Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1611 / 34 / 0
nildur pisze:
Przytomność straciłem siedząc przed komputerem. Upadłem razem z krzesłem uderzając głową w kaloryfer. [...] Leżałem pod tym kaloryferem, oczy miałem otwarte i było widać tylko białka. Ręce powykrzywiane do przodu, sztywne jak u trupa.
To była padaczka, tylko łagodna albo częściowa:
* napady atoniczne
Chory nagle pada, jakby ugięły się pod nim nogi i traci przytomność na kilka minut.
wiki nie boli:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Padaczka

Jak widać rodzajów, objawów i efektów może być od ch*
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 178 / 6 / 0
Dzięki za wyjaśnienie, to też normalne, że wyspałem się, wstałem i dopiero to się stało? Jeszcze mi się przypomniało, że nogi mnie potem bolały z 3 dni tak jakbym przebiegł kilkadziesiąt kilometrów i dostał zakwasów. Niedokrwienie?
  • 1611 / 34 / 0
Tramadol z natury działa bardzo długo - do kilkunastu godzin, więc po takich dawkach to nie dziwnie, że halsnęło z opóźnieniem.
Nogi bolały od napięcia mięśni - pewnie najbardziej podczas ataku, który de facto mogłeś także w łóżku w ogóle o tym nie wiedząc :-)

PS: specem od padaczek nie jestem - jeno dzielę się tym co wiem/dedukuję.

Generalnie to ciesz się, że na niczym groźnym się skończyło - były już śmiertelne przypadki.
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 576 / 6 / 0
Miałes retardy i nie miałes tolerancji kwestia osobnicza kto jak zareaguję na taką dawkę bez tolerki i po jakim czasie zrobi sobie kuku... choć w twoim przypadku było to nie uniknione skoro bez tolerki postanowiłes to zjesć przez weekend, ciesz sie że żyjesz i miałes tylko guza a nie rozwalony łeb takich dawkach bez tolerki to tramadol potrafi ładnie pozamiatać nawet i ostatecznie ja miałem podobnie jak drugi raz go w życiu dawno temu wziołem ale nie będę o tym pisał krzywa akcja ciężko nie lubię tego wspominać... A pozatym z opio nie ciężko o takie akcje szczególnie jak ktos swiadomie takie akcje robi... ja przynajmniej wtedy jak zaczynałem małe pojęcie miałem... co i tak nie usprawiedliwia głupoty..
"..Aaach...widzę złoty brzegu piach i mijając kiście liści zapuszczam się do iście tajemnego świata..."
  • 627 / 67 / 0
z racji tego, iż ostatnio zdarzyło mi sie troche umrzeć (karetka sie spoznila 20 min, reanimacja w ostatniej chwili przez przypadkową osobe, i inne dziwne historie...) prosze was - nie łączcie nigdy Tramalu z vicebrolem (bądz innymi lekami na mozg) i nigdy nie bierzcie Tramalu sami. od dlugiego czasu myslalam ze cpam H prawie 12 lat wiec nic nie jest w stanie mnie zaskoczyć - niestety mala dawka, a zgielo mnie porządnie :) złego diabli nie biorą - więc żyje, ale pamietajcie - nigdy nie bierzcie Tramalu, kiedy obok nie ma drugiej osoby (najlepiej biegłej w temacie).

pzdr.
  • 260 / 4 / 0
Dokładnie, ciągle to pisze że tramal to najbardziej niebezpieczne gówno i w dodatku słabe i najlepiej tego w ogóle nie tykać.. bardzo nieprzewidywalna substancja, i nie myślcie sobie, że jak weźmiecie benzo to w 100% eliminujecie ryzyko padaki bo to zdradliwy syf i nie jednego jeszcze zaskoczy (oby nie).
pozdro
Uwaga! Użytkownik mnnm nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1718 / 9 / 0
Jesli nie 100%, to w takim razie za malo benzo - prog drgawkowy nie zostal dobrze podniesiony.

W tym wypadku barbiturany chyba lepiej sie sprawdzaja.
  • 3191 / 373 / 0
forest pisze:
Jesli nie 100%, to w takim razie za malo benzo - prog drgawkowy nie zostal dobrze podniesiony.
Niestety nie. Możesz brać masę benzo a i tak dostać padaki. Wystarczy że tego dnia np mniej zjesz, będziesz styrany ciągiem albo organizm będzie miał już dość tramalu. Nic nie chroni w 100% nawet kosmiczne dawki benzo - ćpanie trama to zawsze ryzyko i tyle, można je minimalizować ale nie likwidować.
  • 576 / 6 / 0
dokładnie dlugie ciągi mi pokazaly że jest nieobliczalny, i wszystko zależy od dnia sytuacji stanu psychofizycznego... Nie jednego łapało a w ciągach bylismy bardzo długich i na dawkach kosmicznych wtedy każdy myśli że jak już doszedł i jedzie na takich dawkach to nic mu nie bedzie... Słabszy dzień ktorego będąc w ciągu i tak nie odczowamy specjalnie i nagle bum coś jest nie tak ciężko opisać to uczucie ale człowiek już wcześniej czuje niepokój nagły traci głowe przestaje ogarniać i nagle spokój błogi spokoj i jakiś czas wyrwany i następnie nic nie pamiętamy....
"..Aaach...widzę złoty brzegu piach i mijając kiście liści zapuszczam się do iście tajemnego świata..."
  • 327 / 6 / 0
podobnie jak w przypadku helu zejście śmiertelne nie jest przykre, wręcz przeciwnie ;-)
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.

Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.