Podchodne tryptaminy, które zostały rozbudowane przy pierścieniu w pozycji czwartej – np. 4-HO-MET, lub psylocybina.
ODPOWIEDZ
  • 451 / 14 / 0
tak z ciekawości , wie ktoś kiedy i kto po raz pierwszy zsyntetyzował 4-AcO-DMT ?
Kontakt: cardomar15@tutanota.com
%-D
  • 1342 / 48 / 0
Nie wiem czy jest to równoznaczne z tym kto jako pierwszy zsyntetyzował 4-AcO-DMT, ale według angielskiej wiki zostało opatentowane w 1963 roku przez czcigodnego A. Hofmanna i F. Troxlera.
SESH
  • 234 / 7 / 0
Wczoraj na noc przyjalem ostatnia czesc tej zacnej tryptaminy... Nie bylo wiecej jak 25-30mg, ale jako ze, w tym miesiacu juz balowalem na 4-Aco 2-3 razy oraz 2-C-D - tolerka nie pozwolila mi wyssac pelnych mozliwosci mym zachlannym na te doswiadczenia umyslem... Tym razem na s&s wybralem ciemny salon, wygodna sofa cieply koc, odpowiednia playlista mp3... godzina 2:00am CET. Peak ktory sam musialem w zasadzie "generowac" by wydobyc jak najwiecej z niewystarczajacej dawki dal jednak wiele satysfakcji... Nie tyle wizualnych (CEVY/OEVY) co wrazen sluchowych przy lecacej muzie w uszach oraz wlasnej wyobrazni uwrazliwiajac tym samym pozytywne bodzce...

Dawka mala - tolerancja zaszkodzila... Ale... Dla chcacego nic trudnego, czasem trzeba substancji dopomoc dajac cos od siebie... ;)

Czas dzialania: load - 45min-1h, najlepsze wrazenia -2,5h, comedown wspomagany bzd 1h...

Worth it - one way or another... Peace
  • 68 / 4 / 0
Najfajniejsze psajko jakie próbowałem, przy dawce 35 mg przepiekne wizuale, cudowne brzmienie, psychodela nie ryjaca psychike no i umiarkowany bodyload, ktory nie bierze gory nad tripem tak jak niektore fenyloetyloaminy albo np. 5 Meo Mipt. Jak dla mnie idealna sub. do umiarkowanego miksu z alkoholem albo MXE, zreszta po MXE jak sie dobrze trafi z tolerka, dawka i obie sub. naloza sie w odpowiednim momencie to muzyka potrafi doslownie wyglądać.
  • 42 / / 0
Panuje przekonanie i często były o tym dyskusje, że aco rozkłada się w organizmie do psylocyny i to ona odpowiada za psychodeliczne właściwości aco. Były też głosy że substancja sama w sobie atakuje mózg. Zapewne gdzieś już ktoś to ładnie rozkminiał ale nie wiem czy padło te pytanie - Nie jestem mistrzem biologii ale skoro substancja działa kilka - kilkanaście sekund po podaniu dożylnym, to czy nie znaczy to, że nie jest odrazu rozkładana przez organizm tylko trafia bezpośrednio do mózgu i sama pokazuje na co ją stać?
Ustaliliście już coś na forum odnośnie metabolizmu 4-AcO-DMT?
  • 84 / 1 / 0
A może przy podaniu oralnym doświadczamy faktycznego działania psylocyny, a przy ifau już działa 4aco, które działa samo w sobie jedynie puknięte? :D
  • 3899 / 242 / 13
Może podawajcie fakty a nie spekulacje?

Uprzejma prośba o przedstawianie faktów popartych źródłami, albo zachować w tej materii milczenie bo się burdel zrobi.

Dywagacje były już nie raz prowadzone w starym wątku i bez faktów, żadnych nowych historii nie wymyślicie - słowo daję.
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 2 / / 0
Hej, witam wszystkich. Jestem początkującym psychonautą z niewielkim doświadczeniem, aczkolwiek z kilkoma psychodelikami miałem już w życiu styczność. Planuję przyjąć ok. 30 mg 4-aco dziś wieczorem. s&s pokój znajomego, przytulna atmosfera, dobra playlista i kilkoro znajomych, wszyscy biorą. Może to banały, ale nie znam się na tryptaminach w ogóle, dlatego mam dwa pytania: Czy lepiej jeść 4-aco na czczo, czy to nie ma wielkiego znaczenia, oraz jak to bangla z alkoholem? Wzmacnia, zbija? W ogóle nie mieszać?
Z góry dzięki za odpowiedzi. Peace. ;-)
  • 1392 / 10 / 0
Cześć. Wszystko jest na forum. No ale: na czczo - mniejsze ryzyko nieprzyjemnego bodyloadu, w przeciwnym razie - może wejść później, słabiej, działanie inaczej rozłożyć się w czasie. Alkohol zbija działanie psychodelików.
You can't understand a user's mind, but try, with your books and degrees. If you let yourself go and opened your mind, I'll bet you'll be using like me. And it ain't so bad...
  • 373 / 14 / 0
yidodis pisze:
Hej, witam wszystkich. Jestem początkującym psychonautą z niewielkim doświadczeniem, aczkolwiek z kilkoma psychodelikami miałem już w życiu styczność. Planuję przyjąć ok. 30 mg 4-aco dziś wieczorem. s&s pokój znajomego, przytulna atmosfera, dobra playlista i kilkoro znajomych, wszyscy biorą. Może to banały, ale nie znam się na tryptaminach w ogóle, dlatego mam dwa pytania: Czy lepiej jeść 4-aco na czczo, czy to nie ma wielkiego znaczenia, oraz jak to bangla z alkoholem? Wzmacnia, zbija? W ogóle nie mieszać?
Z góry dzięki za odpowiedzi. Peace. ;-)

Na twoim miejscu zmniejszyl bym dawke do 20mg , jesli nie znasz substancji
U mnie wyglada to tak ze przy 20 to cukierkowaty psychodelik , a juz kolo 30 mozna dostac konkretnego mindfuck'u.
Uwaga! Użytkownik kapitanxsova nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn

Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.

To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.