PS: mi się wydaję że jak nie działa po 3 tygodniach ani trochę, to chyba już nie zadziała ale wolę się upewnić.
EDIT: takie pytanie : jak bym chciał wrócić do paroksetyny, to mogę od razu zacząć brać, czy muszę pierwsze zejść z fluo ?? , czy od razu mogę na następny dzień zarzucić
1)Czy skoro skończyłem brać Paro dokładnie 24 dni temu , to czy zadziała na mnie, znowu??? jak dzisiaj wrzuciłem już 1 dawkę?
2)Odstawiłem dziś Fluo i załączyłem paro 1 tab 20 mg , będa jakieś skutki uboczne od odstawki fluo?(jak można nazwać to odstawką po 3 tyg)
więc mam pytanie czy ok. 320mg fluoksetyny ją zabije? może jej się coś stać?
כל הנחלים הלכים אל הים והים איננו מלא אל מקום שהנחלים הלכים שם הם שבים ללכת
Ja obecnie to zestaw właśnie powracam:
Paroksetynka
Karbamazepina - w postaci Tegretol 400 - 1 tab (jako stabilizator nastroju)
i 1 mg klona (pól tabletki 2mg) bo się wjebałem w clonazepam a zszedłem z 8mg , teraz trzymam się 1 mg a potem mam zamiar zejść na 0,5 a kiedyś na 0
Rekreacyjnie:
kodeina , kiedyś byłem nieźle w to wje.... , codziennie ładowałem teraz staram się raz na tydzień i idzie jakoś ,2 razy w tyg czasami , różnie bywa , ale udaję mi się raz na tydzień , ja mam ten problem że jestem alkoholikiem trzeźwym(Nie pije 4 lata) i nie mogę sobie na rozluźnienie po ciężkiej pracy walnąć browara(jak widzisz mam trochę nałogów:P) , więc kodeina raz na jakiś czas, już bez ciągów jak kiedyś - jestem uzależniony od kody to prawda ,ale zapanowałem nad kontrolą - tym bardziej albo się leczyć albo ćpać a mi zależy na pozbyciu się fobii więc SSRI z wszelkiego rodzaju DEPRESANTAMI nie idzie w parzę(A po kodzie nieźle psycha siada) przy braniu raz na tydzien,raz na 2 tyg nawet,paroksetyna na mnie działała jak trzeba,więc będzie dobrze oby!. Pozdro
No i mj ale to na spontanie wychodzi , rzadko obecnie,b rzadko, z tym jest o tyle dobrze że nie koliduje z SSRI :)
PS: Jeszcze dodam że zacząłem przygodę z antydepresantami,benzosami,kodeinami całym tym gównem właśnie po rzuceniu alko , psycha mi siadła totalnie , nabawiłem się fobii,depresji i jestem nieśmiały i tak już zostało , leczę się tylko właśnie tym SSRI i przy Paro już pozostane(dla mnie najlepszy SSRI) i tegretol a z klona zejdę , Rekreacyjnie - Nie biore benzo - bo,na mnie nie ma siły już żadne benzo :) Jak wyrobiłeś sobie tolerkę na klonach to już lipa - przetestowałem wszystkie :) POZDRO!! i dzięki!
@benziarz nawet mi sie udalo na fluo miec 6 tyg trzezwosci, kody przy fluo bym bardzo nie polecal CYP2D6 zamienia fluoksetyne w nor-fluoksetyne, wiec jest czesto zbyt zmeczony zeby nam przerobic kodeine w morfine, tylko wybrancy moga sobie pozwolic na dzialanie kody przy ssri lub ssri przy kodzie, to tak jak to ze niektozy nie widza rozmicy miedzy 900 a 1500 kody a niektozy moga jebac i 1800 jak Lotnik czy Non. Po za tym alko na SSRI, alkohol jest twardym narkotykiem, to tak jakbys sie dziwil ze nie dziala na Ciebie hydroxyzyna do snu, a palisz tylko 2 buchy cracku wieczorkiem dla relaksu.
Oślepnąć, ogłuchnąć, zrobić albo przeżyć zamach
Mogę spędzić życie tak jakbym żył sto lat
Kochać i być kochanym i zostawić swój ślad
Czy to jest w nas i musimy spaść nisko?
Co? Możemy wszystko!"
A dodam że z moich doświadczeń pomimo ze paroksetyna zajmuje najbardziej CYP2D6 (1 paroksetyna ,2 fluoksetyna - kiedyś była taka tabelka) to jednak jak na Paro brałem kodę, to działało,nie tak mocno jak bez SSRI ale 450,600 i euforia była,przyjemny stan - za to na fluo totalna kicha, włącza się tylko sedacja,psuje działanie o wiele gorzej niż na paro, kompletnie nie działa euforycznie.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/germancannaclubs.jpg)
Niemiecki ekspert: trudno dostrzec w legalizacji konopi cokolwiek pozytywnego
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/politie.nl_.jpg)
Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych
O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/alcohol_vs_marijuana.jpg)
Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd
Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/thcliquors.jpg)
Ten napój to hit w USA. Sprzedaż rośnie jak szalona, alternatywa dla drinków
Rewolucja na rynku napojów trwa – Amerykanie coraz częściej sięgają po napoje z THC zamiast po alkohol. To już nie nisza, a branża warta setki milionów dolarów, która zmienia oblicze rynku spożywczego i wywołuje poruszenie wśród regulatorów.