twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 24 / / 0
Witam

Nie wiem co to moze byc czytalem wiele o problemach ale nie moglem sie doszukać wiec moze WY pomozecie.

Box: 50/70/140
Lampa: HPS 250W zawieszona nad szczytami roslin 40cm posiada szybe i dodatkowo wentylacje na szybe.
Wentylacja:dwa wentylatory wdmuchuja na dole powietrze i 2 na gorze wydmuchuja.
Temperatura: dzien 28-29 , noc 21.5 nie schodzi niżej ani nie grzeje mocniej.
Wilgotność dzien 30-35% , noc 60-70%
Doniczki: wiaderka 8L
Ilosc roslin:5 NLxIce Xline feminizowane.
Ziemia: Zwykla kwiatowa 1/2, torf odkwaszony 1/2, dolomit lyzka stolowa na 1,5 litra ziemi, kermazyt na spod doniczki, styropian dodalem aby ziemia nie byla taka zbita.

Opis: Roslinki mają już 18dni od wykielkowania. 2 dni temu zmienilem ziemie i wielkosc doniczki nie pourywalem zadnych korzeni, wszystko przebieglo bez problemowo zreszta problem juz przed przesadzeniem sie pojawił ale na 3 wiekszych lisciach. Dzisiaj zauwarzylem ze i mlode listki zaczynaja sie takie robic jak i te 3 wieksze - dokladnie 4 czy 5 mniejszych. Faza weg trwala 2 tygodnie, faza kwitnienia 4 dni temu przestawilem na 12/12. 2 dni temu podlalem roslinki wodą z domieszka Substralu osmocote 2w1 tą czerwoną torebeczką na faze kwitnienia troche mniej niż poleca producent - ale zaznaczam ze to chyba nie bedzie mnialo wiekszego znaczenia problem pojawil sie wczesniej na wiekszych lisciach tak jak pisalem wyzej. Problem ten pojawil sie na 4 krzakach z tym ze wczesniej na 2 krzakach wieksze liście a teraz juz i mniejsze.
Moim zdaniem ale nie wiem czy dobrze celuje jest to chyba niedobór wilgotnosci w fazie dziennej albo jakiegos ze skladnikow mineralnych.
Zakupilem juz urzadzenie ktore mi zwiekszy wilgotnosc powietrza dzisiaj je zamontuje.

Chce znać wasze opinie i prosze o pomoc doświadczonych.
Dolaczam zdjecia pierwszym zdjeciem bedzie cala roslinka jako przyklad. Dalsze zdjecia przedstawiaja problem na lisciach.

Dzieki i pozdrawiam.
  • 24 / / 0
Nie moge umieścic zdjec chodz mam pelna aktywacje konta:( jak to zrobic sorry za pytanie ale nie mam glowy.

Pozdro
  • 24 / / 0
Juz wiem co zrobie dam linka:)

http://student.wspa.pl/~spox/nl/

Pozdro
  • 228 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: zork »
widocznie twoje malenstwa zostaja podjadane przez jakies drobne scierwka (imo) musisz zastosowac jaks lagodna dla roslin trutke na te diabelstwa w ogrodniczym mozna kupic takie cos na pomidory, mysle ze niedlugo ktos kto sie z tym spotkal poinstruuje Cie dokladniej, pozatym roslinki wygladaja bardzo ladnie co to za odmiana i skad? pozdro
  • 24 / / 0
Heja zork,

Wyglądają bardzo ladnie: bo dbam o nie:)

Odmiana: NL x Ice X-line limitowana

Skąd: Cannabis.fr.pl, a oni mają z femaleseeds, feminizowane, pak. 5 szt.

No wlasnie moze dlatego ze zapomnialem ziemi podgrzac w piekarniku i wypalic te gryzonie dlatego teraz mnie niepokoją, a moze to jakis inny problem, kto mial do czynienia albo ma jakis pomysl na to świnstwo prosze o pomoc co z tym robić.

Dzięki i pozdro
  • 155 / 1 / 0
a nie urosly takie ? ja tez mialem takie cos ale zadko i krotko i nie zwracalem na to uwagi :]
Uwaga! Użytkownik kombajn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 24 / / 0
Hejka kombajn,

No wlasnie nie urosly takie. Hmmm nie wiem co jest .
Piszcie cos wiecej jezeli macie pojęcie co to moze byc.

Dzieki i pozdro
  • 24 / / 0
Hej

Mozna zamknąc temat.

Pozdro
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.