg, oprogramowanie, cos w necie wpisywali... konsekwencji z tego powodu nie wyciagali, bo znalezli troche tematu, ale na komendzie straszyli kto tam lubi popalac na osiedlu :-/ Jeszce w tym czasie dostawalem klipy z zastrzezonego na moja komorke, gdy podjebali mu telefon i sprawdzali smsy i numery telefonow (spisali wszystkie ale to chyba norma) :rolleyes:
  • 28 / / 0
Nieprzeczytany post autor: zany21 »
Dla mnie dowod za posiadanie "archiwum rozmow na gg" odpada.
A nawet dla mnie to brzmi smiesznie kazdy moze przez neta powiedziec ze ma przy sobie 1kg amfetaminy czy w danej chwili "dzia£kuje" marihuane...
Dla mnie to jest zdeka chore, ale ciekaw jestem jak Polskie prawo jest nato nastawione
  • 52 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: kuba »
heh, pisac sobie mozna rozne rzeczy - nie tylko na teoretycznie prywatnych komunikaorach.. z reszta.. wolny kraj, wolnosc slowa - takie rozmowy na temat drugow nie powinny byc zadna powazna podstawa do postawienia oksarzenia..
  • 24 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: ola »
Żeby skały srały to nic na Ciebie nie maja. Co mnajwyzej możesz być teraz na świeczniku (więc lepiej sie pilnuj) ale nawet w to wątpię. Uwierz że takie rozmowy z gg to żaden dowód- przecież Ty nigdy nic nie brałeś tylko przed kumplami świrujesz że jesteś fajny kolo, nie?:)
ODPOWIEDZ
Newsy
Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.