Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1037 / 245 / 0
Tylko na litość boską trza wyróżnić, że np herbata z dziurawca chuja da i potrzeba nalewki.
A jakby zastosować wyciąg olejowy, dostarczymy gaba to co mu najbardziej potrzebne czyli jakieś najlepiej zdrowe tłuszcze omega, od biedy trans, i nie będziemy stymulować i tak rozchwianego przekaźnictwa alkoholem, choć to kwestia rozpuszczalności substancji w tych dwóch cieczach sprawia że olej jest generalnie na skórę, a nalewka do picia,
  • 100 / 17 / 5
Mnie już na sen nic nie pomaga. Wpaść w objęcia Morfeusza mogę tylko po Gblu.
Jednak co to za sen?...
Insomnia odrealnia i powoduje u mnie depresję.
Uwaga! Użytkownik MaszMaila jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9700 / 1912 / 2
Kurwa chwila %-D
04 lutego 2020Migomat pisze:
A jakby zastosować wyciąg olejowy
Olejowy wyciąg czego ? Dziurawca?
Olejowy pitny? Kosmetyczny?

Weź no to sklec tak, żebym wiedział o co chodzi.
04 lutego 2020rekuperacjarek pisze:
Steetart, a które suple "lubią" tłuszcze
Tzn ? Chodzi o wpływ supli na tłuszcze czy tłuszczy na suple?

Sprecyzuj.
04 lutego 2020rekuperacjarek pisze:
niektóre dopaminergiki też tak robią, ale z kolei dopamina to raczej przez swe receptory hamuje gaba
To było bardziej popierdolone ale ogólnikowo raczej tak.
Dochodzi do tego fakt, że nadmiar węglowodanów w diecie rozpierdala gospodarkę serotoninowy.

http://www.czytelniamedyczna.pl/6132,zi ... yjnym.html
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 203 / 25 / 0
Znowu lipa ze snem. Hydro coś działa tylko na początku kuracji lub w wysokich dawkach = większy mindfuck następnego dnia, a trzeba się brać do nauki. Próbowałem melatoniny,ashwy,ginko,chmielu,melisy- słabo. Mocno działa kwetiapina, ale nawet w najmniejszych dawkach robi ze mnie zombie. Nie chce trazodonu i mu podobnych. Doradzicie jakie ze środków ewentualnie omówić z lekarzem? Lecze się na depresje i zaburzenia lękowe, obecnie bupropionem (chociaż problem występował już wcześniej przy typowych ssri/snri). Pregaba też była próbowana jbc.
  • 10 / / 0
Być może serotoninę mam rozwaloną przejadaniem się, spróbuje zmienić dietę na bardziej tłuszczową. Chodzi o lepsze spanie cały czas, także muszę zakupić preparat z dziurawcem (alkoholowy?), co do pytania które suple lubią tłuszcze, to chodziło mi o to po których jest większa chęć na tłuste pokarmy (zaznaczam, że najczęściej mam chęć na słodkie, glukoza w normie). Kozłek, melisa nie działają, najlepsza była Męczennica, bo trochę działała, ale też największy nie ogar następnego dnia miałem po niej.

Steetart spotkałeś się z taką hipotezą, że pokarmy białkowo-tłuszczowe przed snem pobudzają?
Uwaga! Użytkownik rekuperacjarek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1037 / 245 / 0
Olejowy wyciąg czego ? Dziurawca?
Olejowy pitny? Kosmetyczny?

Weź no to sklec tak, żebym wiedział o co chodzi.
Macerat dziurawca w oleju np rzepakowym/słonecznikowym/konopnym/itd, najlepiej dobrej jakości, olej którego nasiona rzepaku nie były poddawane działaniu glifosatu.
Olej do picia zamiast alkoholu.
@Stteetart
  • 3455 / 565 / 2
Na bezsenność najlepsza jest setka Promazyny (nie mylić z pernazyna).
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 9700 / 1912 / 2
05 lutego 2020Migomat pisze:
Olej do picia zamiast alkoholu.
Raczej subst aktywne z dziurawca nie przejdą do oleju.

A dobra przejda ale nie te których potrzebujemy:

Olej z dziurawca skrywa wiele właściwości, które sprzyjają zdrowiu. Stwierdzono, iż oliwa z dziurawca wykazuje działanie odkażające oraz ściągające. Stąd powszechność stosowania wywaru z dziurawca w leczeniu ran (nawet trudno gojących się i zakażonych), oparzeń, blizn, ropni, liszajów, wyprysków, itp.

