Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 2814 / 367 / 0
@Tseno majki robionej z MST NIE PODAJĘ SIĘ DOMIĘŚNIOWO CZY PODSKÓRNIE!! Ponieważ dostaniesz ropnia albo inne mało przyjemne " atrakcje " po podaniu DOMIĘŚNIOWO lub PODSKÓRNIE takiego roztworu
  • 246 / 33 / 0
Dziekuje za przestroge mordo, wiesz może czy podanie p.r byłoby wydajniejsze niż p.o bądź per sniff? Umiem w zastrzki dość dobrze bo choruje na przypadłość gdzie mam z tym stycznosc niestety kilka razy w tygodniu, ale wiem ze jak hukne majke po kablach to kazda inna droga podania straci dla mnie sens, wiec chce sie trzymac od tego z daleka choc wiem ze wjazd jest bomba fest.
  • 2814 / 367 / 0
Hmm osobiście raz albo 2x spróbowałem podać majke p.r i jak dla mnie nic nie poczułem...
  • 194 / 7 / 0
Biorę czasem przeciwbólowo, więc nie iv lecz p.o. majkę lub oxy... Jednak zawsze występuje u mnie reakcja wyrzut histaminy która powoduje uporczywe swędzenie. Próbowałem dołączyć neuroleptyk olanzapinę, która jest antagonistą histaminy i oprócz działania niwelującego mdłości swędzenia nie zniwelowała. Próbowałem też difenhydraminę - nic a nic, zero ulgi od drapania. Co polecacie ze środków OTC na drapanie po opio? Czy loratadyna lub cetyryzna będą tu pomocne? Z góry sorki jeśli już ktoś wcześniej o tym mówił.
  • 246 / 33 / 0
Ceteryzyna pomoże
  • 637 / 155 / 0
Jedna uwaga - jesli gosc ogolnie ma sklonnosci do problemow z histamina, czyli glownie kwestia ukladu pokarmowego/diety a nie tylko po opio, to przewlekle przyjmowanie antyhistamin pogorszy dosc szybko problem. No i tolerancja na ceteryzyne leci - zwlaszcza ww. przypadku, bo i zapotrzebowanie wieksze - dosc szybko.
  • 194 / 7 / 0
Nie mam problemów z histaminą ogólnie, przynajmniej nic mi ten temat nie wiadomo, a bardzo dobrze znam swój organizm- kwestia pokarmów to nie jest, bo swędzenie występuje tylko po opio. Może właśnie dołączę przy używaniu cetyryzyne i będzie git, dzięki. A niby neuroleptyki blokuja receptory histaminowe lecz jak widać nie zawsze i nie zawsze blokada ta jest tak mocna by ją odczuć w organizmie. Przy opio nie zawsze blokują :)
  • 2814 / 367 / 0
Właśnie widać jak " bardzo dobrze " znasz swój organizm , a po drugie to nie wszystkie neuroleptyki blokuja histamine
  • 28 / 3 / 0
Stało się coś "dziwnego" i mam nadzieję, że uzyskam od kogoś odpowiedź. Grzeję od 8 lat. Teraz 4 msc na lewometadonie 5%, ale złamałam abstynencję i poleciałam w ciąg.
Drugi raz w życiu doświadczyłam czegoś takiego: strzał i nagle od razu wysokie tętno, ofromny ból głowy tachykardia, obstawiam wzrost ciśnienia, pulsująca głowa, przy wstawaniu całkowicie ciemno przed oczami na kilka sekund, szumienie w uszach, przez kilka sekund było też uczucie szpilek w całym ciele.
Co się stało, dlaczego i jak temu zapobiec? Zdarzyło się 2 razy w życiu, za więcej podziękuję.
Także, gdyby ktoś wiedział coś na ten temat to prosiłabym o odpowiedź. 🌼
  • 708 / 139 / 0
A to przypadkiem nie dostałaś po prostu az takiego mega wyrzutu histmany? Ja mam podobnie po majce, dlatego średnio mi się podoba. A jak nie to strzal czysty byl? Moze progen?
:tabletki:
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.