Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 1472 / 26 / 0
bez przesady z pół godziny to na pewno trzymało na pewno,akurat można powiedzieć że to jest roślinka do ekstraktowania bo nie każda taka jest,sam byłeś zakochany w MB to czemu ja tak nisko teraz cenisz

właśnie jaki jest aktywny alkaloid w MB
  • 1174 / 20 / 15
A gdzie ja ją niby nisko oceniłem? Jest bardzo fajnym czasoumilaczem, może nie tak dobra jak inne rzeczy, ale jeszcze daje radę. Ja ją ekstrahuję nie tylko dla zwiększenia mocy, ale także żeby nałożyć aktywne składniki na damianę, bo wtedy dopiero moge skręcić MB lola. A czas działania, cóż, to chyba zawsze będzie problemem... Ostatnio pod tym względem bardzo miło zaskoczyła mnie nowa odsłona naszych ulubionych mieszanek, choć klimat już raczej nie na plus.
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1174 / 20 / 15
Właśnie robię ekstrakt. Zalałem około 50 gram MB, użyłem 500 ml acetonu czda. Mieliłem trochę, ale szybko mi się znudziło, więc w sumie większość liści jest niezmielona, ale to chyba nie duży problem, bo są one cienkie i podłużne. Ile je moczyć? Ktoś pisał, że godzina wystarczy, ale mi się nie śpieszy. Jest sens trzymać dłużej niż parę dni?

Będę nanosił na damianę, żeby łatwiej lole z tego kręcić.
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1174 / 20 / 15
Nie wiem czy ktoś już miał przyjemność testować nowy ekstrakt z MB. Jest bardzo "kompozycjowy".

Ma formę drobno pociętego suszu MB, na który naniesiony jest ekstrakt. Tak przynajmniej wygląda. W smaku znośne, ale gryzące. Efekt przeszedł moje oczekiwania, bardzo fajnie czesze. Ogólnie to mało narazie testowałem, ale w teorii efekty powinny być podobne do tych po paleniu suszu, tylko mocniejsze, a w praktyce wygląda to trochę inaczej, co mnie zastanawia... Jutro z rana zrobię herbatkę, ten test powinien wiele wyjaśnić.

0,2 g palone zaspokaja na 30-40 minut. Do godziny lekki afterglow. Gastro występuje, ogólnie czeski klimat jest...
  • 145 / / 0
tez otrzymałem próbkę, na moje oko to ok 1 g-spaliłem 1/2 na raz efekty były, ale znikome. Faktycznie dym mocny choć paliło sie gorsze rzeczy:-)
Resztę zalałem spirytem. Po paru godzinach wypiłem i już ciekawiej:)Tak jak piszesz czas działania nie należy do najdłuższych.
  • 1174 / 20 / 15
To wybacz ale chyba spirytus zadziałał. Właśnie wysączyłem herbatkę z prawie grama tego ekstraktu i ledwo coś poczułem, pewnie od samego suszu, bo pamiętam, że herbatki na MB dawały fajne uczucie ciała. Wysuszę pozostały susz i spróbuję spalić...
  • 3955 / 147 / 0
jak byscie to porownali jesli chodzi o moc do kompozycji nr1 ? oplaca sie zamowic za taka cene jaka jest za te 2g ekstraktu?

ogolnie niewiem jakie dzialanie oferuje mb solo, palilem co prawde susz mb ale po jednym papierosku nic nie poczulem.
  • 139 / 17 / 7
eso pisze:
jak byscie to porownali jesli chodzi o moc do kompozycji nr1 ? oplaca sie zamowic za taka cene jaka jest za te 2g ekstraktu?
Akurat właśnie robie takie porównanie na własny użytek.
Cenowo wychodzi bez różnicy. Czasowo również podobnie.
Moc ekstraktu w porównaniu do kompozycji nr1 jest chyba taka sama. Działanie jest troszke inne.
Kompozycja to większa euforia, lekki nieogar, zamyślenia.
Ekstrakt to raczej chillout, takie zobojętnienie, delikatna błogość bardziej niż euforia.
Podsumowując - jakość bardzo podobna, działanie troche inne.
The fact is, we have lost more knowledge than we ever had.
  • 1174 / 20 / 15
Cenowo wychodzi tak samo? Gdzie byłeś na lekcjach matematyki? :D Przyjmijmy, że dawkowanie jest takie samo, tzn. około 0,2 g na raz. Przy najkorzystniejszych opcjach cenowych mamy 10 g ekstraktu MB i 6 g kompozycji. Więc dla kompozycji:

6 g / 0,2 g = 30 dawek na paczkę
85 zł / 30 dawek = 2,8(3) zł/dawka

Dla MB:

10 g / 0,2 g = 50 dawek na paczkę
95 zł / 50 dawek = 1,9 zł/dawka
  • 1174 / 20 / 15
Wysuszyłem fusy z herbatki. Klepią normalnie. Może ja coś źle rozumuję, ale w ekstrakcie powinny być te same aktywne alkaloidy, co w suszu. Dlaczego więc nie rozpuściły się w wodzie, tak jak te z suszu?
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.