Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Zablokowany
  • 170 / 4 / 0
jakie znacie rosliny ktore mozna hodowac w domu np w doniczkach oczywiscie chodzi o rosliny ktorych zazycie daja jakies efekty bo po co miec zwykle kwiatki w chacie lepiej zeby to bylo cos co mozna pozytywnie wykorzystac

narazie znalazlem pare takich roslinek
po pierwsze ziółko~i salvia !!!!
khat, Kanna, Marihuanilla Dzika dagga znacie jeszcze jakies inne roslinki do hodowania napiszcie tu
  • 225 / 8 / 0
jakie znacie rosliny ktore mozna hodowac w domu np w doniczkach oczywiscie chodzi o rosliny ktorych zazycie daja jakies efekty bo po co miec zwykle kwiatki w chacie lepiej zeby to bylo cos co mozna pozytywnie wykorzystac
Uprawiać?
Są takie magiczno-mistyczne kaktusy.
Co jeszcze? Bieluń sobie możesz posadzić na balkonie, ale to tylko i wyłącznie dla kompletnych debili opcja.
Na koniec tak na wkręta może tytoń?

Pozdrawiam!
Uwaga! Użytkownik Sweet Bulldog nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1736 / 18 / 0
gdzie mozna kupic nasiona tytoniu?

Paliles juz wlasnej "produkcji" tytoń? Jak smakował?
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 313 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Norberto »
Mimo, że sam nie pale tytoniu, to koledzy bardzo sobie chwalą ten domowy. Gdzieś pod Krakowem jest hurtownia. Można tanio kupić kilka kg tytoniu :) Nie wiem co to znaczy ale "nie czuć ciężaru w płucach, a palić się nie chce przez kilka godzin" :)
To subiektywna opinia moich znajomych.
Uwaga! Użytkownik Norberto nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 170 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: paker »
na www.herbshop.xt.pl sa nasiona tytoniu ale drogo ( 10 zl) podobno jest o wiele lepsze niz zwykle fajki a na jednej stronie czytalem ze nawet mozliwe sa halucynacje ( czarno białe)
  • 645 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fubar »
LeonardoDaVinci pisze:
Paliles juz wlasnej "produkcji" tytoń? Jak smakował?
jest paskudny. ;) Znaczy się w niczym nie przypomina takiego kupnego.
na papierosy się nie nadaje. Sam nie uprawiałem: dostałem od kogoś kto ma rodzinę uprawiającą tytoń na spora skale.
Robiłem skręty z kupnego tyt. papierosowego wymieszanego 50/50% z takim nie przetworzonym. Ale bardziej smakowały mi z samego kupnego.
Nie wiem czy nie przejdę za jakiś czas na własnoręcznie skręcane papierosy: cena mniej niż połowa.. do tego się ich o wiele mniej pali.. ..

Tytoń papierosowy i do fajek jest przetwarzany przed paleniem. Nie bardzo wiem jak.. ?? fermentowany ?? Aromatyzowany ?

Tytoń można posadzić sobie w skrzynkach: ale raczej dla ozdoby i zabawy..
Tak samo jak lulka czarnego wilcza jagode : datury ... stramonium ładnie rośnie ale jest raczej mało ozdobny.. ładnie wygląda datura metel – duże białe pachnące kwiaty..
Podobnie bielunie drzewiaste : burgmansje : tyle, że sa strasznie wielkie. Jeśli nie masz ogrodu i jak przetrzymać rośliny w zimie.. nie warto się tym bawić. Choć zapach kwiatów i wygląd pierwsza klasa..

Z gatunków które da się praktycznie wykorzystać ;P
Cannabis ;)
Salvia.
Zioła..-- bazylia.. oregano.. etc..
Reszta to raczej hobby i ozdoba. Nawet szybko rosnące kaktusy takie jak trihocereus.. nie nadają się do uprawy: konsumpcyjnej. No może... jak ktoś ma ze 20 m2 ogrodu zimowego..;)
Włókna azbestowe mogą być komplementarne do nici DNA.
  • 1736 / 18 / 0
Nie wiem czy nie przejdę za jakiś czas na własnoręcznie skręcane papierosy: cena mniej niż połowa.. do tego się ich o wiele mniej pali.. ..
ja też nad tym sie poważnie zastanawiam... fajki spadają z jakością przezucam sie na coraz lepsze i droższe ktore w praktyce staja się gorsze... Marlboro nie smakuja jzu tam jak marlboro sprzed nawet 2-3 lat...
Fajki robione własnoręcznie smakują o wiele lepiej i wychodzą o wiele taniej...
Pozatym możemy sobie robic fajki o praktycznie dowolnym smaku...
http://silvertobacco.pl/k6-Tytonie-papierosowe.html - tutaj jest zajebiscie duzy wybor... moja ulubiona stronka o tematyce tabacco...

W sumie to wydatek na poczatek okolo 30-40zł - tyle co 6-7 paczek dobrych fajek...

Zastanowie sie i jak bede mial cash to mysle ze zamówie :P

No i zawsze mozna sobie jakies suprize dosypac do tytoniu :D
  • 1285 / 30 / 0
Nieprzeczytany post autor: ksionc »
polecam faje własnej produkcji naprawde sie opłaca, smak lepszy i cena lepsza, jak myślicie możnaby do tytoniu dodawać troche suszonej mięty?? zastanawiam sie jakie by z tego mentole wyszły, bo w normalnych fajach to chyba sam aromat dodają który szybko wietzreje

swoją drogą posadzenie sobie w pokoju miety może też być dobrym pomyslem, unosił by sie taki ciągły swiarzy aromat :) i zawsze ożnaby uczknac listek i dodac do cherbaty ;] zielonej oczywiście albo mate ]
Uwaga! Użytkownik ksionc jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1736 / 18 / 0
ile średnio fajek wychodzi z 40gram tytoniu?
  • 155 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Szacun »
LeonardoDaVinci pisze:
ile średnio fajek wychodzi z 40gram tytoniu?
Mi zawsze ok. 50-60 fajek... Można używać maszynki, filtrów(wtedy tytoń sie nie marnuje) i jest super, i tanio. Polecam Golden Virginia!!
No i drum oczywiście jest git.
Skręty rulez!!!
Uwaga! Użytkownik Szacun nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...