Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 3651 / 999 / 2
@up nie mam źródła, ale powiedzmy, że wiem...

Puritan's Pride niby to chyba ekstrakt z barwinka. Weź załatw sobie Cavinton Forte 90szt. 10mg. POZ Ci bez problemu wypisze, powiedz, że wcześniej przyjmowałeś i że to na zawroty głowy albo tam pozmyślaj, że masz problemy z koncentracją i super ci pomaga. ;)
sky is the limit
  • 642 / 18 / 7
Biorę od tygodnia subtelne działanie, robi się jaśniej w głowie.
Na plus koncentracja, jak już zacznę coś robić dość mocno się w to wkręcam.
Mało inwazyjna i delikatna, to lubię. :-)

Zaczynałem od 5 mg, potem zwiększałem co dzień o 5 i zostałem na 15 mg.
Myślę, że taka dawka jest ok, tylko czy lepiej może ją rozłożyć czy brać pojedyńczo?
The sooner you stop, the less you suffer.
  • 3651 / 999 / 2
Ja brałem 3 razy dziennie po 10mg. Bardzo dobrze działało. W końcu to ulubiony lek studentów na kierunku Lekarskim :D Tak na ulotce jest. Chyba lepiej sobie rozłożyć na więcej dawek, by była podtrzymująca. Byle nie za późno.
sky is the limit
  • 4 / / 0
Winpocetyna jest rewelacyjna. Nie jest jakimś podłym ogłupiającym stymulantem(nawet kofeina trochę jest niestety). W głowie robi się trochę jaśniej, klejenie myśli jest łatwiejsze, swobodniejsze. Poprawia doraźnie słuch u tych co mają szumy w głowie (signal to noise ratio).
Fajna sprawa razem z cytykoliną lub centrofenoksyną, do tego odpowiedni poziom glukozy we krwi i jeżeli ktoś jest znośnie inteligentny to może sobie na takim stacku poradzić w codziennym życiu bez garści racetamów (te u wielu ludzi ni z gruchy ni pietruchy potrafią zrobić brain fog - dla mnie noopept okazal sie tragiczny i nie potrafie samodzielnie ustalic co jest przyczyna takiej reakcji mojego organizmu [wiem ze to nie racetam]).
  • 510 / 110 / 0
biorę od 2 lat, 10-20mg dziennie, przy tak długim użytkowaniu działanie prawie niewyczuwalne, ale efekt clear-head nadal jest

co do męt w oczach, to miałem je zanim zacząłem brać winpocetynę, ich ilość przez ten czas nie zwiększyła się, na plus zanik szumów usznych i zawrotów głowy, na co inne substancje nie pomagały
Uwaga! Użytkownik farawayfromheaven nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
Czy ktos zna podobny środek rozszerzający naczynia lub poprawiający przepływ krwi, dotlenienie itp? Boje sie, ze wyrobi sie tolerancja, a słuchanie muzyki po Winpocetynie to czysta przyjemność.
  • 3651 / 999 / 2
nicergolina

Vetulani ją stosował, także polecam.
sky is the limit
  • 2976 / 256 / 0
Brałem winpocetynę jakieś dwa lata codziennie (3x dziennie po 10mg) i nie zauważyłem u siebie wzrostu tolerancji ani osłabienia działania leku. Od samego początku brałem takie dawki (większe nie dawały lepszych efektów a ta była najbardziej optymalna).
Uwaga! Użytkownik GFr2sERaXi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 235 / 27 / 0
Vinpocetyna downreguluje receptor TLR4 (toll like receptor) czy tam cały szlak metaboliczny związany z tym receptorem.... przez co wykazuje działanie przeciwzapalne https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29113305 i w ogóle zmniejsza ilośc cytokin prozapalnych w mózgu https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25041941

ps. czy zauważyliście jakiś wpływ vinpocetyny na erekcje/libido?

https://translate.duckduckgo.com/translate? ... &sandbox=1
https://examine.com/supplements/vinpocetine/
  • 152 / 3 / 0
mam parę paczek tego niestety rok po terminie wyrzucic czy jest sens zarzywać. I czy to nie bedzie miało związku z epilepsją, raz dostałem na odstawce po benzo.
ODPOWIEDZ
Newsy
Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili przemyt narkotyków z Hiszpanii do Polski

Policjanci z warszawskiej Woli udaremnili międzynarodowy przemyt narkotyków i zabezpieczyli ponad 10 kg czystej kokainy ukrytej w specjalnych skrytkach pojazdu. Dzięki funkcjonariuszom narkotyki nie trafią na warszawski rynek, a osoby biorące udział w tym procederze, usłyszały zarzuty w prokuraturze i zostały tymczasowo aresztowane. Zatrzymanym mężczyznom może grozić kara do 20 lat więzienia.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.

Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.