Z Jeffersonów najlepsze jest moim zdaniem "After Bathing at Baxter's". Utwór "Won't You Try / Saturday Afternoon" wwrzuciłam sobie wręcz do mojego odtwarzacza mp3 vel "grajła". Ostatnio kupiłam też na winylu "Blows Against the Empire" Jefferson Starship... kontynuacja oryginalnego zespołu z udziałem muzyków m.in. Jefferson Airplane, Grateful Dead i Crosby, Stills & Nash. Bardzo piękna, choć trochę melancholijna muzyka... słyszę w tym jakby melancholię przegranej rewolucji...
Z Grateful Dead mam "Live/Dead" i "Anthem of the Sun", niedługo będę jeszcze miała potrójne "Live at Fillmore '69".
Polecam jeszcze taki niemiecki zespół Amon Düül II, zwłaszcza płyty "Yeti" i "Wolf City". Osoba bardziej niż ja zdolna do skupienia może przy tym odlecieć na trzeźwo... ;-)
Wracam na forum?...
00. LOTR Soundtrack - Concerning Hobbits
01. Marillion - Genie
02. Kaliber 44 - Suczka
03. Kaliber 44 - Gruby Czarny Kot
04. Kaliber 44 - Film
05. Kaliber 44 - Abradababra
06. Lustra - Scotty Doesn't Now
07. Green Nuns Of The Revolution - Thunder Thighs
08. Astral projection - Dancing galaxy
09. Coldcut - Timber
10. Infected Mushroom - Elation Station
11. Jefferson Airplane - Don't You Want Somebody To Love
12. Bob Sinclar - Love Generation
13. Yahel and Eyal Barkan - Voyage
14. Astral projection - Ambient galaxy (disco valley mix)
Jak dla mnie full positive.
Z Apteki na początek proponowałbym utwór Synteza (koniecznie wersja angielska)
Circles i Ceremony - same w sobie mają coś psychodelicznego.
Korn też się dobrze sprawdza, szczególnie przy płytach:
Follow the Leader, Issues, Korn, moze byc tez Untouchables
ewentualnie Massive Attack, polecam płytę Mezzanine
[quote=""nvm""]Właśnie, mógłby ktoś wrzucić Aptekę np. na rapidshare czy coś podobnego? Szukałem tej kapeli po sieciach p2p i nic nie mogę znaleźć. Z góry dzięki [/quote]
emule znalazło mi 85 ich mp3jek
Słucham też KASTe (PL HH) i gurala (PL HH), ale nie bo to wkręcajaca muza tylko ich fhuj popieram.
Ale w jednej sprawie są na pewno zgodni
Że trzeba mieć miejsce w którym można się rozjebać
Ostro zabalować a później wszystko sprzedać
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana po reklasyfikacji: wciąż daleka droga do federalnej legalizacji w USA
Administracja Donald Trump ogłosiła wykreślenie marihuany z najbardziej restrykcyjnej kategorii federalnych substancji kontrolowanych. To ważna decyzja dla branży i inwestorów. Nie oznacza jednak, że Stany Zjednoczone zalegalizowały marihuanę rekreacyjną na poziomie federalnym. Do tego droga pozostaje długa i politycznie trudna. Po reklasyfikacji, zgodnie z zasadą „kupuj plotki, sprzedawaj fakty”, akcje firm z branży najpierw silnie wzrosły, a potem mocno spadły.
Marihuana i tytoń zmniejszają objętość mózgu. Te konkretne obszary ulegają zmianom
Marihuana i tytoń wpływają niekorzystnie na mózg. Analiza ponad 103 badań z udziałem ponad 72 tys. osób pokazuje, że używanie marihuany i palenie tytoniu wiąże się ze zmniejszeniem objętości mózgu. Naukowcy wskazują konkretne obszary, takie jak ciało migdałowate, hipokamp i istota szara, które ulegają zmianom.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.