Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
czy roztwor moge odparowac, by uzyskać kodeinę w postaci proszku?
  • 2 / / 0
Po odparowaniu zostanie faktycznie sól z zawartością kodeiny,ale co dalej zrobić z tym i do czego Ci to potrzebne ?Nie lepiej już wypić?
  • 990 / 238 / 0
04 czerwca 2024Mlodachemiczka pisze:
czy roztwor moge odparowac, by uzyskać kodeinę w postaci proszku?
Nie, nie zostanie. W roztworze zostają niewielkie ilości paracetamolu oraz śladowe ilości masy tabletkowej.
Jeśli chodzi Ci o zanieczyszczoną kodeinę to myślę, że tak. Jakieś 30-40% kody reszta głównie paracetamol przy 1 antku przyjmując w miarę dobrą ekstrakcję.
  • 79 / 10 / 0
Oj od lat tego nie robiłem. Wziąłem 2 opakowania Antidol15 skruszyłem 20tab na pył. Wsypałem to do letniej wody (ok 1/4 szklanki) - w lodowatej nie rozpuszcza się paracetamol (kodeina owszem, dlatego po wymieszaniu do zamrażarki 20min). W tym momencie ekstrahuję (poprzez 2 pojedyńcze warstwy chusteczek higienicznych) i jak zerkam co tam skapuje w lodówie, to widzę czysty i klarowny płyn. Prawie sama kodeina tam będzie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Rząd za, kantony przeciwko: Czy Szwajcaria zalegalizuje marihuanę?

Parlament federalny chce zdekryminalizować konopie indyjskie w Szwajcarii. Jednak już etap konsultacji pokazuje, że sprzeciw wobec projektu jest duży.

Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne

Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.

Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki

26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.