...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1008 / 204 / 2
W aptecznych multi-testach za kilka złotych nie ma benzo, bo na nie są specjalistyczne testy wykonywane w szpitalach.
Jeżeli nie zrobią Ci testu na stężenie benzodiazepin we krwi to musisz im po prostu dokładnie powiedzieć jakie substancje i jakie dawki brałeś, na tej podstawie ustalają Twoje indywidualne leczenie. Zazwyczaj diazepam (to będą zmniejszać potem) + neuroleptyki + stabilizatory (przeciwpadaczkowe), ewentualnie jakieś pomocnicze typu trazodon, hydroksyzyna jeżeli będziesz mieć problemy ze snem.
Uwaga! Użytkownik eth0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 522 / 64 / 0
01 listopada 2018eth0 pisze:
W aptecznych multi-testach za kilka złotych nie ma benzo, bo na nie są specjalistyczne testy wykonywane w szpitalach.
Zgadza się. Jak poszedłem na detoks (Suchy Jar), to mi wyszedł THC (chyba metabolit), a jarałem miesiąc wcześniej. :nuts:
Jeżeli nie zrobią Ci testu na stężenie benzodiazepin we krwi to musisz im po prostu dokładnie powiedzieć jakie substancje i jakie dawki brałeś, na tej podstawie ustalają Twoje indywidualne leczenie. Zazwyczaj diazepam (to będą zmniejszać potem) + neuroleptyki + stabilizatory (przeciwpadaczkowe), ewentualnie jakieś pomocnicze typu trazodon, hydroksyzyna jeżeli będziesz mieć problemy ze snem.
Ja dostawałem na odstawkę klonów - klony i na noc estazolam %-D :nuts:. I tak, benzo na multiteście nie wychodzi. W ogóle lekarz zakręcony był w chuj, podałem mu ile biorę MILIGRAMÓW klona, a on zrozumiał, że tyle tabletek :nuts: i jak dostawałem leki w takim kubeczku, to patrzę a tam charakterystyczne białe tabsy z krzyżykiem i Depakina :nuts:. Mogłem powiedzieć, że biorę 60mg klona (tak, był tam typ co żarł jedno opakowanie dwójek dziennie, ładny agent %-D :moody: :nuts:) i rozpierdolić ten przybytek :rolleyes: :nuts: :-D
Uwaga! Użytkownik GL HF nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2429 / 583 / 155
[mention]eth0[/mention] Niestety, obecne apteczne Multi-testy kosztują zwykle około 30 zł za te z moczu, a ze śliny koło 40 zł... Testy m.in. na bezno wykonać można po prostu w laboratorium, wiem że na pewno w Diagnostyce, Medicoverze i Synevo benzo zawiera się w ,,panelu narkotykowym'', co do innych musiałbyś sprawdzić. Oprócz benzo i barbituranów wykazują też (o ile pamiętam) m.in. opiaty i opioidy półsyntetyczne, metadon, amfetaminy, trójcykliczne antydepresanty, THC, kokainę, MDMA i LSD. Koszt to np. w Medicoverze około 60 zł. Albo spytaj, [mention]OdwiertKorzenny[/mention], czy mogą Ci zrobić już w ośrodku. Jak nie, to najlepiej laboratorium.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1008 / 204 / 2
Rok temu kupowałem taki najtańszy za 15zł, który wykrywał cztery grupy substancji: THC, amf, koke, opio. Z innymi nie miałem styczności.
Uwaga! Użytkownik eth0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2429 / 583 / 155
Możliwe, że zależy to od apteki. Zauważyłam, że np. w sieciówkach mających apteki w centrum miast wszystko jest dużo droższe.
Uwaga! Użytkownik taurinnn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 236 / 10 / 0
Jaki polecacie ośrodek w okolicach Kalisz, Konina, Koła. Chce iść na detoksykacje od benzo. Sam zdecydowałem, gdzie by było najlepiej?
Używaj opcji mention (@jartexxx) żebym widział że zadałeś pytanie lub odpowiedziałes na mój post :)
  • 2206 / 369 / 0
01 listopada 2018GL HF pisze:
01 listopada 2018eth0 pisze:
Zgadza się. Jak poszedłem na detoks (Suchy Jar), to mi wyszedł THC (chyba metabolit), a jarałem miesiąc wcześniej. :nuts:
Ja dostawałem na odstawkę klonów - klony i na noc estazolam %-D :nuts:. I tak, benzo na multiteście nie wychodzi. W ogóle lekarz zakręcony był w chuj, podałem mu ile biorę MILIGRAMÓW klona, a on zrozumiał, że tyle tabletek :nuts: i jak dostawałem leki w takim kubeczku, to patrzę a tam charakterystyczne białe tabsy z krzyżykiem i Depakina :nuts:. Mogłem powiedzieć, że biorę 60mg klona (tak, był tam typ co żarł jedno opakowanie dwójek dziennie, ładny agent %-D :moody: :nuts:) i rozpierdolić ten przybytek :rolleyes: :nuts: :-D
hahahaha to ile Ci tych klonów dojebał ?
I jak długo ciągnął takie dawki %-D ?
kurła nie spodziawałem się, że będą benzo dawać :nuts:
Długo brałeś, jakie dawki mu podałeś ? %-D

Ja waliłem przeróżniaste benzo.. alpre, zolpi, lora, klony, rollki, bromki do tego baklo i opio.. to co mam mu kurła powiedzieć :nuts:
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 2429 / 583 / 155
Jeśli chodzi o wynik testu, to nie pokazują one konkretnej benzodiazepiny, ale generalnie obecność substancji z grupy benzodiazepin.
  • 2206 / 369 / 0
No tak, ale ciężko będzie dawke ustalić skoro na każdy dzień miałem inne benzo,
albo robiłem benzo-mixy.
Nawet nie pamiętam jakie to były dawki, ale na pewno spore
Tam..tutaj, jestem no tak, hehe xd
  • 1008 / 204 / 2
Ogólnie zasada jest taka, żeby przy pierwszym wywiadzie z lekarzem prowadzącym podać jak najwięcej szczegółowych informacji, bo na podstawie tej rozmowy będzie rozpisane Twoje leczenie. Więc postaraj się po prostu przypomnieć sobie wszystko i mówić prawdę, a resztę już ustali lekarz. Jak nie pamiętasz jakie dawki brałeś to trudno, nie wymyślaj na siłę. Ważne tylko, żebyś specjalnie nie kłamał, że brałeś większe lub mniejsze, bo to się potem odbije na Twoim leczeniu. Pamiętaj, że idziesz tam na detoks, a nie na darmowe ćpanie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne

Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.

Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."

Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.