1. Nigdzie nie moge przeczytać jaką wodą podlewać krzaczki, kolega mówi, że mineralną sklepową. Co będzie lepsze : mineralna z biedronki czy kranówka odstana (u mnie w mieście jest niezła kranówka)?
2. Czy można podlewać roślinki wodą gazowaną - jeśli tak to od którego tygodnia (to też rada kolegi), czy nie zniszczy to korzeni?
3. Czy to prawda, że spryskiwanie roślin wodą gazowaną zmieszaną z nawozem organicznym daje niezłego kopa roslinom? Co o tym sądzicie, czy ktoś już tak robił, a jeśli tak to od którego tygodnia?
4. Jaki będzie najlepszy cykl 16/8 , 20/4 a może 24/0 ?
5. Moja lampa brzęczy, czy hpsy tak mają? Dodam, że kupiłem używaną obudowę z elektroniką, tylko żarówkę nową wstawiłem....
Dodam jeszcze że rośliny (female White Widow) dopiero co wykiełkowały (mają po 5 cm) i mają całkiem niezłe warunki (HPS400W + dobra wentylacja + dobra gleba). Aha narazie to wszystko jest w szafie 440x750x175 ale szukam już nowej większej szafy.
To narazie tyle pytań, z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam
2 watpie zeby zaszkodzilo ale tez watpie zeby jakos pomagalo wiec nie polecam
3 nie prawda (zreszta po co chcesz tuningowac cokolwiek skoro masz WW)
4 zanim rosliny osiagnom polowe wysokosci boxa 24/0 albo 18/6 (zdania podzielone co do tego ktore lepsze) a pozniej 12/12
5 tego nie wiem mam swietlowki, ale wdg mnie to ze brzeczy to nie oznacza ze jest zepsuta
ad 1. kranówka w temperaturze pokojowej
ad 2. cannabis to nie roślina motylkowa. jeśli chcesz wiedzieć o "napowietrzaniu rośliny" wejdź tutaj http://haszysz.com/indexuprawa.php?suba ... m=&ucat=4&
ad 3. nie, jedynie co to może popalić rośline
ad 4. 18/6 przy wegu, 12/12 przy bloomingu
ad 5. małe doświadczenie. Stań pod latarnią. Każda brzęczy ;)
ps. jakiego masz hps? chodzi mi o moc
ziomuś, potrzeujesz wiekszego i wyzszego boxa jak masz tak mocnego HPS. box powinien mieć ok 0,660m^2, czyli np 80cmX80cmX180cm
Pan_Jah_from_Brazylija pisze: @TGN
ziomuś, potrzeujesz wiekszego i wyzszego boxa jak masz tak mocnego HPS. box powinien mieć ok 0,660m^2, czyli np 80cmX80cmX180cm
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych
Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.