Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
Czy uzywasz/les swoich narkotykow dozylnie?
Tak
114
32%
Nie
237
68%

Liczba głosów: 351

Zablokowany
  • 233 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Lithi »
To jest po prostu opis jak powinno się prawidłowo wykonywać wkłucia, wiadomo że żaden ćpun tak nie robi, sama też nie zawsze stosuje się do wszystkich zasad, chyba że robię komuś albo w ramach pracy ;) więc proszę się nie czepiać że dużo itp.
Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne, albo powoduje tycie.
  • 835 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: greenz »
Miejsca wkłucia należy wybierać od dołu, czyli dłoń, przedramię, dół łokciowy, ramię - przy zachowaniu takiej kolejności jeśli na żyle zrobi się zrost powyżej niego jest ona nadal nadająca się do użytku.
pod warunkiem, ze jest w ogole widoczna ;) jak jest taka widocznie mniej napompowana niz inne po zalozeniu stazy to nie radze pukac wiecej niz 1cc.

z ta staza to faktycznie ma sens ;) poza tym bez stazy czasem zyla lubi spierdolic na bok pod naciskiem. radze wszystkim uzywac porzadnej gumowej stazy. paski i smycze to szit, nie uzywajcie tego :-P nie raz puscisz co masz w zebach a to skurwysynstwo jeszcze troche trzyma i przynajmniej troszeczke ci pierdolnie pod skore. jak zwalniasz staze gumowa to ona spada na ziemie. no i nie trzeba jej trzymac, nie robi obtarc, nie wykreca batow...

z tymi zastawkami to trzeba pamietac, zeby szukac znikajacego odcinka zyly po tej stronie w ktora przesuwamy palec :-P w kazdym razie u mnie to nie dziala chyba ;] na pewno nie wolno pukac w okolice miejsca gdzie zyly sie schodza.

nie wiem jak wy ale ja nie musze nic odciagac ani instalowac sobie babelka z podcisnieniem w pompce :rolleyes: przeciez krew w zyle zacisnietej staza jest pod cisnieniem, szuka miejsca gdzie by spierdolic. i sama wskakuje sobie do igly, wystatczy zostawic powietrze w kontrolce..

podczas pisania tego przygotowywalem sobie full pro iniekcje z amfetaminy, kupilem se nawet te gaziki nasaczone IPA . wciskam wyslij i pukam %-D

edit: poszlo bezproblemowo, praktycznie juz teraz nie ma sladu ;] za czysta jest ta feta, prawie nie ma wjazdu %-D

edit: ok, dzisiaj w nocy to wszystko opisze najdokladniej jak umiem, zedytuje tamtego posta bo i tak nikt tam nie pisze i sie podklei
Ostatnio zmieniony 05 sierpnia 2009 przez greenz, łącznie zmieniany 2 razy.
Uwaga! Użytkownik greenz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 467 / 4 / 0
Wczoraj rozdziewiczylem kable, uchhh zgrozo, wkluc sie nie moglem az sobie dalem spokoj. Dzis chcialem zapodac troche bupry iv za 3 razem trafilem w zyle bo krew zaleciala do pompy, no to pompuje(1cc)idze lekko nagle zaczelo szczypac wyjalem igle i wyplynelo troche plynu z krwia. Musialem wyskoczyc z zyly bo sie bubel zrobil, ale za jakis czas znikl teraz troszke boli. Dacie mi dobre rady jak sie kluc ?? %-D zawsze sie kluje na nogach bo niechce sie pozegnac z krotkim rekawem gdy 30stopni na dworze.

ps.uzywam igly 0,45 i pompy 2cc z plastikowym tłokiem.
Jebac Prohibicje i Cała Policje

Moje posty są fikcja i wytworem mojej wyobraźni.
  • 21 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: gwiazda »
najpierw znjadź sobie żyłę. Wybierz tą najbardziej widoczną i wyczuwalną. Zawiąż staże, np. pasek. Najlepiej kilka razy popompuj, aby krew napłyneła do żyly. Teraz wbij iglę pod kontem 45st, igła ma byc wbijana "dziurką" do góry, nie do spodu!
Jeśli na trafisz na lekki oprór to dobry znak, to żyła. Da się to rówineiż poczuc że jesteś z żyle, bynajmniej ja czuje:) oczywiście należy sprawdzic czy napewno w tej żyle jestes, więc pociągnij tłoczek, gdy wpadnie krew to puść staże i można ładowac. Nie za szybko, nie za wolno.

