Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2812 / 364 / 0
@Tseno majki robionej z MST NIE PODAJĘ SIĘ DOMIĘŚNIOWO CZY PODSKÓRNIE!! Ponieważ dostaniesz ropnia albo inne mało przyjemne " atrakcje " po podaniu DOMIĘŚNIOWO lub PODSKÓRNIE takiego roztworu
  • 241 / 31 / 0
Dziekuje za przestroge mordo, wiesz może czy podanie p.r byłoby wydajniejsze niż p.o bądź per sniff? Umiem w zastrzki dość dobrze bo choruje na przypadłość gdzie mam z tym stycznosc niestety kilka razy w tygodniu, ale wiem ze jak hukne majke po kablach to kazda inna droga podania straci dla mnie sens, wiec chce sie trzymac od tego z daleka choc wiem ze wjazd jest bomba fest.
  • 2812 / 364 / 0
Hmm osobiście raz albo 2x spróbowałem podać majke p.r i jak dla mnie nic nie poczułem...
  • 192 / 5 / 0
Biorę czasem przeciwbólowo, więc nie iv lecz p.o. majkę lub oxy... Jednak zawsze występuje u mnie reakcja wyrzut histaminy która powoduje uporczywe swędzenie. Próbowałem dołączyć neuroleptyk olanzapinę, która jest antagonistą histaminy i oprócz działania niwelującego mdłości swędzenia nie zniwelowała. Próbowałem też difenhydraminę - nic a nic, zero ulgi od drapania. Co polecacie ze środków OTC na drapanie po opio? Czy loratadyna lub cetyryzna będą tu pomocne? Z góry sorki jeśli już ktoś wcześniej o tym mówił.
  • 241 / 31 / 0
Ceteryzyna pomoże
  • 325 / 90 / 0
Jedna uwaga - jesli gosc ogolnie ma sklonnosci do problemow z histamina, czyli glownie kwestia ukladu pokarmowego/diety a nie tylko po opio, to przewlekle przyjmowanie antyhistamin pogorszy dosc szybko problem. No i tolerancja na ceteryzyne leci - zwlaszcza ww. przypadku, bo i zapotrzebowanie wieksze - dosc szybko.
  • 192 / 5 / 0
Nie mam problemów z histaminą ogólnie, przynajmniej nic mi ten temat nie wiadomo, a bardzo dobrze znam swój organizm- kwestia pokarmów to nie jest, bo swędzenie występuje tylko po opio. Może właśnie dołączę przy używaniu cetyryzyne i będzie git, dzięki. A niby neuroleptyki blokuja receptory histaminowe lecz jak widać nie zawsze i nie zawsze blokada ta jest tak mocna by ją odczuć w organizmie. Przy opio nie zawsze blokują :)
  • 2812 / 364 / 0
Właśnie widać jak " bardzo dobrze " znasz swój organizm , a po drugie to nie wszystkie neuroleptyki blokuja histamine
  • 19 / 2 / 0
Stało się coś "dziwnego" i mam nadzieję, że uzyskam od kogoś odpowiedź. Grzeję od 8 lat. Teraz 4 msc na lewometadonie 5%, ale złamałam abstynencję i poleciałam w ciąg.
Drugi raz w życiu doświadczyłam czegoś takiego: strzał i nagle od razu wysokie tętno, ofromny ból głowy tachykardia, obstawiam wzrost ciśnienia, pulsująca głowa, przy wstawaniu całkowicie ciemno przed oczami na kilka sekund, szumienie w uszach, przez kilka sekund było też uczucie szpilek w całym ciele.
Co się stało, dlaczego i jak temu zapobiec? Zdarzyło się 2 razy w życiu, za więcej podziękuję.
Także, gdyby ktoś wiedział coś na ten temat to prosiłabym o odpowiedź. 🌼
  • 605 / 109 / 0
A to przypadkiem nie dostałaś po prostu az takiego mega wyrzutu histmany? Ja mam podobnie po majce, dlatego średnio mi się podoba. A jak nie to strzal czysty byl? Moze progen?
:tabletki:
ODPOWIEDZ
Newsy
Zatrzymano oficera żandarmerii który kierował gangiem handlującym heroiną!

Policja w Portugalii zarekwirowała 1,5 tony kokainy od międzynarodowej grupy przestępczej, którą kierował kapitan żandarmerii z Porto.

„Adwokat od trumien na kółkach” i jego żona z zarzutami w sprawie narkotyków

Znany łódzki prawnik, nazwany przez media „adwokatem od trumien na kółkach”, ponownie ma problemy z prawem. Paweł K. został w kwietniu, nieprawomocnie, skazany przez sąd w Olsztynie za spowodowanie śmiertelnego wypadku na drodze z Jezioran do Barczewa. W wypadku zginęły dwie kobiety.

Legalizacja marihuany a młodzież: Nowy raport z USA obala mity

Czy legalizacja marihuany dla dorosłych sprawi, że nastolatki zaczną masowo po nią sięgać? To jeden z najczęstszych argumentów przeciwników zmian w prawie. Najnowszy, obszerny raport federalny ze Stanów Zjednoczonych pokazuje coś zupełnie innego. Użycie marihuany przez młodzież nie tylko nie rośnie, ale w niektórych grupach nawet spada. Czas przyjrzeć się faktom.