Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 593 / 82 / 0
W ogole wszyscy jak widze uzywaja MST, jednak mnie kusi sevredol ze wzgledu na dawki ktore odpowiadaja mojej tolerce bo akurat tabletka 20/25 iv i czesc, brak wosku z tego co wiem tylko nie wiem jak z przerabianiem sewka musze zajrzec do FAC. Co myslicie o sevredolu? Dzisiaj wpadna mi w raczki oxy wiec tez bedzie fajnie jakis czas ale morfina chodzi mi po glowie od dluzszego czasu, i sie zastanawiam miedzy tymi dwoma generykami.
Jestem dość trudny.
  • 494 / 134 / 0
@furyofpatientman no tak, w sumie masz rację, nie wyłapałem kontekstu.

Od tego momentu koniec spamu na temat tego kto jest głupi, a kto nie — Catch

zmieniając temat - czy dla was wejście morfiny iv jest euforyczne? tak się je przecież określa, ale dla mnie ono zawsze było... no nie wiem, takie za bardzo "in your face", za bardzo bezpośrednie. oczywiście, że jest to przyjemne, intensywne, sławne pins&needles, ale euforia? ja euforią nazywam przykładowo stan po MDMA. jak byście określili to, co czujecie po zastrzyku?
PW - pamiętaj o privnote.com
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai

w przypadku kontaktu mailowego bądź przez Wickr - proszę o przedstawienie się nickiem z [H] w pierwszej wiadomości
  • 2532 / 602 / 0
Określiłbym jako skurwysynsko dobry bodyhigh.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 549 / 179 / 0
Błogostan, satysfakcja, upojenie + nieokiełznany ogień

Ale euforia to też całkiem dobre słowo

Bardzo uzależniające, owszem. Ale jednak bardziej mi się podoba wejście fentanylu. Upajające spokojem bez tego czynnika histaminy. (Chociaż i tak dla mnie wciąż majka>fent)
Here is my tribute to morphine
You will always be in my dreams
The last and final moment is yours
My agony is your triumph
  • 494 / 134 / 0
o, to określenie chyba idealnie definiuje ten stan. nieokiełznany ogień. bardzo ładnie napisane.
PW - pamiętaj o privnote.com
WickrMe m0rningzolpi
mail little.liar@hush.ai

w przypadku kontaktu mailowego bądź przez Wickr - proszę o przedstawienie się nickiem z [H] w pierwszej wiadomości
  • 2532 / 602 / 0
No euforia to jak najbardziej trafne słowo,ten banan na ryju..

Tak w ogóle to nie wiem jak wy po tym sikacie.. To już po trampku u mnie jest z tym znacznie prościej.
Uwaga! Użytkownik Atro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
Dzień dobry. Witam bardziej doświadczonych koneserów morfiny..
Mam pytanie. Lekarz wypisał mi z poradni leczenia bólu secredol dawka 10 mg. Czy po takiej dawce będę mieć szpilkowate źrenice? Bardzo się boję tego, bo rodzina się skapnie. Wcześniej leczona byłam kodeiną i tramadolem ale przestało działać..
Czego jeszcze się spodziewać poza brakiem bólu? Jak radzić sobie z innymi ubokami? Będę wdzięczna za wszelkie porady ;)
  • 3455 / 561 / 2
Tak źrenice będą na bank szpilkowate i rodzina się skapnie. Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie mogę chodzić ze szpilkowatymi zrenicami i rodzina nic nie wie.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
Po 10 mg szpilkowate źrenice? Przecież ja w kodeinie (dawce na dzień) mam ekwiwalent 10 mg morfium. A przecież koda się metabolizuje do morfiny...
  • 3455 / 561 / 2
Tak po 10mg wąskie źrenice sprawdź to jeżeli nie wierzysz. Już po pół paczki kodeiny robią się wąskie.

Może nie całkowicie szpilkowate ale węższe na pewno. O to mi chodziło.
Uwaga! Użytkownik Mefistofeles1945 jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln

Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.

92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie

W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.