Po pierwsze jak szczypie, to nie ładuj bo nie jestes w żyle.
Jeśli nie chcesz miec siniaków to postaraj sie dobrze trafiac i gdy skonczysz wbijac zanim wyciagnisz przyłóż wacik i dopiero wyciagnij igłe.

Ja sie kształciłam sama, dwa lata juz praktykuje, nikt mnie nie uczył wiec wytłumaczylam najlepiej jak potrafie a nie książkowo.
Najlepiej przyjedź do mnie to ci zrobie profesjonalnie:D
"Zawsze, dla Was zawsze będę śpiewał... do końca..."  R.Riedel.[*]
  • 467 / 4 / 0
Gdyby była mozliwosc ;-) . Nic musze trenowac i dzieki za rady,wszystko super opisane.Jeszcze sie musze bupre nauczyc zagrzac :diabolic:
Jebac Prohibicje i Cała Policje

Moje posty są fikcja i wytworem mojej wyobraźni.
  • 835 / 9 / 0
mysle ze tamten watek o bhp nadaje sie juz do przyklejenia, trzeba usunac tylko pierwszego posta (nie moglem edytowac)
Ostatnio zmieniony 08 sierpnia 2009 przez greenz, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik greenz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 21 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: gwiazda »
możliwość zawsze jest, ja mam dużo wolnego czasu :D

i oczywiście nie zapomnij o tym że wszystko musi być czyste i sterylne. Wszystko.
"Zawsze, dla Was zawsze będę śpiewał... do końca..."  R.Riedel.[*]
  • 930 / 29 / 0
Nieprzeczytany post autor: tehacek »
najczesciej sie wypada z zyly przy puszczaniu stazy - skora sie przemieszcza i wyciaga igle. dobrze wiazac staze jak najwyzej, tzn daleko od miejsca wklucia, dzieki temu przy zdejmowaniu nie naciagniesz skory w miejscu walenia.

ale jestem wyjebany, sory za nieskladne gadanie.
  • 835 / 9 / 0
dlatego juz 10 raz pisze o tej gumowej stazie, ktora sie wiaze :rolleyes:

zeszly mi juz siniaki i opuchlizna, kabelki sprawne, umiem juz sie dobrze wkluwac w dlon albo przy nadgarstku tak ze nie ma sladu. trzeba jakis dobry towar jeszcze zmotac :diabolic:
Ostatnio zmieniony 08 sierpnia 2009 przez greenz, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 930 / 29 / 0
Nieprzeczytany post autor: tehacek »
może 4-Methylmethcathinone w dawkach x razy mniejszych niz donosowo i xx razy mniejszych niz oralnie?:))) jaka oszczednosc.
Zablokowany
Newsy
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4

Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.

To nie rzeżucha. Internauci drwią z ujawnionej „plantacji” marihuany

Policjanci z Komisariatu Policji w Dębnie (woj. zachodniopomorskie) pochwalili się w zlikwidowaniem małej plantacji konopi indyjskich, które zaczął hodować w swoim domu jeden z mieszkańców gminy. Hodowla składała się z siedmiu jeszcze bardzo malutkich sadzonek. Zdjęcia całej instalacji dębniccy policjanci udostępnili w sieci. W mig w sieci zaroiło się od prześmiewczych komentarzy, które porównywały łup policjantów do… rzeżuchy. Tak bowiem wyglądały sadzonki ustawione obok siebie na jednym ze zdjęć.

"Pamiątka" z Tajlandii. Portugalczyk wpadł na warszawskim lotnisku

24 kg marihuany miał w swojej walizce Portugalczyk, zatrzymany na lotnisku Chopina w Warszawie. W bagażu 22-latka, który przyleciał z Bangkoku w Tajlandii, znaleziono 42 paczki suszu, których wartość na czarnym rynku oszacowano na niemal 1,2 mln zł. Mężczyźnie grozi grzywna i od 3 do 20 lat więzienia.