Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
Wolisz kodę z Antka czy z Thioco?
Antek
81
27%
Thioco
220
73%

Liczba głosów: 301

Zablokowany
  • 3455 / 561 / 2
Ja polecam zapić tabletki jogurtem naturalnym albo kefirem (mniejsze ryzyko stania się czegoś w żołądku podczas trawienia tabletek).
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 155 / 46 / 0
04 maja 2023canonkod pisze:
02 maja 2023g3no pisze:
Już nie pamiętam. Możliwe, że masz rację. Na przestrzeni lat łykałem, rozgryzałem i rozpuszczałem te tabletki. Obecnie od dłuższego czasu wróciłem do klasycznego połykania i pasuje.
Pamiętam za to, że jakiś czas temu gdy gniotłem Thiocodin na proszek i rozpuszczałem to w dość małej ilości wody - pół szklanki, a wcześniej zażywałem pewną dawkę DXM, to brzuch potrafił boleć znacznie i to przez dłuższy czas. Może jest to indywidualna sprawa, może trochę się żalę. W wieku lat kilkunastu miałem jednak niedrożność jelit podobno polekową. Doświadczenie bardzo bolesne - dwie operacje w przeciągu pół roku. Po tym zdarzeniu wnętrzności się odzywały po jedzeniu ostro przyprawionego jedzenia. Sulfogwajakol taki znowu obojętny dla jelit i to w takich dawkach, które przyjmuję, też nie jest. Pewnie nie każdemu tak to doskiwera...
Ty w ogóle thioco nie powinieneś brać. Szcególnie jeśli bolał Cię brzuch po braniu i jeszcze miałeś w dzieciństwie taką sytuację. On nie jest obojętny - on rozpierdala żołądek.

Straszną krzywdę sobie robicie tym thioco. Naprawdę to potwornie niszczy żołądek, ja jak jadłem kodeine (10 lat temu) to antidol był w praktycznie takiej samej cenie jak thioco więc wybór był oczywisty a mianowicie ekstrakcja antka lodowatą wodą. Ogólnie to uważam, że jeśli ktoś wpierdala thioco w ciągu albo bardzo regularnie w dawkach powyżej tych 300mg to już lepiej wziąć mocniejsze opio, bo brown walony iv jest mniej szkodliwy niż to paskudne thioco...
Bardzo mądre - przerzućcie się z Thiocodinu na browna i jeszcze bardziej rozpierdolcie sobie życie. Nie, nie róbcie tego. W brownie z ulicy jest w chuj dużo gównianych zanieczyszczeń i wątpię, że walenie tego dożylnie jest porównawczo aż tak zdrowe. Lepiej już sobie DHC kupywać.
Nie ma, że za mocno.
  • 111 / 36 / 0
DHC bardzo polecam.Tylko po tym spada, przynajmniej u mnie, bardzo poziom teścia.
Przy kodeinie, tego nigdy nie zauważyłem.
Uwaga! Użytkownik Wariat99 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 59 / 6 / 0
@Wariat99 Gdyby DHC było tak łatwo dostępne jak koda, to pewnie ja i nikt inny by się nie zastanawiał.
  • 742 / 9 / 0
04 maja 2023lesdoxem pisze:
04 maja 2023canonkod pisze:
02 maja 2023g3no pisze:
Już nie pamiętam. Możliwe, że masz rację. Na przestrzeni lat łykałem, rozgryzałem i rozpuszczałem te tabletki. Obecnie od dłuższego czasu wróciłem do klasycznego połykania i pasuje.
Pamiętam za to, że jakiś czas temu gdy gniotłem Thiocodin na proszek i rozpuszczałem to w dość małej ilości wody - pół szklanki, a wcześniej zażywałem pewną dawkę DXM, to brzuch potrafił boleć znacznie i to przez dłuższy czas. Może jest to indywidualna sprawa, może trochę się żalę. W wieku lat kilkunastu miałem jednak niedrożność jelit podobno polekową. Doświadczenie bardzo bolesne - dwie operacje w przeciągu pół roku. Po tym zdarzeniu wnętrzności się odzywały po jedzeniu ostro przyprawionego jedzenia. Sulfogwajakol taki znowu obojętny dla jelit i to w takich dawkach, które przyjmuję, też nie jest. Pewnie nie każdemu tak to doskiwera...
Ty w ogóle thioco nie powinieneś brać. Szcególnie jeśli bolał Cię brzuch po braniu i jeszcze miałeś w dzieciństwie taką sytuację. On nie jest obojętny - on rozpierdala żołądek.

