Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 451 / 4 / 0
Mogę mówic tylko za siebie - ja leje 0.5l na 0.5kg czyli w okolicach tylu co Ty, a więcej leją do metody butelkowej - tak sadzę.. W sumie jeden ciul.. im więcej wody tym PST może tracic na "walorach" smakowych, a na pewno nie będzie strat - ostatnio lałem bez żadnej miary, tak aby mak swobodnie mi się obradał przy mieszaniu w wodzie - było więcej płynu do wypicia, ale co za różnica z 1.5l na 2l? Jeno większe prawdopodobieństwo porzygu :D ( jeszcze 9miesięcy temu nie wyobrażałem sobie wypić więcej jak 1 szklankę Japara xD ).
"Jebać trzynastkę powiedział odwracając się na pięcie, trzymając pompkę w ręce..."
  • 225 / 1 / 0
Jednak to prawda że smak, kolor nie jest wyznacznikiem potencjału :-D I tak musiałem potem lecieć po 8 neo więc działanie na granicy placebo/żadne.
Ale jedna rzecz mnie zastanawia. Zawsze na drugi dzień po kodeinie zaczynał się skręt a dzisiaj nic %-D
Porycia mistyczne
  • 510 / 6 / 0
PST charakteryzuje się bardzo długim działaniem. Nieraz po porządnej dawce, na następny dzień czuję jeszcze dosyć wyraźne działanie, a skręt pojawia się dopiero 2, albo 3 dni po przyjęciu :D

Trzeba trochę stażu, żeby nabrać umiejętności oceny potencjału maku :D Ja na przykład już w momencie picia przepłuczki, wiem, czy poklepie, czy nie :)
Uwaga! Użytkownik qarhodron nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 30 / / 0
Cudowny poradnik, dzięki Sonen! dzięki Tobie wiem wreszcie jak to profesjonalnie robić!
diagnoza- schizofrenia paranoidalna (F20.0)
  • 170 / 13 / 0
Również dziękuję za wskazówki.
Jako PoppyLov3r nie mógłbym nie polecić PoppySeedTea, tylko żeby jeszcze na lepszy mak trafiać. ;)

Co do metody garnkowej i zdania:
Sonen pisze:
Zalewamy ciepłą wodą tuż NAD poziom maku
...to chyba faktycznie lepiej odmierzać sobie ją szklankami w ilości takiej (no, lub minimalnie większej), ile mamy tego maku do przepłukania, bo za pierwszym razem nalało mi się jej prawie dwukrotnie więcej. Dzięki temu niby rozrzedził się ten smak, ale za dużej ilości płynów też się nie da naraz przyjąć. :P

A, i pod garnek można sobie jakąś miskę podłożyć albo rzeczywiście nawet w wannie przyrządzać PST, jak ktoś gdzieś tu pisał, żeby nie martwić się o naświnienie dookoła przypadkiem.
I love you darling so,
Why can't you let me go?
  • 22 / / 0
A ja daję dużo wody (ok. 1,5 l na 500g) i doprawiam kwaskiem cytrynowym i nigdy nie narzekałem na smak, no chyba, że przesadziłem z kwaskiem. Ale ja nie jestem wjebany w PST i na raz przerabiam 250-500g z dłuższymi przerwami, więc na większą ilość płynu mogę sobie pozwolić. Przyznam nawet, że tak sporządzony roztwór jest nawet... smaczny...

Co innego jak ktoś płucze po dwa kilo na raz to wiadomo, że samej tej wody z podanych proporcji trudno byłoby wypić.

