Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Zablokowany
  • 1509 / 223 / 0
Jeśli masz tolerancję na benzo, to na Twoim miejscu wzięłabym jednak więcej, czyli te 4 mg.
"My addiction is based on my shame and sorrow"
"Uuuuh, yea-e-yeah!" ~ Robert Plant
Pisząc na hexankova@yahoo.com, masz pewność, że odczytam wiadomość/odpiszę.
  • 684 / 26 / 0
A mogę dzisiaj wieczorem zarzucić?
Pozdrawiam!
Paweł
  • 1509 / 223 / 0
Jeśli chcesz się upierdolić opio, to nie widzę przeszkód. %-D Tylko wg. instrukcji: benzo + tramal.
  • 684 / 26 / 0
Czy tramadol, podobnie jak koda, powoduje wyrzut histaminy?
Pozdrawiam!
Paweł
  • 2897 / 619 / 10
@lufa9999, tak, ale nie z taką mocą jak kodeina. Ogólnie opioidy powodują wyrzut histaminy.
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 684 / 26 / 0
A ile czasu wchłania się tramal retard, oczywiście rozkruszony na pył?
Pozdrawiam!
Paweł
  • 2897 / 619 / 10
O ile dobrze pamiętam, to po godzinie działanie jest już dobrze odczuwalne.
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 684 / 26 / 0
Bo mi minęło półtorej godziny i tylko lekko senny jestem.
Pozdrawiam!
Paweł
  • 684 / 26 / 0
Tramal chyba nie dla mnie. Wziąłem 300mg, pogryzlem. Wcześniej wrzuciłem 4mg klona. Jedyne działanie Tramalu to lekka senność. Do pięt nie dorasta kodzie. Co robić dalej? Podbić dawkę czy olać tramal? Nie mogę za bardzo podbić dawki bo biorę Anafranil w dużej dawce i może wystąpić zespół serotoninowy... Jestem w kropce.
Pozdrawiam!
Paweł
  • 1509 / 223 / 0
Jeśli masz tego jeszcze trochę i chcesz się tym porobić, to spróbuj wrzucić więcej i jeśli uznasz, że to jednak nie dla Ciebie, to sobie odpuść, to całkiem dobry imo pomysł. Jak pisałam wyżej - żeby przeżyć oczekiwanie na MST, jadłam Tramal w ilości 300-600 mg na raz (raz nawet, gdy byłam w 5 h podróży samochodem wraz z osobami, które nie wiedziały i nie mogły dowiedzieć się, że cokolwiek biorę i że mam jakieś objawy odstawienne, a wtedy skręt po majce nadchodził). Nie wiem też w sumie czego tak naprawdę oczekiwałeś od tego Tramalu. "Nie dorasta kodzie do pięt". Srsly. %-D

Dodam, że biorę serię SNRI i SSRI, zrób z tą informacją, co chcesz.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę

Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.

Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD

Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.