Straszną krzywdę sobie robicie tym thioco. Naprawdę to potwornie niszczy żołądek, ja jak jadłem kodeine (10 lat temu) to antidol był w praktycznie takiej samej cenie jak thioco więc wybór był oczywisty a mianowicie ekstrakcja antka lodowatą wodą. Ogólnie to uważam, że jeśli ktoś wpierdala thioco w ciągu albo bardzo regularnie w dawkach powyżej tych 300mg to już lepiej wziąć mocniejsze opio, bo brown walony iv jest mniej szkodliwy niż to paskudne thioco...
Bardzo mądre - przerzućcie się z Thiocodinu na browna i jeszcze bardziej rozpierdolcie sobie życie. Nie, nie róbcie tego. W brownie z ulicy jest w chuj dużo gównianych zanieczyszczeń i wątpię, że walenie tego dożylnie jest porównawczo aż tak zdrowe. Lepiej już sobie DHC kupywać.

Podałem tylko przykład, że walenie dużych dawek thioco dzień w dzień przez dłuższy cas jest bardziej niszczące dla organizmu niż walenie browna iv. A już szczególnie w przypadku tego użytkownika, którego bolał brzuch po thioco + miał problemy po lekach w dzieciństwie i operacje.

A to, że lepiej przerabiać antka/kupić sobie DHC czy majke czy oxy to jest oczywista oczywistość.
  • 111 / 36 / 0
DHC łatwo jest dostępne.Ja dostałem, to raz na skręconą kostkę, bo napisałem, że tramal nie działa i dostałem 1 reckę.
Z 1 recką, kolejne żaden problem nie stanowiły.

Ale i tak kodeina jest lepsza niż DHC imo.
Uwaga! Użytkownik Wariat99 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 515 / 110 / 7
Yoo zdaje się że przypadkowo odkryłem coś co wzmacnia kode a konkretnie mam na myśli kapsaicynę. wrzuciłem tylko 240mg które teoretycznie powinienem ledwo co poczuć a tu przy okazji jedzenia kawałka pizzy z bardzo ostrym sosem tabasco o dziwo pojawił się błogostan. Jak nie wierzycie to możecie przetestować sami może u was też to podziała a najlepiej to walić tą kode i przerzucić się na psychodeliki polecam :grzybki: :lsd: :liść: :extasy: :ręka:
  • 586 / 126 / 0
@GalaktycznyBiznesmen
Kapsaicyna podobnie do piperyny działa w tej kwestii wpływając na metabolizm.
Ciekawe czy ma to działanie typu IMAO również jak połączenie kurkumy z piperyna. Samo IMAO (moklobemid) wzmacnia i przedłuża kodeinę w sumie.
I popieram jebanie w pizdu opio na rzecz psychodelików lub dysocjantów.
Oczywiście sam lubię opioidy chociaż staram sie już ich nie brać wcale przez ryzyko wjebania sie w ciąg i tolerancję.
  • 1016 / 87 / 0
Jaka reakcja zaszła po tych moich użalaniach. Prawda jest taka, że nie ma z kim o tym pogadać, to chociaż tu mogę wylać swoje doświadczenia różnorakie. Teraz brzusio mnie raczej nie męczy po czymkolwiek, o ile to świeże było:)
Jestem w trakcie swojej majówki. Nabrałem wolnego, bo do tej pory 6 dni w tygodniu praca, a siódmego dnia chodzę do szkoły medycznej o profilu farmaceutycznym;P
Co do mocniejszych opio to w sumie zgodzę się z przedmówcami, że to co można dostać na ulicach to raczej w głównej mierze zanieczyszczenia. Lubię kodeinę za jej łatwodostępność i farmaceutyczną czystość. Przyjemny był też fentanyl, jedynie przy dawkowaniu trzeba było się mocno skupić, bo substancja aktywna dość mocno.
Próbowałem jeszcze Tramalu, ale to była opcja ograniczona dostępnością. Nie ponawiałem próby załatwienia tego skoro mam OTC.
Nade wszystko jednak przypasowało mi PST, czyli przepłukane nasiona maczku, a tam całe spektrum alkaloidów:)
Jak narazie jednak pod ręką nasion aktywnych brak, a ciągu na opio kończyć nie chcę. Podjadam zatem rodzimy produkt na kaszel bez recepty.
  • 44 / 1 / 0
Co ta kodeina z ekstrakcji jest taka "kapryśna"? Pierwszy raz jak wrzuciłem wyesktrachowane 320mg to za pierwszym razem coś tam podziałało za drugim dużo słabiej i to na następny dzień?
Wole już DXM ale go nie dostane o tej porze.
Zablokowany
Newsy
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.

Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."