Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 431 / 23 / 0
Sluchajcie, jesli wczoraj zazylem 25 mg agomelatyny i wymiotowalem 4 razy to czy jest to powod do zmiany leku na inny czy dac czasu troche agomelatynie?
  • 600 / 109 / 0
Jesteś pewny że wymioty były spowodowane agomelatyną? Może to przypadek a nie przyczynowość. Ja bym sugerował żebyś nie odstawiał leku i obserwował swój stan jeśli to się powtórzy, będzie przesłanką do zmiany medykamentu. Nawadniaj się i wypij jakieś elektrolity, owoce bogate w potas.
"Głębia ziewa na powierzchni,
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
  • 431 / 23 / 0
Ok wymioty przeszly, problem w tym ze mam po ago lzawienie z oczu.
Tak wogule to porownywal ktos agomelatyne do wenlaflaksyny, obie sa na apatie i brak mowtywacji pytnaie ktora z nich lepiej dziala na anhedonie i zachamowanie napędu?
  • 600 / 109 / 0
wenlafaksyna jest silniejszym lekiem zarówno jeśli chodzi o działania pożądane jak i niepożądane. Agomelatyna w monoterapii nie zbiera zbyt wielu pozytywnych opinii ale miała dobry marketing swego czasu. Można je łączyć. Na objawy które opisujesz ja bym spróbował bupropionu.
"Głębia ziewa na powierzchni,
a powierzchnia okazuje się dnem głębi."
Stanisław Ignacy Witkiewicz
  • 10 / / 0
Stosuję już trzecią noc agomelatynę i trzecią noc z rzędu nie mogę zmrużyć oka. Ma ktoś z tym doświadczenie? Co robić?
  • 1668 / 269 / 0
@sallemm bierzesz dalej? Ktoś z was stosuje obecnie albo brał dłużej agomelatynę? Ja brałem dawno temu ale dość krótko, teraz kiedy jest tańsza i są zamienniki myślę żeby włączyć ja do zestawu na noc chociaż pamiętam że nie spałem wtedy po niej za dobrze.
  • 1668 / 269 / 0
22 lutego 2022Pan Cietrzew 69 pisze:
Agomelatyna w monoterapii nie zbiera zbyt wielu pozytywnych opinii ale miała dobry marketing swego czasu. Można je łączyć. Na objawy które opisujesz ja bym spróbował bupropionu.
Chętnie bym spróbował agomelatyny z wenlafaksyną ale gdzieś czytałem że ona działa odwrotnie do reszty antydepresantów i niby mija się to z celem. W czwartek pogadam z dr'em i spróbuję wyłudzić ago.
  • 965 / 302 / 5
Czy ktoś się wyznaje czy jest sens albo jakie efekty miałoby suplementowanie melatoniny do agomelatyny? Da to coś? Działanie agomaletyny lub melatoniny się zwiększy? Cokolwiek?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.
I to jest moja prawda i moja relacja zdania z rzeczywistością, której nikt mi nie odbierze. I wierzę w słońce, bo ono zawsze jest i nikt mi go nie odbierze. "Żona kocha, warto żyć!"
"Do mniejszych dawek trzeba dorosnąć"
  • 11 / 2 / 0
Jako wieloletni użytkownik a raczej tester anty dep tłumaczę.
Efekt bezsenność występuje tylko wtedy kiedy przeskakujemy ssri na valdoxan lub go z nim łączymy, oczywiście jest to kwestia osobnicza.
Ale zauważyłem że po miesiącu po odstawieniu ssri agomelatyna zaczyna działać na sen tak jak powinna, czyli zaczyna usypiać, natomiast krótko po przesiadce z ssri nawet 5-6 dni po zaprzestaniu zażywania ssri występuje stan czuwania,taki pół sen b irytujące.
Polecam mix pregabalina plus valdo w systemie 0-0-1
50 ago
300 preg
Motywacja up, niestety pojawią się deficyt uwagi z dwojga złego nie najgorzej
  • 11 / 1 / 0
Cześć, od miesiąca biorę agomelatynę 25 mg przed spaniem. Co zalecacie jeszcze, by bardziej podkręcić efekt przeciwlękowy, przeciwdepresyjny? sertralina, wenlafaksyna? Brałem kiedyś pregabalinę, efekty były całkiem ok, ale strasznie po tej przytyłem. Zależy mi na synergizmie z innym lekiem przeciwdepresyjnym. Wcześniej do ago brałem jeszcze trazodon (trittico xr) 150 mg - krótki epizod, brałem przed snem. Fajnie zwalał z nóg, ale na drugi dzień ledwo wiedziałem, jak się nazywam kiedy wstawałem
ODPOWIEDZ
Newsy
Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC

Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.

Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków

W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata

Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska

Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.