Pochodna kwasu gamma-aminomasłowego, o działaniu podobnym do modulatorów GABA (lecz nie działająca w ten sposób).
Więcej informacji: Pregabalina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 62 / 17 / 0
Obecnie mam jedno pudło 150-miligramowych kapsułek twardych od Sandozu (56 kaps.) i dwa pudełka 150-miligramowych kapsułek twardych od Adamedu (Egzysta, 56 kaps.). Jakie są moje przemyślenia na temat tego leku? Napiszę bardzo obszerny post w ciągu kilku dni, obecnie pracuję nad kilkoma felietonami, komponuję niemal jednocześnie trzy utwory muzyczne, sporządzam plan oszczędnościowy na grudzień i tym samym kalendarz najważniejszych wydarzeń, a poza tym mam masę sprzedaży i poszukuję pracownika. Ach, ta pregabalina. Mimo iż biorę ją od 3 sierpnia i mimo kilku wyskoków z innymi używkami, czego szczerze żałuję, bo przez kilka dni po takich wyskokach efekt działania pregabaliny tracił nieco na sile (i myślę tylko, czy nie działałaby lepiej teraz, gdybym nie mieszał jej z alkoholem i innymi środkami dosłownie kilka razy od wspomnianej daty rozpoczęcia kuracji), pozostaję przy dawce 600 mg i wzbudza ona we mnie tyle pozytywnych przemyśleń na temat własnej osoby, tak wypieprza w górę ego, że jasny gwint, co będzie w grudniu, gdy - tak z zalecenia lekarki - wejdę na 900 mg. Mam ochotę wzdychać i chwalić jakąś siłę wyższą za to, że dała mi świat. Zrozumiałem także post fenyloetyloaminy, kurwa, ten lek to jest niedostrzegany Graal wśród farmaceutyków.
  • 62 / 17 / 0
To lek na zwykłą receptę, nie znajduje się na wykazie środków psychotropowych, w związku z czym załatwienie recepty nie powinno wydawać się takie trudne. Przynajmniej ja lek poznałem ten w gabinecie, nie w Internecie. We Wrocławiu jest on dosyć popularny w środowisku lekarskim, o pacjentach stosujących na dobę do 1200 mg słyszałem od przynajmniej dwóch doktorów habilitowanych.
  • 398 / 24 / 0
magia pregabaliny sie konczy, zostaje tylko dzialanie ankjolityczne, pamietajcie o tym.
Uwaga! Użytkownik ggyo nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 906 / 36 / 0
Ok, udało mi się załatwić, nie tak trudno to znaleźć wbrew pozorom. Mam pytanie co do potencjału uzależniającego, na pierwszych stronach tematu pierdolą coś że to uzależnia gorzej niż benzo, rozumiem że to takie urban legend które z rzeczywistością nie ma nic wspólnego? Łączył ktoś z fenidatami? Wyciszy do zera objawy odstawienne giebla u gościa w miesięcznym ciągu na dawkach 20ml/doba, gdzie po kilku godzinach bez dostaje delirki?
297 dni czystości (05.01)
  • 360 / 35 / 6
No właśnie też nie wiem jak to jest ( będzie ) jak już dojdzie do zakończenia terapii Pregabaliną . Na forach zagranicznych strasznie Lyrice jadą .... ponoć strasznie wygląda odstawienie , gorzej niż benzo ... jeśli może być coś gorszego od odstawki benzo to ja nawet nie chcę sobie tego wyobrażać ... nie może być już gorzej :scared: . Biorę 600mg i niebawem też zwiększam ( nie samowolka , lekarka tak zadecydowała ) .
Właśnie , bo widzę że kolega też będzie na większej dawce niż jest zalecana śmigał . Znalazłeś może gdzieś publikacje o tym jak działa większa dawka ? Bo nie interesuje mnie info o braniu większych dawek dla naćpania się (a tylko takie opisy znalazłam . ) , lecz do leczenia . :finger:
Is this the real life? Is this just fantasy? Caught in a landslide, no escape from reality.
And so, without any further folly, let the games begin
Wellbutrin 300mg
Pregabaline 450mg
Medikinet CR 40mg
Edronax 12mg ,lub Atomokestyna 80mg
Alprazolam 2mg
  • 906 / 36 / 0
Pregabalina w terapii zaburzeń lękowych, Łukasz Święcicki

http://yadda.icm.edu.pl/yadda/element/b ... balina.pdf

Po polsku.
  • 360 / 35 / 6
Sinnis ..dziękuje za chęci ,ale tego typu publikacje to ja chyba na pamięć znam ;] . Chodzi mi o bardziej takie "wygrzebane' z czeluści internetowych zasobów ;) .
  • 906 / 36 / 0
Ale tu jest wszystko opisane przecież, czego chcesz więcej?
  • 360 / 35 / 6
Sinnis z natury ciekawski ze mnie człowiek ( w sprawach medyczno-farmakologicznych ) , więc tego typu artykuł to trochę jak elementarz dla osoby która kończy polonistykę .
Ta publikacja jest typową , zachęcającą dla pacjenta informacja pseudo naukową . Nie ma w niej nic na temat zażywania większych dawek . Brak szczegółowych opisów , same ogólniki .
Źle przeprowadzone badania ( za szybkie wchodzenie na wyższą dawkę ) . Masa błędów i jak juz napisałam same ogólniki . Już na mp.pl więcej przeczytam ... nie mniej dzięki za fatygę i wrzucenie , może komuś to wystarczy .
Pozdrawiam
Is this the real life? Is this just fantasy? Caught in a landslide, no escape from reality.
And so, without any further folly, let the games begin
Wellbutrin 300mg
Pregabaline 450mg
Medikinet CR 40mg
Edronax 12mg ,lub Atomokestyna 80mg
Alprazolam 2mg
  • 906 / 36 / 0
Nie polecam miksu z fenidatem, trzesace ręce, niepokój, nerwowość.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Polacy robią to w samotności. W domach, nie na imprezach. A królowa jest tylko jedna

Coraz częściej używamy substancji psychoaktywnych w samotności. Szczególnie popalamy. I nie chodzi rzecz jasna o papierosy dostępne w kiosku. O czym to świadczy? – O tym, że te substancje są wykorzystywane do regulacji emocji, takich jak lęk, smutek czy napięcie – dr Gniewko Więckiewicz, psychiatra ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego komentuje wyniki raportu PolDrugs 2025.

Depenalizacja marihuany w Polsce już wkrótce? „Projekt jest już gotowy”

Czy jeszcze w tym roku w Polsce marihuana zostanie zdepenalizowana? Jak dowiedział się reporter RMF FM, poselski projekt ustawy jest już gotowy. Teraz jego autorzy szukają poparcia w innych klubach parlamentarnych.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.