...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 12713 / 2460 / 0
Z takiej ilości nie dasz rady zejść samemu?
  • 995 / 98 / 0
14 lutego 2018TheMan13 pisze:
Gdzie polecacie detox od Bunandolu i benzo ?
Byłem już w Warszawie ale nie wytrzymałem chętnie bym tam wrócił ale nie wiem czy mnie z tego powodu przyjmą.
Suchy Jar odpada.
Macie jakieś propozycje ?
I pytanie czy jako lekoman będę miał wydłużony detoks ? Chciałbym go ukończyć w 2 tyg.
Biorę 10 mg. rolek i 2,4 mg. Bunandolu
Suchy Jar - pomogą.

Musisz mieć prześwietlenie płuc - i zadzwoń czy są wakaty

Powodzenia

edit: jak Suchy odpada - musisz dalej pytać
z fartem
ncdream
  • 56 / 6 / 0
w umowie z nfz jest napisane że z benzo trzeba schodzić 56 dni inaczej nie dają kwitu. Gdzie w Warszawie byłes?
Wszyscy polecają detoks w świeciu więc jak w wwa nie to tam bym się wpraszała.
  • 432 / 31 / 0
Sytuacja podbramkowa, leżę poskręcany, tolerka na benzo opór. 25mg diazepamu z 4 eti mnie nie kładą spać. Detox to chyba jedyna opcja? Bo jak ja z tego zejdę sam niby? Jaki lekarz mi to rozpisze i wypisze papier. Najbliżej mam do Suchego Jaru? Orientuje się ktoś jak tam sytuacja?
  • 244 / 8 / 0
Właśnie umówiłem się na detoks w Radomiu, czytałem wasze posty o nim ale mam kilka pytań do ludzi którzy tam byli. Można mieć telefon ? Można zostać dłużej niż 2 tyg ? W sensie że mija 14 dnj mnie jeszcze coś tam nie styka to te dwa dni pozwolą posiedzieć czy wypad ? Jesli się bierze leki ssri to oni tam pozwolą mi brać ? Nie ma problemow ze snem ? W sensie jeśli nie zasnę po standardowej dawce dadzą jakiegoś neuroleptyka więcej czy zapomnieć mogę i umierać, ja normalnie mam problemy ze snem i biorę kwetapine, a na skręcie to naprawdę ciężko mi usnąć, dziękuję z góry za odpowiedzi.
  • 94 / 9 / 0
Suchy jar zawsze pomoze. Mozna zostac dluzej niz 2 tyg wszystko mozna ustalic z lekarzem ja sam bylem tam miesiac prawie bo skret od metadonu trwa dlugo. Detoks jeden z najlepszych ale na minus to ciezko z miejscami i trzeba rtg pluc. W krakowie jest jeszcze dtx na w szpitalu na rydygiera ktory tez polecam tylko ze trzeba miec ubezpieczenie i zeby sie zapisac to trzeba osobiscie przyjechac co dla osob ktore mieszkaja daleko jest spora wada. Detoks we wrocku nie pamietam jaka to ulica ale na terenie psychiatryka obok wiezienia. Obstawa lekowa jest ok. Lekarze zajebisci ale duza wada jedt to ze alkoholicy i narkomani sa razem, panuje ogolny rozpierol i syf. Cpanie na oddziale to norma a towarzystwo na ktore trafilem to patologia pierwszej klasy wiec radze uwazac. Duzy plus to mozliwosc posiadania telefonu i innej elektorniki. Jedzenie oczywiscie chujowe jak to w szpitalu a nie ma mozliwosci zrobienia zakupow. Trzeba prosic znajomych czy rodzine zeby nam podrzucili na oddzial potrzebne rzeczy. Ostatni dtx na ktorym bylem nie liczac zwyklego psychiatryka to byla Zlotoryja. Malutki oddzial dla narkomanow i lekomanow. Warunki ok. Jest czysto. Niestety jest tez kilka minusow np wszystkie kosmetyki musza byc nowe fabrycznie zapakowane. Nie mozna miec telefonu ani nawet wlasnej ksiazki. jedzenie beznadziejne i nie mozna wyjsc na powietrze. Do tego poranna gimnastyka i popoludniowe pogadanki o uzaleznieniu. Obstawa lekowa bardzo przecietna. Duzy plus to to ze praktycznie zawsze maja miejsca i nie czeka sie dlugo. Przyjmuja bez ubezpieczenia. Jak ktos chce sie poprostu oddtruc to da rade te dwa tyg wytrzymac. Od siebie nie polecam zwyklych szpitali psychiatrycznych.
Uwaga! Użytkownik Dzierzynski nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 863 / 123 / 5
Suchy Jar zawsze na plus.

3 razy zaliyczyłem. Obstawa lekowa - naprawdę dobra. Można się dogadać z lekarzem , jak i z pielęgniarkami. Wystarczy podejść jak do człowieka - nie jak psychopata ( co też sie zdarzało, na szczeście nie mi ) - wtedy wszystko jest do dogadania.

Od benzo byłem 3tyg - zdecydowanie za krótko - ale przy wsparciu ( po wyjściu z dtx ) myślę , że by dało radę. Ja nie miałem wsparcia.
W każdym razie.
Polecam , do :
Heroinistów, Szybkich, Lekomanów i tych od RC.

Pozdrawiam
TJ
[ external image ]
  • 12713 / 2460 / 0
W SJ dobrze wspominam te wyjścia do dworku na posiłki (swoją drogą smaczne i w odpowiedniej ilości) + na ping ponga / bilard.

Z lekami nie ma problemu - jeśli odpowiednio zagadać, to dadzą wszystko.
  • 5 / / 0
Jak oceniacie Kozice Dolne ? I czy można mieć jakieś kaiążki do czytania tam ?
I Podobno coś w Zakopanym jest, a że zawsze w góry chcialem pojechać to co mi tam, bo wyrzucili mnie tam z komisji alkoholowej i mam wybór ośrodka jakiego chce :) Więc wybrałbym coś ładnego. :/
  • 21 / 1 / 0
Mam pytania odnośnie Suchego Jaru - chcę się uwolnić od alko/benzo/kody.
1. Jest to mój pierwszy detox i nie bardzo wiem co powinienem ze sobą zabrać a czego absolutnie nie można.
2. Czy na wejściu muszę być "czysty", wiadomo że nie przyjdę tam uwalony ale we krwi coś tam pewnie dalej będzie krążyć - czy sprawdzają to?
3. Czy jest możliwość przejścia od razu na odwyk w tej samej placówce czy będę musiał czekać? Czy zależy to po prostu od dostępności miejsc w danym momencie?
4. Jakieś ogólne porady dla laika które dla osób z doświadczeniem mogą wydawać się oczywiste?

Mam też parę pytań co do samego odwyku ale to już napiszę w odpowiednim temacie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA

Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.

Alkohol znika ze stacji paliw, a jednak... nadal tam będzie. To nie zakaz, a zmiana reguł

Czy alkohol zniknie ze stacji paliw? Na razie nic na to nie wskazuje. Napoje procentowe jedynie mogą przestać być widoczne, a chętni na taki asortyment wciąż będą mogli zrobić zakupy. Za tak zwaną sprzedażą bezwitrynową opowiada się branża paliwowa. Rozwiązanie to miałoby wpłynąć na ograniczenie zakupów impulsywnych i zmniejszyć społeczne koszty nadużywania alkoholu.

CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych

36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.