Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 992 / 17 / 0
Nie znam Cię, jak mogę określić dawkę? Ja nie miałem żadnych problemów z MXE (czyli czasem przez nocke szło 400mg) w połączeniu z wenlafaksyną (375mg), jedyne co bolało to delikatne przegrzewanie się oraz zatrzymanie moczu (prawie na amen, 30 minut jedna wyprawa do toalety). Jak już serio musisz, to walnij 20mg MXE, sprawdź czy nic się nie dzieje, 40mg i jak nic się nie dzieje to wal ile wlezie, ale jak coś się stanie to Twoja odpowiedzialność. Uważaj na przegrzewanie się. Na anty-depach w sumie da się ćpać wszystko, tylko to nie ma zawsze sensu, czasem ocierasz się o śmierć (z przegrzania na przykład), albo rujnujesz cały balans chemii mózgu (chociaż nie jest tak jak straszą, działanie leków wraca po tygodniu abstynencji najczęściej). Gorzej jeśli stanie się ktoś odkrywcą nieciekawego synergistyczne działania dwóch substancji: RC+anty-dep=nagła śmierć
SHHHHHEEEEEEEEIIIITT
  • 25 / / 0
Od 6 tygodni biore malutka dawke Citabaxu (citalopram) 10mg/dziennie. Od paru dni zjechalem do 5mg/dziennie i generalnie powoli odstawiam ten lek bo troche zle chyba jest u mnie prowadzona kuracja (nie lecze sie na depreche itp.) W przyszłym tygodniu zamierzam zjechac do 5mg/2dni. Czy rekreacyjne zazycie ok. 500 mg 3-MMC nie narobi za duzo problemow? Zawsze bardzo dobrze tolerowalem nawet duze ilosci 3-MMC i pochodnych ;) W razie czego rozumiem, ze w pogotowiu benzo?
  • 35 / / 0
Czy biorąc 150 mg wenlafaksyny jest sens wziąc jednorazowo 6-APB? Czy ryzko zs jest duże i czy apb w ogóle zadziała na takiej dawce wenli? Jeśli nie zadziała i/lub jest to połączenie wysokiego ryzyka to czy z tej wenli najlepiej by było zejść całkowicie czy np. zejść do 37,5 mg?
  • 2949 / 247 / 0
Selegilina + kodeina = działanie bez zmian
Selegilina + PST = działanie bez zmian
Selegilina + benzo = działanie bez zmian
Selegilina + kofeina (+ tauryna + inozytol) = bardzo fajne działanie (bardzo subtelna euforia (nie mylić z taką po b-k przykładowo, to nie wypierdol z butów ;p) plus znacznie zwiększona motywacja do działania w porównaniu do samej sele), do tego takie połączenie zdaje się poprawiać funkcje kognitywne co sam zauważyłem (lepiej niż winpocetyna) [źródło]

Selegilina + metkat = ?
Selegilina + tryptaminy / NBOM-e = ?
Selegilina + 4,4'-DMAR = ?
Selegilina + 5-MAPB = ?

Co do metkata to się boję trochę (mimo, że tam ktoś wyżej wrzucał mefedron na sele i było ok, a sam kiedyś strzelałem kota na 600mg moklo), przy psychodelikach powinno być mocniej, więc zmniejszyć dawkę, right ? Dodam, że mam zablokowane zarówno MAO-A jak i MAO-B (10mg selegiliny dziennie, czasem 15mg). Te nieodwracalne iMAO są aż tak niebezpieczne jak tutaj piszą, czy moje obawy w kontekście w/w substancji są nieco przesadzone ? Na selegilinie jestem od niedawna, więc tematu nieodwracalnych iMAO i ich interakcji jeszcze nie zdążyłem dobrze poznać (i przetestować).

W razie czego mam pod ręką benzo, kaptopryl i opipramol.
  • 282 / 2 / 0
można jeść kodeinę na fluoksetynie 20 mg + mirtazepina 45??
  • 2949 / 247 / 0
Można, ale o ile nie masz hiper wydajnego CYP2D6 to raczej nie poczujesz jakiegokolwiek działania (chyba że od glukorianów, które potrafią czasem zadziałać zaskakująco mocno jak na kodę).
  • 766 / 136 / 6
@tur3k
Opioidy (z wyłączeniem tramadolu, petydyny etc.) + selegilina = w moim odczuciu połączenie nasila euforię.
Harm reduction i rozsądek sposobami na to, drogi użytkowniku substancji psychoaktywnych, byś cieszył się pełnią efektów swych specyfików przez całe życie.

ZERO TOLERANCJI DLA TOLERANCJI!
  • 438 / 3 / 0
Zgodnie w wiedzą farmakologiczną opioidy i selegilina w miksie zagrażają życiu.
Ćpanie jest wyrokiem na całe życie.Ćpamy w nadziei, że doświadczymy szczęścia na progu piekła. Na końcu nie ma już nawet nadziei.

NIE MIKSUJCIE Z NICZYM ALFY
  • 1 / / 0
Witam.
Czy Klomipramina może osłabiać doznania psychodeliczne?
Jak współdziała z 4-HO-MET?
Pozdro
  • 26 / / 0
Witam ;) Jem trittico( 5-HT2 i SARI) w dawce 150mg na dobe, czy moge zjesc cos na pobudzenie? wiem, ze serotonina odpada. Co byscie polecili na 2-3 h delikatnej stymulacji z euforia ? Do tej pory bylem wielkim fanem 3-MMC, jednak wiem ze to niebezpieczny mix ponieważ przekonalem sie na własnej skórze. Potrzebuje czegoś podobnego, krotkie euforyczne dzialanie.
Uwaga! Użytkownik tymcz_k nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Bruksela: rekordowy wzrost natychmiastowych mandatów za narkotyki

Prawie jedna czwarta propozycji natychmiastowych mandatów karnych (PTI) w Belgii (24,5 proc.) dotyczy Regionu Stołecznego Brukseli – poinformowało we wtorek 30 września 2025 r. Federalne Ministerstwo Sprawiedliwości (SPF Justice). To ogromny skok w porównaniu z zaledwie 0,1 proc. w 2024 r. i 1,7 proc. w 2023 r. Tak gwałtowny wzrost to efekt decyzji prokuratury brukselskiej, która w tym roku postawiła na intensywniejsze zwalczanie handlu narkotykami, szczególnie poprzez kierowanie PTI do osób posiadających nielegalne substancje.

Medyczna marihuana w Bundeslidze: Union Berlin przełamuje tabu

Piłka nożna to nie tylko bramki, transfery i wielkie emocje. To również przestrzeń, w której odzwierciedlają się społeczne zmiany, nastroje i debaty. Decyzja Unionu Berlin pokazuje, że stadion może stać się miejscem znacznie szerszej dyskusji – o zdrowiu i przełamywaniu tabu. Berliński klub jako pierwszy w historii Bundesligi związał się z marką medycznej marihuany.

Japończycy odkryli, dlaczego papieros pomaga przy wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego

Palenie tytoniu związane jest z olbrzymią liczbą różnorodnych zagrożeń dla zdrowia. Są jednak sytuacje, gdy papieros pomaga. Tak jest na przykład w przypadku wrzodziejącego zapalenia jelita grubego. Nie od dzisiaj wiadomo, że papierosy przynoszą ulgę osobom cierpiącym na tę chroniczną chorobę. Naukowcy z japońskiego instytutu badawczego RIKEN odkryli mechanizm, który stoi za zbawiennym skutkiem dymka. Dzięki nim chorzy będą mogli poczuć ulgę, bez narażania się na choroby powodowane paleniem.