Leki przeciwdepresyjne, tymoleptyki - SSRI, SNRI, iMAO, TLPD i inne
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 242 / 13 / 0
Powiem tak fajnie się zapowiada. Wyciszenie i koncentracja to duży plus. Moge skupić się na nauce a nie nauka, pisanie czegoś, dzwonienie, facebook, newsy, papieros i tak dalej. Już po 1 tabsie przysiadłem dzisiaj na te pare h ale ważne że chciało mi się wiedziałem że muszę :). Humor też na + człowiek się otwarty robi bardzo podgaduje ludzi :blush: Zapowiada się jako niezłe zastępstwo MHP dla ludzi z ADHD/AD
  • 108 / 11 / 0
East te objawy które opisujesz wskazują na to, że dobrze tolerujesz ten lek. Jego niedostępność na Polskim rynku farmaceutyków i mała popularność w lecznictwie Polskim wynika z jesteśmy daleko z tyłu za Takimi krajami jak USA czy Japonia w których bupropion i inne NDRI stosuje się na porządku dziennym. Poczekaj aż Ci się rozkręci to dopiero pokochasz ten lek :)
Uwaga! Użytkownik Wyjątkowy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 192 / 20 / 0
Biorę trzeci dzień, ale wczoraj dorzuciłem jeszcze po 300mg kolo 22 i 4 no a rano o 11 normalnie też 300 i faktycznie zmniejsza potrzebę snu jednocześnie nie wprowadzając problemu z indukcją (snu)
  • 242 / 13 / 0
Ktoś tu mówi, że Wellbuterin działa jedynie przez 2-3 miesiące. Nigdzie takich informacji nie znalazłem. Nikt tutaj nie bierze jak ja 150mg tylko wszyscy startują od 300 ? :-/
  • 96 / 1 / 0
Ja biorę 150mg chyba od maja, i faktycznie działa, ale z ciekawości spróbuję 300 mg. Żaden z poprzednich leków, nie równa się z tym.
  • 258 / 16 / 0
To świetne działanie tego leku, się szybko kończy.
  • 242 / 13 / 0
Ja z ciekawości spróbowałem 300 ale lepiej na mnie działało 150 ^_^
  • 96 / 1 / 0
EastDrastic pisze:
Ja z ciekawości spróbowałem 300 ale lepiej na mnie działało 150 ^_^
Dlaczego lepiej 150? Co się działo po 300?
  • 242 / 13 / 0
Lęki dziwne dostałem. Jak po 150mg było super to tak po 300mg nie odnotowałem większej energii a dostałem takich lęków dziwnych. Uczę się teraz do powiedzmy poziomem trudnego egzaminu jak na aplikacje adwokacką. Dzisiaj sie nic nie uczylem bo w glowe wbilo mi sie ze nie zdam panicznie sie tego balem nigdy tak nie mialem jeszcze w życiu. Dopiero wieczorem do mnie doszlo ze mam jeszcze 10dni tak na prawde jak sie skupie caly material przerobie raz dwa a co bedzie to bedzie. Hipotetycznie jak jzu dawka zaczela spadac. No ja nie polecam. ;]

Miałem wiele takich lęków po ćpaniu narkotyków już długo nie biorę więc jestem tym bardziej zdziwiony. Żeby nie było że przesadzam musiałem iśc na dwór poodychac i pogadac przez telefon z przyjaciolmi ktorzy mnie naprostowali :huh:
  • 2 / / 0
Biore wellbutrin od 3 tygodni. Przez pierwsze dwa 150mg, tydzień temu wskoczyłem na 300mg. Pierwszy dzień na 300 był bardzo fajny, dużo motywacji, energii, chciało się wszystko robić. Teraz mam takie dziwne wahania albo rozpiera mnie energia i dobry humor, albo mam ochote spędzić cały dzień w łóżku i nikomu się nie pokazywać. Przeważają te gorsze dni. Od czego to może zależeć? Lek się jeszcze nie rozkręcił?
ODPOWIEDZ
Newsy
Rodacy odstawiają alkohol i papierosy. Sklepy na osiedlach już liczą straty

Jak podaje Polska Izba Handlu i CMR, w listopadzie 2025 r. całkowita wartość sprzedaży w sklepach małoformatowych spadła o 1 proc., natomiast łączna liczba transakcji w tym formacie sklepów obniżyła się o 4,6 proc. w porównaniu z analogicznym okresem rok wcześniej.

Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą

Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".

Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany

Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.