Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 883 / 10 / 0
Hej.
Mam nadzieje, że mnie nie wyśmiejecie :) Otóż chciałem się zapytać o tzw. flashback. Przede wszystkim czy takie substancje jak n2o czy maryha, albo hash wywoują flashback i jak to właściwie wygląda - policji z wykładów nie ufam :D
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 803 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: yam'teoretyk »
Po zielu, haszu nie zaobserwowałem u siebie.
  • 640 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: sieka »
Sa fleszbeki nonstop w wyobrazni,kiedy tylko zechcesz,to taki promil pozostaly z doswiadczen,ja z DXM'a mam haluny naokraglo i dziekuje im bo sa dobre
"Wszystkie istoty sa wbledzie:Biora za szczescie to,co prowadzi do nieszczescia i rozpaczaja z powodu nieszczescia,ktore nim nie jest"
Życie jest dziełem sztuki
  • 803 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: yam'teoretyk »
sieka
ale takie fleszbeki możesz sobie wkręcać? Kiedys miałem tak jak grzyby zarzuciłem, że się przeniosłem na koncert ostrego bo akurat obok mnie kumple samplowali kawałek i cos zapętlali. I się wkręciłem w tego loopa że się przeniosłem na ten koncert trwało to kilka sekund bo po chwili wynosili mnie jak zemdlałem i wtedy widziałem siebie jakby z zewnątrz. Z różnych perspektyw jak mnie wynosili. Wtedy chyba się strułem, bo jeszcze wymioty sie pojawiły. Wydawało mi się że takie fleszbeki to same z siebie bez mojej ingerencji powinny się wbijać. Kurde to nie wraca samo z siebie ale teraz mogę czasem z łatwością takie jazdy sobie wkręcać nie zarzucając nic. A może mi się to wydaje.
Ostatnio zmieniony 25 kwietnia 2006 przez yam'teoretyk, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 382 / 8 / 0
Jeżeli flashback przypomina uczucie przypominania się niepokojącego zapomnianego snu, które opisywałam na innym wątku - przyjemne to nie jest, łączyło się z bólem serca, wrażeniem zimna i poczuciem zagrożenia - to mimo wszystko nie jest to takie straszne.
Tak, wykonałam ten krok.
Wracam na forum?...
  • 883 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: Elwis »
aha. Ale sam z siebie nie wraca film? Fajnie :) To już tylko mnie ciekawi czy po tlenku azotu można mieć flashbacka :)
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 179 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: RysiuRonson »
Mialem kiklakrotnie flashbacki. Wiem ze jeden po lsd a reszta chuj wie po czym, ale napewno nie po thc.
Najbardziej denerwuje mnie kiedy klade sie do wyra zamykam oczy a tu mi sie strobol wlacza przy zamknietych powiekach ;]
...The fear comes over me And then I see - There's nothing I can do without you...
  • 115 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Apollo »
[quote="Elwis"]
aha. Ale sam z siebie nie wraca film? Fajnie ]
nie ma opcji zeby Ci sie potym jakies fleshe pojawily
Uwaga! Użytkownik Apollo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 640 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: sieka »
RysiuRonson pisze:
Mialem kiklakrotnie flashbacki. Wiem ze jeden po lsd a reszta chuj wie po czym, ale napewno nie po thc.
Najbardziej denerwuje mnie kiedy klade sie do wyra zamykam oczy a tu mi sie strobol wlacza przy zamknietych powiekach ;]
Fleszbeki w sensie nawroty po LSD to jeden z 4 najbardziej smiesznych mitow,stoi nawet wsrod nich na 1 miejscu!!!!
Pozostale to np:tatuaze nasaczone kwasikiem(LSD nie przenika przez skore,niestety :-p ),trwala slepota spowodowana swiatlem(doszlo do tego ze ludzie zaczeli wierzyc,ze nie wolno wychodzic na slonce po LSD,buahaha),no i przedewszystkim te niby uszkodzenia genetyczne......tych mitow sie namnozylo,a jak jest cos takiego jak flashback,to nie jest spowodowany dzialaniem substancji,ktorej to zreszta juz.....nie ma,uwierzcie mi,zbadajcie okres poltrwania,przemnozcie razy dwa i po tym czasie nie ma prawa na was dzialac juz substancja,poprostu.
"Wszystkie istoty sa wbledzie:Biora za szczescie to,co prowadzi do nieszczescia i rozpaczaja z powodu nieszczescia,ktore nim nie jest"
Życie jest dziełem sztuki
  • 115 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Apollo »
oczywiscie ze flesze nie sa spowodowane substancja tylko bardzo silnymi wrazeniami i przezyciem po tej substancji. wszystko jest oczywiscie osobniczo zmienne, jednemu wystarczy sie mocno przestraszyc zeby miec flesze a inny po ostrym kwasowym tripie nic nie ma.
Uwaga! Użytkownik Apollo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym

USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.

Wolne Konopie: Mamy dowód, że policyjna machina działa dla statystyk

WK: Pamiętacie nasz niedawny tekst o KPP w Głogowie, która wydała ponad 1000 zł publicznych pieniędzy i zmarnowała 13 godzin pracy systemu na ściganie 0,06 grama marihuany? Wtedy zastanawialiśmy się, czy te kosztowne, absurdalne procedury prowadzą do wykrywania jakichkolwiek poważnych przestępstw. Policja nie potrafiła nam odpowiedzieć. Wysłaliśmy więc kolejny wniosek UIP. I właśnie dostaliśmy odpowiedź, która potwierdza całkowity bezsens tej polityki. Komendant Powiatowy Policji w Głogowie oficjalnie przyznał, że ta cała „walka z dilerami” to fikcja, a system produkuje puste zatrzymania.

Druga poprawka i marihuana. Amerykański SN wydał ważny wyrok ws. broni

Sąd Najwyższy USA jednomyślnie orzekł w czwartek, że rząd federalny nie może pozbawiać prawa do posiadania broni osób okazjonalnie używających marihuany, uznając, że ściganie karne na tej podstawie narusza drugą poprawkę do konstytucji gwarantującej to prawo.