Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
czy roztwor moge odparowac, by uzyskać kodeinę w postaci proszku?
  • 2 / / 0
Po odparowaniu zostanie faktycznie sól z zawartością kodeiny,ale co dalej zrobić z tym i do czego Ci to potrzebne ?Nie lepiej już wypić?
  • 1020 / 243 / 0
04 czerwca 2024Mlodachemiczka pisze:
czy roztwor moge odparowac, by uzyskać kodeinę w postaci proszku?
Nie, nie zostanie. W roztworze zostają niewielkie ilości paracetamolu oraz śladowe ilości masy tabletkowej.
Jeśli chodzi Ci o zanieczyszczoną kodeinę to myślę, że tak. Jakieś 30-40% kody reszta głównie paracetamol przy 1 antku przyjmując w miarę dobrą ekstrakcję.
  • 82 / 10 / 0
Oj od lat tego nie robiłem. Wziąłem 2 opakowania Antidol15 skruszyłem 20tab na pył. Wsypałem to do letniej wody (ok 1/4 szklanki) - w lodowatej nie rozpuszcza się paracetamol (kodeina owszem, dlatego po wymieszaniu do zamrażarki 20min). W tym momencie ekstrahuję (poprzez 2 pojedyńcze warstwy chusteczek higienicznych) i jak zerkam co tam skapuje w lodówie, to widzę czysty i klarowny płyn. Prawie sama kodeina tam będzie.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.

Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.

Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.