Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
Ale jedna rzecz mnie zastanawia. Zawsze na drugi dzień po kodeinie zaczynał się skręt a dzisiaj nic
Trzeba trochę stażu, żeby nabrać umiejętności oceny potencjału maku :D Ja na przykład już w momencie picia przepłuczki, wiem, czy poklepie, czy nie :)
Jako PoppyLov3r nie mógłbym nie polecić PoppySeedTea, tylko żeby jeszcze na lepszy mak trafiać. ;)
Co do metody garnkowej i zdania:
Sonen pisze:Zalewamy ciepłą wodą tuż NAD poziom maku
A, i pod garnek można sobie jakąś miskę podłożyć albo rzeczywiście nawet w wannie przyrządzać PST, jak ktoś gdzieś tu pisał, żeby nie martwić się o naświnienie dookoła przypadkiem.
Why can't you let me go?
Co innego jak ktoś płucze po dwa kilo na raz to wiadomo, że samej tej wody z podanych proporcji trudno byłoby wypić.
I jeszcze jedno - co do kwasku to są zdania podzielone czy wpływa na moc czy nie, ale ja traktuję go jako "przyprawę" dzięki czemu płyn nie jest mdły i całkiem "pijalny"
Mało tego, jako ciekawostkę dodam, że PST to nie zabawa. Jak spróbowałem H to byłem srodze zawiedziony, bo bardziej "uwalić" mogłem się PST - działa bardziej zauważalnie, sedacyjnie mocno podczas kiedy H w rozsądnych dawkach pobudza, nakręca do działania i daje euforię ale bardzie na zasadzie "jest mi całkiem nieźle, posprzątajmy kuchnię i ugotujmy rosół" niż tak jak po PST "o kurwa ale rozleniwienie, położę się i poczytam albo posłucham muzyki". Także moc specyfików porównywalna. Stan po 2 kg maku nie różni się wiele od tego po dwóch wypalonych ćwiartkach. Dlatego nie lekceważcie tej płukanki, bo nie jest wcale taka niewinna jak by się zdawało.
Życzę wszystkim zdrowia.
Jesli przepluczka wyszla mi bardzo klarowna i przejrzysta to znaczy, ze cos zle zrobilem? Moj pierwszy raz z garem zamiast butelki. Kolor jest w porzadku, rudawo-zolty, troche wyglada to na sok jablkowy. Dziwie sie, bo gdy robilem metoda z butelka to zawsze plywalo pelno takiej 'mazi', ktora zamieniala plyn na metny i gesciejszy.
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików
Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.