I jeszcze jedno - co do kwasku to są zdania podzielone czy wpływa na moc czy nie, ale ja traktuję go jako "przyprawę" dzięki czemu płyn nie jest mdły i całkiem "pijalny"
  • 494 / 27 / 0
PST tak czy siak ma to do siebie, że zaczyna sie kulturalnie od 500 g i stosunkowo niewielkiej ilości wody a kończy na 5l butlach i 3-4 litrach płynu do wypicia, jak koń.... cena też wtedy za jeden raz oscyluje miedzy 35 a 40 pln i zaczyna świtać myśl czy nie lepiej kupić coś innego, cywilizowanego, czego nie trzeba chlać wiadrami i wpadamy w pułapkę - oksykodon wychodzi w tej samej cenie, a początkowo nawet hel, ale miłe złego początki i hobby, które przy płukankach pochłaniało 1000-1200 PLN miesięcznie zmieni się w hobby pochłaniające 4000 - 5000 miesięcznie. Jak ktoś nie ma dojścia do bupry albo metadonu, żeby sobie w takiej sytuacji pomóc to jest ugotowany na miękko...... Słowem "kto nie robi przerwy, szybko traci nerwy" tylko przy PST picie co 3 dzień to jeszcze nie przerwa, bo działa ono bardzo długo, cały układ pokarmowy dosłownie zawalony jest morfiną a stolec przypomina morfinowy czopek o opóźnionym uwalnianiu. Jak ktoś jest takim twardzielem, że da radę raz w tygodniu, to może jakoś sobie poradzi. Reszta popłynie....

Mało tego, jako ciekawostkę dodam, że PST to nie zabawa. Jak spróbowałem H to byłem srodze zawiedziony, bo bardziej "uwalić" mogłem się PST - działa bardziej zauważalnie, sedacyjnie mocno podczas kiedy H w rozsądnych dawkach pobudza, nakręca do działania i daje euforię ale bardzie na zasadzie "jest mi całkiem nieźle, posprzątajmy kuchnię i ugotujmy rosół" niż tak jak po PST "o kurwa ale rozleniwienie, położę się i poczytam albo posłucham muzyki". Także moc specyfików porównywalna. Stan po 2 kg maku nie różni się wiele od tego po dwóch wypalonych ćwiartkach. Dlatego nie lekceważcie tej płukanki, bo nie jest wcale taka niewinna jak by się zdawało.
Życzę wszystkim zdrowia.
  • 303 / 22 / 0
Wiadomo, przy PST trzeba zachować umiar, najlepiej nie przekraczać 300g i robić przerwy- nie brać z dnia na dzień (zresztą PST następnego dnia też jeszcze działa), wtedy nie ma żadnych skrętów i uzależnień fizycznych, a ta mała dla niektórych dawka działa jak trzeba, jest również małe zużycie substancji. Przy robieniu przepłuczki, 300g maku zatrzymuje ok. 100-150ml wody, i w zależności jaka to część wody użytej do płukania, taką część substancji czynnej tracimy robiąc przepłuczkę jednorazowo (zakładając że substancja równomiernie się rozpuszcza w wodzie-to oczywiste).
Uwaga! Użytkownik DanteRamirez nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 22 / 1 / 0
Im więcej wody tym lepiej, pozniej odparować np. do 200ml. Przy okazji zmienia się smak imho na lepszy.
  • 420 / 45 / 0
help
Jesli przepluczka wyszla mi bardzo klarowna i przejrzysta to znaczy, ze cos zle zrobilem? Moj pierwszy raz z garem zamiast butelki. Kolor jest w porzadku, rudawo-zolty, troche wyglada to na sok jablkowy. Dziwie sie, bo gdy robilem metoda z butelka to zawsze plywalo pelno takiej 'mazi', ktora zamieniala plyn na metny i gesciejszy.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.

ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki

Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.

USA: DEA tymczasowo zaklasyfikuje 7-OH do tej samej kategorii co heroinę i LSD

W środę amerykańska Agencja ds. Walki z Narkotykami (DEA) ogłosiła zamiar tymczasowego zaklasyfikowania 7-hydroksymitagyniny (7-OH) oraz trzech powiązanych substancji jako narkotyków Grupy I, czyli tej samej kategorii co heroina i LSD.