uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 18 / / 0
Siema. Jestem tutaj nowy, a to jest mój pierwszy post więc witam serdecznie wszystkich rolników. Jestem w sumie świeżo upieczonym hodowcą i mam pare pytań, mianowicie:

1. Nigdzie nie moge przeczytać jaką wodą podlewać krzaczki, kolega mówi, że mineralną sklepową. Co będzie lepsze : mineralna z biedronki czy kranówka odstana (u mnie w mieście jest niezła kranówka)?

2. Czy można podlewać roślinki wodą gazowaną - jeśli tak to od którego tygodnia (to też rada kolegi), czy nie zniszczy to korzeni?

3. Czy to prawda, że spryskiwanie roślin wodą gazowaną zmieszaną z nawozem organicznym daje niezłego kopa roslinom? Co o tym sądzicie, czy ktoś już tak robił, a jeśli tak to od którego tygodnia?

4. Jaki będzie najlepszy cykl 16/8 , 20/4 a może 24/0 ?

5. Moja lampa brzęczy, czy hpsy tak mają? Dodam, że kupiłem używaną obudowę z elektroniką, tylko żarówkę nową wstawiłem....

Dodam jeszcze że rośliny (female White Widow) dopiero co wykiełkowały (mają po 5 cm) i mają całkiem niezłe warunki (HPS400W + dobra wentylacja + dobra gleba). Aha narazie to wszystko jest w szafie 440x750x175 ale szukam już nowej większej szafy.

To narazie tyle pytań, z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 01 stycznia 2007 przez TGN, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 361 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Darksouled »
1 wdg mnie odstana z kranu
2 watpie zeby zaszkodzilo ale tez watpie zeby jakos pomagalo wiec nie polecam
3 nie prawda (zreszta po co chcesz tuningowac cokolwiek skoro masz WW)
4 zanim rosliny osiagnom polowe wysokosci boxa 24/0 albo 18/6 (zdania podzielone co do tego ktore lepsze) a pozniej 12/12
5 tego nie wiem mam swietlowki, ale wdg mnie to ze brzeczy to nie oznacza ze jest zepsuta
  • 445 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Jah »
nie słuchaj sie kumpla, ew. to co powie sprawdź w internecie czy Ci bzdur nie nagadał.

ad 1. kranówka w temperaturze pokojowej
ad 2. cannabis to nie roślina motylkowa. jeśli chcesz wiedzieć o "napowietrzaniu rośliny" wejdź tutaj http://haszysz.com/indexuprawa.php?suba ... m=&ucat=4&
ad 3. nie, jedynie co to może popalić rośline
ad 4. 18/6 przy wegu, 12/12 przy bloomingu
ad 5. małe doświadczenie. Stań pod latarnią. Każda brzęczy ;)

ps. jakiego masz hps? chodzi mi o moc
  • 18 / / 0
Nieprzeczytany post autor: TGN »
Dzięki za odpowiedzi. HPS ma 400 W.
Ostatnio zmieniony 01 stycznia 2007 przez TGN, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 18 / / 0
Mam jeszcze jedno pytanie apropo wilgotności powietrza. Mianowicie, czy aby zapewnić prawidłową wysokość wystarczy powiesić wilgotny recznik w boksie?
  • 218 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kruczy »
masz na tyle duzy box ze wstawilbys tam wiadra z woda, choc recznik tez moze być, ale przy takiej powierzchni moze b yc malo. wilgotnosc nie jest az tak bardzo istotna.
  • 445 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Jah »
@TGN

ziomuś, potrzeujesz wiekszego i wyzszego boxa jak masz tak mocnego HPS. box powinien mieć ok 0,660m^2, czyli np 80cmX80cmX180cm
  • 18 / / 0
Pan_Jah_from_Brazylija pisze:
@TGN

ziomuś, potrzeujesz wiekszego i wyzszego boxa jak masz tak mocnego HPS. box powinien mieć ok 0,660m^2, czyli np 80cmX80cmX180cm
Spoko, juz niedlugo będzie box prawie 1m2, jak dobrze pójdzie na najbliższy weekend, a jak źle to na ten następny
  • 18 / / 0
Podlewanie
Właściwie jak często podlewacie i ile. Załóżmy, że macie 3 tygodniową roślinę to jak często byście podlewali?? Jak lejecie to raczej raz a porządnie, aby woda wylatywała dołem przez dziurke czy raczej mniej ale częściej. Pytam, bo mam rośliny prawie 3tygodniowe i chyba trochę przesadziłem w jednej z nich z podlewaniem. Jutro postaram się zamieścić fotki
  • 18 / / 0
ODPOWIEDZ
Artykuły
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996

Newsy
Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia

Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.

Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków

Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.