Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 709 / 139 / 0
No i na zdrowie przyjacielu, obyśmy się więcej tu nie usłyszeli
I thought I was God's own drug addict
And if God hadn't meant for me to get high
He wouldn't have made bein' high so much, like, perfect

:tabletki:
  • 2146 / 288 / 0
@przekletykozisyn @freezin9moon

To zjawisko ma sens. Generalnie jak ludzie żyją w przewlekłym stresie, ciało migdałowate się rozrasta i reaguje silniej na stres. Przykładowo terapia zmniejsza jego aktywność.

Jeśli ktoś przeżywał silny stres z powodu odstawienia, reakcja stresowa może pojawiać się szybciej i być silniejsza.

Dodam, że u mnie po odstawieniu opio (przejebane dawki metadonu, 3 miesiące codziennie na skręcie) i po 2 latach odstawieniu SSRI po kilkunastu latach stosowania, reakcja stresowa wymknęła się spod kontroli na kilka lat. Pogorszyły się u mnie funkcje poznawcze, ogólnie było ciężko. Trudno powiedzieć co dokładnie było przyczyną, na pewno złożyło się tu wiele czynników, w każdym razie było przejebanie trudno. Reakcji stresowej nie mogłem wygasić, nawet jak warunki były spokojniejsze. I stopniowo traciłem zdolność zapamiętywania oraz szybkość myślenia.
  • 380 / 8 / 0
Witam szanowne grono.

Wszedłem w posiadanie 2 liści MST 30 mg (data przydatności 2016) i 2 tabletek sevredolu 20 mg (2022)

Na codzień przyjmuje duże ilości bupry, dzisiaj ostatnia dawka 8 mg (ale jestem nią ostro zablokowany bo biorę długi czas po 16-24mg)

Teraz pytanie jak podejść do tematu żeby coś wyciągnąć z tej morfiny

Przerwę planuje conajmniej do piątku - wystarczy żeby wyczyści receptory i coś posmyralo ?

Druga sprawa może ktoś zaproponować jakąś dawkę zakładając że morfiny nie brałem z kilka lat, ale jestem na dużych dawkach bupry cały czas - może ktoś wie jak to działa ?

Co do przerobienia tych tabsow to muszę poczytać i odświeżyć wiedzę ale pewnie będzie trochę pierdolenia z 30tkami

Jeśli ktoś przeczytał a do tego jescze coś doradzi to chylę czoła

scalono /krzychv
Nie mogę edytować - proszę o scalenie, a mam krótkie pytanie

Czy jeśli chcę przygotować roztwór z czterech 30tek mst to lepiej przerabiać je pojedynczo czy można wszystkie naraz po pokruszeniu zalać wodą i przygotowywać dalej ?
Pytam bo naczytałem się o tym glucie który powstaje i nie chcę zmarnować materiału
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.