Polepszanie samopoczucia i funkcjonowania za pomocą substancji nie będących narkotykami. Suplementy, witaminy, nootropy; regeneracja receptorów i neuronów; dieta i trening.
ODPOWIEDZ
  • 288 / 19 / 0
pomożecie ? wszystkie lęki wróciły a biorę parkosetyne 6 tyg. Czy możliwe, że to przez noteptil max ktory stostuje czy poprostu musze zwiekszyc dawke(biore 20mg) bo na mnie za mała ?
  • 2278 / 276 / 3
Przestań brać noopept. A zobaczysz różnicę.
...przecież mówiłem, że jest anksjogenny, to się na mnie rzucili jak na...
No, ale tak to jest, jak się kupuje gotowe stacki i czyta na stronie, że "noopept jest nawet tysiąc razy SKUTECZNIEJSZY niż piracetam".
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
  • 38 / 2 / 0
09 marca 2017Kamral pisze:
09 marca 2017Fido69 pisze:
do tego weź sobie więcej alpha-gpc i NALT
a poza tym kreatyna, ZMA też dobrze zrobi
Masz może gdzieś jakieś badania, że kreatyna poprawia prace mózgu ? nie pytam sie złośliwie, tylko po prostu potrzebuje do czegoś. Dzieki.
Niestety to co podałeś może działać jak na mnie czyli ,,wiekszy stres'' ponieważ noopept tak działa. Przez niego mi wróciły lęki

http://nootropy.pl/2015/11/06/kreatyna- ... brain-fog/
  • 129 / 4 / 0
@Fenetylamina, nie tak dawno podawałem źródło i było ok. Coś się zmieniło?
Na posta, w którym opisałeś swoje doświadczenie nawet nie odpisywałem, bo poczułem się debil :blush:
Ale dobrze wiedzieć, że jest ktoś taki jak Ty na forum.

@niujat, dawki masz podane na każdej stronie sklepowej, zacznij od najmniejszej podanej dawki i musisz dobrać pod siebie, nikt tego nie zrobi za Ciebie, ja po 200mg NALTu odczuwam niepokój i lęki, a inni po 0,5g mowią, że jest dobrze
  • 288 / 19 / 0
09 marca 2017Fenetylamina pisze:
No, ale tak to jest, jak się kupuje gotowe stacki i czyta na stronie, że "noopept jest nawet tysiąc razy SKUTECZNIEJSZY niż piracetam".
Dzieki Fene robisz robote. Jak będe schodzil z paro na pewno sie odezwe na konsultacje bo mam pare pomysłow. Ostatnie pytanie jak zacząłem brać noopeptil max to skonczyla mi sie Ashwagandha i przestałem brać, czy możliwe że przez to mi wróciły lęki ?
  • 157 / 7 / 0
Katyna należy do fenyloalkiloamin występujących w roślinie o nazwie czuwaliczka jadalna – Catha eduli. Jej działanie jest porównywalne do amfetaminy, posiada właściwości pobudzające psychicznie, wywołuje euforię i zwiększa wydolność psychofizyczną.
Winkamina (Vincamine, Vincaminum) jest alkaloidem występujący w rodzaju Vinca (barwinek). Jest stosowana w leczeniu zaburzeń krążenia mózgowego, krążenia w siatkówce, niedotlenienie mózgu na tle niewydolności krążenia, zawrotów głowy, szumu w uszach na tle niedokrwienia mózgowia, zaburzeń pamięci i uczenia się, zwłaszcza w podeszłym wieku. Poprzez rozszerzanie naczyń krwionośnych w mózgu, poprawia przepływ krwi przez mózgowie i przez to dowóz tlenu i składników odżywczych do neurocytów.
Dawki lecznicze wahają się w granicach 10–20 mg 2-3 razy dziennie. Dawki najlepiej stopniowo zwiększać z 20–30 mg dziennie na 100 mg dziennie, po czym zmniejszyć dawkowanie do 20–40 mg dziennie (porcje dawki przyjmować rano i w południe). Lek podawać przez 3-4 miesiące, po czym zmienić lub wznowić podawanie po 2-3 tygodniowej przerwie.

Teobromina
jest alkaloidem. Małe dawki teobrominy rozszerzają naczynia krwionośne mózgu, naczynia wieńcowe serca i naczynia nerkowe, przez to jest stosowania przy zaburzeniach krążenia i niewydolności nerek z obrzękami. Polepsza ona procesy myślowe poprzez brain doping cz1 nootropiki naturalne4poprawę ukrwienia mózgu, a duże dawki teobrominy obniżają ciśnienie krwi
kakao