Olej z dziurawca zastosowany na kręgosłup działa przeciwbólowo i regenerująco. Osoby cierpiące na bóle mięśni oraz nerwobóle także chętnie sięgają po olej z dziurawca. Stąd częste wykorzystywanie oleju z dziurawca do masażu obolałego krzyża, całych pleców, nóg i rąk.

05 lutego 2020rekuperacjarek pisze:
Chodzi o lepsze spanie cały czas, także muszę zakupić preparat z dziurawcem (alkoholowy?)
Na razie poleciałbym
- B12 100mcg w zestawie z kwasem foliowym
- b6 teva - kupisz w aptece
- B1 25mg - kupisz w aptece
- aspargin - kupisz w aptece
- - d3k2 - przy czym tu bym zbadał poziom Wit D -

czemu po co? To wszystko?

https://ktociewyleczy.pl/wiedza/problem ... i-depresje

To wszystko kofaktory. Czyli substancje które wspomagają powstawanie przekaźników. Jak doczytasz wyżej obniżony poziom tych witamin skutkuje większością chorób cywilizacyjnych w tym bezsennoscia, depresja i nerwica
Nawet były badania w których podawano witaminy chorym na depresję i efekt leczniczy był dużo lepszy niż przy samych SSRI.

Co do suplementacji - na razie wczytaj się bacope monnieri i melisę.
Pociagnij suplementację z dwa tyg i zakup brahmi - to się lyka/ pije 2x dziennie - rano i ok południa.
Bacopa prostuje układ serotogeniczny i GABAergiczny.

Możesz zainwestować w olejek melisowym i robić inhalacje.
Wlewasz w garnek z ciepłą wode 5 kropel, ręcznik na łeb i wdychasz 5 minut ew kilka kropel do wanny.
Tylko pamiętaj oczy zamknięte i powoli wdychasz, żeby nic nie poparzyć.

No i zmiana diety.
Wywal do zera cukier i zminimalizuj węglowodany proste.
Zamiast tego tłuszcze - najlepszy jest olej lniany i troszkę konopnego - chyba, że spożywasz dużo mięsa to konopnego dużo mniej niż lnianego.
Dalej wiadomo orzechy itd

Częsta przyczyna problemów ze snem są skoki cukru - tłuszcze zapewniają stabilna dostawę energii do organizmu.
Tylko tu musisz to ładnie wprowadzić bo tłuszcz jest dużo bardziej kaloryczny od węgli i białka.
Jak nie przytniesz węglowodanów zaczniesz tyc.

A no i muszynianka.
Wapń i magnez uspokajaja organizm.
Minimum dzienne to 1 muszynianka + coś magnezowego.
Wchodzić i głosować
  • 2392 / 663 / 0
No ja miałem zawsze mega problemy ze snem od dzieciństwa jeszcze . Potem jak na to weszła trawa i alko dopiero gdzies po roku się zorientowałem że bez upalenia/upicia sie nie jestem w stanie zasnąć. I tak od ok 2010 przerobiłem wszystko od Mirtazapiny/mianseryny przez różnorakie benzosy aż po zolpidem. I nie powiem moja bezsenność to nie lada problem gdyż kiedy nie śpie ok 3 dób - zaczyna mi się we łbie pierdolić - głosy , wizje , teorie spiskowe. Dlatego po prostu już od 9ciu lat nigdy nie dopusciłem do sytuacji żebym był bez snu dłużej niż 24h. Co by sie nie działo choćby nie wiem jaka impreza trawła albo jaka wojna ja po tym czasie znikam jem Klonika i lulu. No wlasnie jesli chodzi o chemię to aktualnie klony biorę na sen bo dają mi długi niczym nie zmącony sen. Choć wiem że lepsza była by alpra albo lorafen w tym konkretnym celu. Jednak pod względem finansowym opłaca mi się wlasnie brać klony. Bez nich nie był bym po prostu w stanie funkcjonować. Skoro 9 lat temu musiała suka przyjechać i ściągac mnie z głównej ulicy po której biegałem ) wtedy wlasnie nie spałem po raz pierwszy i jedyny 3 doby ) to nie wiem co wydarzylo by się teraz, ale na pewno nic dobrego. Wlasnie dlatego tak panicznie się boje dopuścić do siebie opcję że mógł bym nie spać. Że śpie wręcz za dużo bo zdarza się i po 13h xD Co ciekawe poza tym nigdy nie miałem żadnych psychotycznych epizodów. Ale ten jeden wystarczył aż nadto.
  • 9700 / 1912 / 2
Tylko, że żadne klony, rolki czy aloes nie leczą bezsennosci.
Odstawiasz lek i wraca ten sam bajzel.
Wchodzić i głosować
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.