Luźne pytania i dyskusje odnośnie substancji oddziałujących na system GABA. Posty napisane w tym dziale nie sumują się do licznika postów.
ODPOWIEDZ
  • 325 / 38 / 0
3x75 mg, więc i tak niewiele. Ale prawdę mówiąc mam po prostu dobry nastrój. To wszystko.
Discard that delusion. Forget it. Go to Wonderland.
  • 977 / 223 / 0
Skończyła mi się paczka w czwartek, ostatni tydzień jechałem już tylko na 150mg dziennie i czułem się beznadziejnie, chociaż funkcjonować względnie się dało. Zjazd głównie psychiczny, smutno, buro i nic się nie chce. Obrzydliwa deszczowa pogoda nie pomaga. Zobaczymy jak długo wytrzymam bez pregaby.
  • 510 / 111 / 0
Powodzenia... Ja bez tej substancji również czuje się mega pusto i po prostu źle.
  • 325 / 38 / 0
Pisałam to chyba wyżej, ale jak pregaba skończyła mi się jakies 3-4 dni przed wizuta u lekarza... Dramat. Na szczęście był długi weekend, więc moglam to przeczekać. Na nieszczęście nie zrobiłam nic produktywnego i zmarnowalam kolejnych kilka dni życia. Teraz od kilku dni biorę kilkukrotne dawki względem tych, ktore przypisała mi lekarka. Zarem jeszcze dwa blistry i czeka mnie powtorka z rozrywki. Na urlopie! Nie chce go zmarnować tak bardzo...
  • 977 / 223 / 0
Cóż to? Knajpa umarła?
U mnie mija tydzień od ostatniej dawki pregabaliny i właściwie tydzień życia na trzeźwo, udało się wykonać pierwotnie założony cel. Po ponad półrocznym ciągu (chociaż już chyba straciłem rachubę i bliżej będzie roku) ciężko przestawić się na trzeźwe życie. Co chwilę głód narkotykowy, wahania nastrojów i ogólne przybicie fizyczne i psychiczne, chociaż są momenty kiedy czuję się lepiej. Znalazłem sobie nowe hobby które na ten moment pochłonęło mnie całkowicie: czytanie. Co prawda czytam książki odkąd sięgnę pamięcią, ale nigdy w tak dużych ilościach, właściwie poświęcam temu większość wolnego czasu. Cóż...jak nie jeden nałóg to drugi.
  • 208 / 60 / 0
up, To gratulacje dla Ciebie .Ja od 4 miesięcy stałem się użytkownikiem .Nie przekroczyłem przez ten czas 300mg doba .Ciężko będzie odstawić ,a to z racji dobrego samopoczucia .Nie przeszkadza w pracy ,sporcie w obowiązkach domowych .Pozwala się trzymać z dala od alk .Na chwilę obecną wydaję się być doskonałą substancją na życie .Zobaczymy co czas przyniesie
  • 510 / 111 / 0
Czas przyniesie wzrost tolerancji i to jest główny problem takiego funkcjonowania
  • 208 / 60 / 0
Tak ,obawiam sie tego .Założenie jest żelazne ,nie przekroczyć 300/225 na dzień ..Z tego powodu co jakiś czas ,na jakiś czas obniżam do 75 max 150 na dzień .Od 4 miesięcy trzymam się pierwotnie ustalonego planu .
  • 325 / 38 / 0
Ja nie wiem, przez kilka dni brałam sobie 2-3 razy większe dawki, niż te, które przypisała mi lekarka i nie czułam nic specjalnego... Wróciłam do ustalonej dawki, która jest niewielka, bo 150 mg (75-0-75) i bez zmian.
Może to przez inne leki, które biorę, w tym alpra, ale myślę, że powinnam czuć jakąś różnicę po nagłym zwiększeniu dawki, dziwne. Co myślicie? Może to po prostu nadal zbyt małe ilości?
  • 1223 / 487 / 0
@dzojov Nie, po prostu tolerancja na rekreacyjne działanie tak szybko rośnie, magia znika, dlatego dla mnie pregabalina średnio nadaje się do ćpania, jest skrajnie niewydajna, wolę zostawić ją do stosowania jako lek lub do odstawiania innych substancji, jest do tego świetna.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Podlaskie: Lekarz z zarzutami w śledztwie dotyczącym przestępstw narkotykowych

Zarzuty związane z wystawianiem recept na leki psychotropowe postawiła Prokuratura Rejonowa w Hajnówce (Podlaskie) 30-letniemu lekarzowi zatrzymanemu w Białymstoku. To część większego śledztwa dotyczącego przestępstw narkotykowych, w tym działalności internetowego sklepu oferującego narkotyki.

„Narkowaluta” w Warszawie. Za podwózkę zapłacili bezdomnemu... marihuaną

To historia, w której dramat życiowy przeplata się z dość absurdalnym paragrafem. Policjanci z warszawskiego Żoliborza, kontrolując zaparkowaną Kię, nie spodziewali się, że trafią na „mobilne mieszkanie” z bardzo nietypowym systemem rozliczeń za usługi transportowe.

Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki

26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.