Znalazl sie ktos na tyle odwazny by sprobowac ze strychnina?
Strychnina (Strychninum) – alkaloid występujący w roślinie o nazwie kulczyba wronie oko – Strychnos nux vomic. Surowcem farmaceutycznym jest nasienie kulczyby Semen Strychni. Strychnina pobudza ośrodkowy układ nerwowy, w dużych dawkach poraża go! Po zażyciu strychliny następuje wyraźny wzrost percepcji wrażeń słuchowych, wzrokowych (wzrok ulega wyostrzeniu, barwy i szczegóły stają się wyraźniejsze, postrzeganie sprawniejsze), węchowych (zaczynamy czuć więcej zapachów niż zwykle), dotykowych i smakowych (odbiór nut smakowych jest silniejszy i szerszy). Działanie to utrzymuje się u niektórych osób nawet 3-4 dni po zażyciu dawki 5 mg, następuje wybitny wzrost wydolności psychicznej i fizycznej, poprawiają się procesy uczenia się, przypominania i kojarzenia. Strychnina pobudza krążenie krwi i ukrwienie mózgu oraz narządów płciowych
Uwaga! Użytkownik latajacypisuar nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3454 / 1110 / 0
Strychninę to dile w futrze puszczają.
Guide do nikotyny w Stymulantach Roślinnych.
W Modulatorach GABA Pregabalin Guide z redakcją Matiego.

misspillz.blogspot.com
  • 216 / 39 / 0
09 marca 2017Kamral pisze:
09 marca 2017Fenetylamina pisze:
Dzieki Fene robisz robote. Jak będe schodzil z paro na pewno sie odezwe na konsultacje bo mam pare pomysłow. Ostatnie pytanie jak zacząłem brać noopeptil max to skonczyla mi sie Ashwagandha i przestałem brać, czy możliwe że przez to mi wróciły lęki ?
Oczywiście, że tak? Ashwagandha w odpowiedniej dawce( chyba 600-900mg ekstraktu) to dobry anksjolityk, l-teanina, egcg też mogą pomóc, są zdrowe.
Jak masz działania uboczne od noopeptilu to zmniejsz dawkę pobierz ją tydzień i dopiero wtedy zwiększ, albo oddaj to komuś innemu jak nie jesteś w stanie zaakceptować, że na początku coś może być trudniej. https://nootropix.com/best-nootropics-for-anxiety/ DMAE też jest przeciwlękowe, Rhodiola też, olimp stress control też się nadaje ale ma dawki niektórych rzeczy trochę mniej.

A powiedź czy on chociaż działa dobrze?
GŁOSUJ NA PARTIE RAZEM JEŚLI CHCESZ DEPENALIZACJI, NIE KUPUJ NIC Z AKCYZĄ!
  • 2278 / 276 / 3
No, a jak to się ma niby to paroksetyny? Nagle cudowne ziele przestało działać (a po co ta paroksetyna w ogóle... wywalić ją...) i lęki wróciły?
Patrzysz zbyt monochromatycznie. Jeżeli coś jest "przeciwlękowe", to nie znaczy, że znikną wszystkie lęki. alprazolam i klonazepam też są przeciwlękowe. Rozumiesz analogię?
09 marca 2017Fido69 pisze:
@Fenetylamina, nie tak dawno podawałem źródło i było ok. Coś się zmieniło?
Na posta, w którym opisałeś swoje doświadczenie nawet nie odpisywałem, bo poczułem się debil :blush:
Ale dobrze wiedzieć, że jest ktoś taki jak Ty na forum.
Jeżeli mówisz serio, to daj spokój, przecież forum jest do dyskusji, a nie do mierzenia sobie... :D
Dyskutujemy, dochodzimy do nowych wniosków, wspólnie sobie pomagamy i tyle. :)
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
  • 288 / 19 / 0
09 marca 2017FarmieGolda pisze:
Jak masz działania uboczne od noopeptilu to zmniejsz dawkę pobierz ją tydzień i dopiero wtedy zwiększ, albo oddaj to komuś innemu jak nie jesteś w stanie zaakceptować, że na początku coś może być trudniej. https://nootropix.com/best-nootropics-for-anxiety/ DMAE też jest przeciwlękowe, Rhodiola też, olimp stress control też się nadaje ale ma dawki niektórych rzeczy trochę mniej.
A powiedź czy on chociaż działa dobrze?
Czyli twierdzisz, że to możę być efekt uboczny ? no własnie bralem 5 dni i dziś była tak kulminacja, że byle jakie pytanie od kogokolwiek a ja strzelałem buraka :-( a przypominam, że biorę paroksetynę, najlepsza przeciwlekową substancje wg niektorych. Tak poczułem lepsza koncentrację
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kanada wprowadza przezroczyste opakowania na marihuanę

W marcu 2025 roku Health Canada, czyli kanadyjski odpowiednik Głównego Inspektoratu Sanitarnego, ogłosił nowy pakiet zmian dla producentów konopi. Najważniejsza? Zgoda na przezroczyste okienka w opakowaniach suszu. Od teraz konsument może zobaczyć zioło jeszcze przed zakupem. To pierwsza taka zmiana od czasu legalizacji marihuany w Kanadzie. Ale to nie wszystko.

Alkohol a rak: Każdy łyk może zwiększać ryzyko nowotworów

Alkohol jest jednym z najczęstszych czynników ryzyka rozwoju raka, odpowiedzialnym za około 100 tys. przypadków rocznie w USA. Naukowcy odkrywają coraz więcej mechanizmów, przez które alkohol uszkadza komórki i przyczynia się do powstawania guzów. Choć spożycie alkoholu jest powszechne, niewielu z nas zdaje sobie sprawę z powiązania między alkoholem a rakiem.

Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.