Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 498 / 272 / 0
24 kwietnia 2022ImGoingHighIn505 pisze:
bardzo "in your face", za bardzo bezpośrednie (...) przyjemne, intensywne (...)

jak byście określili to, co czujecie po zastrzyku?
Dokładnie tak, jak wyżej w pierwszym zdaniu :D
Z wszelkich wjazdów, to ten morfinowy jest imo kwintesencją pojęcia wjazd.
  • 3 / / 0
25 kwietnia 2022Mefistofeles1945 pisze:
Tak po 10mg wąskie źrenice sprawdź to jeżeli nie wierzysz. Już po pół paczki kodeiny robią się wąskie.

Może nie całkowicie szpilkowate ale węższe na pewno. O to mi chodziło.
jak wąskie to spoko ;) chodziło mi o takie typowo szpile
  • 549 / 179 / 0
Z całą pewnością nie będą szpilkowate po 10mg morfiny @Satania, nikt nic nie zauważy, jednak by the way, czy mogę zapytać jakiż to dziwny splot okoliczności przygnał Cię na ćpuńskie forum, skoro tylko leczysz ból? :P Leczenie bólu nie jest czymś złym, więc nawet jeśli ktoś by coś zauważył, to wystarczyłoby chyba powiedzieć, że np. te odrobinę zwężone źrenice czy cokolwiek innego - są skutkiem ubocznym leków.
Here is my tribute to morphine
You will always be in my dreams
The last and final moment is yours
My agony is your triumph
  • 2814 / 367 / 0
25 kwietnia 2022Satania pisze:
25 kwietnia 2022Mefistofeles1945 pisze:
Tak po 10mg wąskie źrenice sprawdź to jeżeli nie wierzysz. Już po pół paczki kodeiny robią się wąskie.

Może nie całkowicie szpilkowate ale węższe na pewno. O to mi chodziło.
jak wąskie to spoko ;) chodziło mi o takie typowo szpile
Po 10mg sevredolu nie powinnaś mieć typowych szpilek jak się ma po opio a raczej dużych dawkach opio .. musiałabyś naprawdę brać tego sevredolu sporo więcej i bardzo dlugi czas by mieć szpilki .. ja byłem leczony opio głównie morfina fentanyl czasami oksy ale to były ogromne dawki i bardzo dlugi Okres czasu i szpilki mam do tej pory .. i sporo mi zostało mst i fenta ale nie ruszam już tego ..
  • 494 / 134 / 0
Kolor oczu też ma tu ogromne znaczenie, tak jak przy stimach. Ja mam niebiesko-zielone oczy, taki miks, u mnie widać każdą zmianę po oczach. U ludzi z ciemnymi, piwnymi, brązowymi oczami znacznie łatwiej ukryć stan źrenic, że tak to określę.
PW - pamiętaj o privnote.com
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai

w przypadku kontaktu mailowego bądź przez Wickr - proszę o przedstawienie się nickiem z [H] w pierwszej wiadomości
  • 2814 / 367 / 0
@ImGoingHighIn505 dobrze piszę sporo zależy jaki masz kolor oczu , ja mam niebieskie w sumie jasno niebieskie i jak wezme emke to oczy jak 5zl a kolor oczu jest turkusowy 😂 a po opio szpileczki ktore widać przy jasno niebieskich oczach
  • 58 / 12 / 0
Jest jakaś różnica między dawką x majki doustnie, a dawką 10x kodeiny?
  • 549 / 179 / 0
@Moczymordek Tak, duża, bo biodostępność morfiny doustnie to 30%. Biodostępność kodeiny to 60-70%. Zawsze należy to brać to pod uwagę.

Np. 10 mg morfiny to wchłonięte ok. 3 mg.
100 mg kodeiny to wchłonięte ok. 65mg.

Czyli morfina jest tylko ok. 5 razy mocniejsza od kodeiny, jeśli brać pod uwagę tylko i wyłącznie podanie doustne. Mimo że sama w sobie jest właśnie ok. 10 x mocniejsza.

No chyba że się mylę to proszę mnie poprawić.
My agony is your triumph
  • 58 / 12 / 0
Stąd rodzi się pytanie, czy branie inaczej niż iv ma jakiś sens.
  • 549 / 179 / 0
To zależy, jeśli np. dostajesz to od lekarza przeciwbólowo, to jasne, że ma sens. Wtedy działa długo i stabilnie i nie trzeba się martwić żadną "utratą towaru". Ale dla nas ćpunów... wiadomo, że najlepiej IV. Do PO to już chyba kodeinę wolę, morfina tą drogą jakoś mnie nie kusi, kojarzy mi się z marnotrawstwem i zmuleniem. Te dwie drogi podania są akurat w jej wypadku jak niebo a ziemia i dopiero przy IV pokazuje swój urok.
My agony is your triumph
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.

Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.