U mnie mija tydzień od ostatniej dawki pregabaliny i właściwie tydzień życia na trzeźwo, udało się wykonać pierwotnie założony cel. Po ponad półrocznym ciągu (chociaż już chyba straciłem rachubę i bliżej będzie roku) ciężko przestawić się na trzeźwe życie. Co chwilę głód narkotykowy, wahania nastrojów i ogólne przybicie fizyczne i psychiczne, chociaż są momenty kiedy czuję się lepiej. Znalazłem sobie nowe hobby które na ten moment pochłonęło mnie całkowicie: czytanie. Co prawda czytam książki odkąd sięgnę pamięcią, ale nigdy w tak dużych ilościach, właściwie poświęcam temu większość wolnego czasu. Cóż...jak nie jeden nałóg to drugi.
Może to przez inne leki, które biorę, w tym alpra, ale myślę, że powinnam czuć jakąś różnicę po nagłym zwiększeniu dawki, dziwne. Co myślicie? Może to po prostu nadal zbyt małe ilości?
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Podlaskie: Lekarz z zarzutami w śledztwie dotyczącym przestępstw narkotykowych
Zarzuty związane z wystawianiem recept na leki psychotropowe postawiła Prokuratura Rejonowa w Hajnówce (Podlaskie) 30-letniemu lekarzowi zatrzymanemu w Białymstoku. To część większego śledztwa dotyczącego przestępstw narkotykowych, w tym działalności internetowego sklepu oferującego narkotyki.
„Narkowaluta” w Warszawie. Za podwózkę zapłacili bezdomnemu... marihuaną
To historia, w której dramat życiowy przeplata się z dość absurdalnym paragrafem. Policjanci z warszawskiego Żoliborza, kontrolując zaparkowaną Kię, nie spodziewali się, że trafią na „mobilne mieszkanie” z bardzo nietypowym systemem rozliczeń za usługi transportowe.
Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki
26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.