Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 276 / 33 / 0
Do osób które przyjmują na stałe pregabalinę w dawkach 150mg +. Jak jest z piciem gdy macie imprezę z dużą ilością alkoholu, wesele czy coś w tym stylu? Można, nie można?
  • 91 / 24 / 0
Niby sie nie zaleca, ale jakiegoś zakazu nie ma. Pregaba nasila po prostu działanie alko.

Ale to tak naprawdę zależy od wielu czynników - dla mnie prega stała się stałym elementem i nie ma znaczenia czy wesele, czy cokolwiek innego. Najlepiej po prostu spróbuj sam, krzywda Ci się nie stanie.
  • 41 / 1 / 0
Poszukuje od dłuższego czasu zamiennika alkoholu w sytuacjach socjalnych, żeby zniwelować lęki społeczne, bo alko nie służy moim bebechom wybitnie. Stimy równiez odpadają zw zdrowotnych. Ostatnio spróbowałem pregi i to jest dokładnie to czego szukałem, 450mg na mocniejszej imprezie, 150 na zwykłym spotkaniu działało bardzo dobrze, lęki wyłączone, większ odwaga, chęć ciągłej rozmowy, brak zmęczenia.
I teraz mam pytanie o tolerkę, bo słyszałem, że skacze niemiłosiernie. Czy jak będę sobie zażywał doraźnie w ww. sytuacjach założmy średnio 3x na tydzień po 300mg to tolerka nie skoczy jak w przypadku ciągów / brania non stop leczniczo? Jaki najlepszy protokół zastosować, żeby nie dopuścić do zwiększenia tolerki?
  • 3571 / 581 / 1
Trzy razy w tygodniu po 300 to według mnie nie jest doraźnie.
Musiałbyś robić większe przerwy. Raz w tygodniu przecinek w sobotę – spoko. Wtedy możesz sobie pozwolić na 450 ewentualnie drugi raz w tygodniu jakieś 150.
Nawet gdybyś zażywał trzy razy w tygodniu po 300 to i tak ci urośnie tolerancja a później będziesz musiał walić 600 . To są dawki z których już ciężko wrócić.
A niech cię jeszcze chwyci zespół odstawienny
"Które dragi brać, żeby nie musieć brać żadnych dragów?"

"Rutyna to rzecz zgubna "
  • 41 / 1 / 0
Dzięki za ostrzeżenie. Jeszcze parę pytań dodatkowych mam. Czy np. taki dxm może zbijać tolerkę jak w przypadku niektórych substancji? Czy można coś zapodać, żeby zintensywikować mniejszą dawkę typu sok z grepftruta? I czy w przypadku pojawienia się zespołu odstawiennego dobrym pomysłem będzie poratowanie się benzo?
  • 218 / 68 / 0
@madeofstars777 jeśli nie walisz 2g+ P naraz przez tydzień to ratowanie się benzo to wpadanie z deszczu pod rynnę (chyba, że i tak bierzesz benzo, to wal wedle uznania na własne ryzyko).

Jeśli nie jesteś lękowcem to po walnięciu tych 300mg nie będziesz miał nazajutrz „skręta”, bez przesady (chociaż każdy reaguje inaczej!).

Za to co do walenia co 2-3 dni - tolerka pójdzie wysoko i uważaj na zwiększanie dawek.

Co do podbijania - grejp nie zadziała, to GABAjebak. Poczytaj temat „pregabalina - tolerancja…” i ew. zostają Ci miksy.
lol [*]
  • 77 / 20 / 0
Pregaba nieźle ryje beret, zarzuciłem 450mg w dwóch dawkach, w nocy podobno wpuszczałem ziomka do mieszkania, a nic nie pamiętam :zombie:.
  • 586 / 123 / 0
Chyba lewą pręgę miałeś xd
A tak poważnie to prega potrafi różne nieoczekiwane rzeczy powodować. Ja np halucynacje lekkie mialem w postaci falowania obrazu czy przewidzenia i oczywiście CEVy.
Polecam jako 8 letni użytkownik brać ją jak najrzadziej i/lub w najniższej skutecznej dawce bo kroliczka da sie dogonic tylko jak sie zaczaimy jakis czas bez lub na niskiej dawce i wtedy ją podwoimy czy potroimy.
Pregabalinowa zasadzka na króliczka by techniczny.
  • 276 / 33 / 0
Spotkał się ktoś z taką reakcją na pregę? 75 mg spoko rozluźnia, poprawia nastrój jest tak jak powinno być. Wrzucone 150 mg w celu podbicia efektu uspokajającego po małym fenibutowym ciągu, daje lękowy nastrój, ciężko znaleźć słowa i złożyć zdanie + coraz większy, narastający niepokój który zbiła dopiero 0,5 alpry (i nie było to placebo bo trochę rzeczy w życiu przerobiłem i potrafię odróżnić reakcje organizmu).
Ogólnie zauważyłem, że u mnie przy niektórych lekach (np. gabapentyna) lub używkach, nawet stosunkowo niewielkie zwiększenie dawki wiąże się z odwróceniem działania o 180 stopni. Czyli zamiast spokoju, motywacji, przyjemności / lęk, niepokój, anhedonia.

Wniosek z tego taki, że muszę trzymać się możliwie najniższych działających dawek i nie kombinować z poprawianiem sobie nastroju bo można przedobrzyć :) Na szczęście nie sprawdza się to w przypadku fenibutu / alkoholu i zwiększenie dawki idzie tylko w dobrą stronę. Zastanawia mnie dlaczego z innymi substancjami jest odwrotnie.
  • 41 / 1 / 0
02 października 2024zupelnienikt pisze:
Pregaba nieźle ryje beret, zarzuciłem 450mg w dwóch dawkach, w nocy podobno wpuszczałem ziomka do mieszkania, a nic nie pamiętam :zombie:.
ja ostatnio jak zarzucilem 450 (dorzucalem co godzine 150), a byl to moj 2x z prega, to mialem faze cos pomiedzy emka a alkoholem, nie zamykala mi sie geba, nie balem sie zagadywac losowych osob, brak zmeczenia, lekka eufo, no fajnie. Ze skutkow ubocznych to troche chwianie sie na nogach i dretwienie konczyn w nocy.
ODPOWIEDZ
Newsy
Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.

Wpadli w trakcie transakcji

Piaseczyńscy kryminalni zatrzymali narkotykowy duet. Mężczyźni wpadli w trakcie transakcji, która odbywała się na jednym z parkingów w Wólce Kosowskiej. Na posesji 49-letniego obywatela Ukrainy, policjanci znaleźli uprawę marihuany. Krzaki konopi indyjskiej zostały zabezpieczone. 44 i 49-latek usłyszeli zarzuty karne oraz zostali objęci policyjnymi dozorami.

Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.