Dyskusja o głównym alkaloidzie opium, oraz jego półsyntetycznej pochodnej.
Więcej informacji: Morfina w Narkopedii [H]yperreala,Heroina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 113 / 6 / 0
I tylko syf zostaje ? No powiedzmy 90% przejdzie do roztworu?
  • 1100 / 270 / 0
badań to ja tam nie robiłem, czy tam tylko syf zostaje. Ale większej różnicy w działaniu czy to vendalu, czy mst nie odczuwam, więc straty pewnie są, standardowe. Najwięcej jednak zostaje w filtrze, nie w tym wosku, zatem przepłuczka w pewnym stopniu rozwiązuje sprawę. Jeśli chodzi o wygodę, vendal jest najlepszy, jeśli o moc, to nie odczuwam różnic.
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 113 / 6 / 0
a jeszcze jedno pytanie, na 350mg mst używałem 10ml wody + 2ml przepłuczka. Tutaj na 3,5 tabsa 100 też tyle starczy ? bo syfu zostało dość dużo potem, co prawda zbyt gorzki to on nie był na sam koniec, a strzał był tak samo mocny, jak nawet nie troche mocniejszy jak z MST, tylko zastanawiam się czy nie lepiej zrobić 1,75 - 10ml x2 i albo walnąć te 20 ml albo odparować potem do 10 ml i tyle (troche to potrwa i troche pierdolenia bedzie..)
  • 1100 / 270 / 0
rozpuszczalność morfiny to 60mg/ml, więc na to 350mg teoretycznie wystarczy 6 ml, ale zawsze daje się więcej wody, bo wiadomo, część odparuje, część zabierze syf, no i zawsze lepiej mieć jakiś tam bufor w tym wszystkim. moje doświadczenie mi mówi, że 200 mg robiło się tak, by po całej operacji była pełna pompka piątka, no ale nie było w tym wtaraka, moje waty lądują zazwyczaj w zamrażalniku . W odparowywanie bym się na pewno nie bawił, raczej bym docelowe ilości od razu robił.
Uwaga! Użytkownik 3ldritch nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 118 / 25 / 0
@Uzumaki, odpisałem Ci jak przerabiać. Najważniejsze to żeby przy pierwszym gotowaniu nie doprowadzić do wrzenia, bo prawie połowę wówczas wyparuje. Za pierwszym razem lekko podgrzewamy, za drugim gotowaniem doprowadzamy do wrzenia.

Dobra, napiszę też tu jak najlepiej przerabiać Vendale.

Przepis na przerobienie 350mg.

Najpierw zmywamy otoczkę z tabletek pod ciepłą wodą i osuszamy papierem toaletowym, byle nie szarym:). Najlepiej złożyć 4 listki i po ich złożeniu składamy to jeszcze na pół. Mokre tabletki wrzucamy na papier i osuszamy. Polecam za pierwszym razem tylko lekko złożyć na chwilę na pół i szybko otworzyć, gdyż trzymając dłużej prawdopodobnie przykleją nam się kawałki papieru to tabletek. Potem wycieramy po dwa razy z każdej ze stron przesuwając tabletki po suchej części papieru a na koniec zamykamy w suchej części papieru 3-4 razy tabletki doprowadzając je do całkowitego wyschnięcia. Maksymalnie 3 tabletki na takiej powierzchni papieru osuszymy skutecznie, najlepiej robić po 2 tabletki.

Czas przejść do przeróbki.
Na 350mg dajemy 8ml wody. Rozpuszczalność morfiny w wodzie to około 50mg/ml. Lepiej dać jednak 1ml więcej, chociaż i tak za pierwszym razem choćbyśmy dali 10ml czy więcej wody nie rozpuści nam się całość, trzeba gotować dwa razy. Pierwsze gotowanie robimy bardzo delikatnie, nie doprowadzając do wrzenia tylko lekko podgrzewamy. Ja jak pierwszy raz przerabiałem 300mg dodając 7ml wody i doprowadziłem do wrzenia to zaciągnąłem do pompki niewiele ponad 4ml;). Drugi raz już się domyśliłem jak to ugryźć:). Tak, że pierwsze gotowanie delikatne, na 350mg wystarczy na pierwsze gotowanie jak pisałem wyżej 8ml wody. A na drugie dodajemy 3-4ml i doprowadzamy już do wrzenia, niewiele po drugim gotowaniu z tych 3-4ml mniej zaciągniemy do pompki nawet jak gotujemy mocno doprowadzając do wrzenia, może 0,5ml mniej się zaciągnie niż dodaliśmy wody. Z tych pierwszych 8ml powinniśmy zaciągnąć około 7ml, ale to w papce zostanie 0,5ml lub więcej, mniej niż 0,5ml wyparuje. No i na twardość tabletek polecam je najpierw pokroić na pół, najlepiej tą gilotynką dzielić z apteki za około 5zł, na pewno wygodniej niż nożem. I jak wałkujemy w złożonej na dwa razy kartce papieru- bo podejrzewam, że tak większość rozdrabnia to najpierw najlepiej porozgniatać te tabletki naciskając na nie wałkiem, szklaną butelką czy czy tam robimy. Wtedy pękną i łatwiej je rozwałkować. Chociaż i tak warto zrobić to dwa razy. Za pierwszym razem ściągamy z kartki twardą kartą typu płatnicza czy dowodem osobistym na kupkę proch- bo wiadomo poprzykleja się do kartki i czystymi rękami rozdrabniamy a potem znowu kartą na kupkę i jeszcze raz rozgniatamy wałkując. Wtedy mamy praktycznie sypki proch, bez twardych grudek. A zaciąganie tego po zagotowaniu do pompki to czysta poezja, nic się nie zapycha a roztwór jest czysty niemal jak woda.

W razie pytań pisać.

Kurwa, żeby za rok nie było tak, że Vendali będzie brakować w styczniu.
No i miejmy nadzieję, że Mst200 wkrótce wrócą, bo szczerze mówiąc ja lubię sobie zrobić obecnie mixa: 1,5 tabsa Mst100 i 1 tabs Vendal Retard 200/2 tabsy Vendal Retard 100.
Dobrze, że zostały mi 2 recki na każdej po 2 opakowania Mst200, które zamieniam na 4 opakowania Mst100.
A w przyszłym tygodniu będę miał reckę na 5 opakowań Vendali Retard 200, czyli tak jakby 2,5 opakowania Mst200. I te 5 opakowań Vendali wychodzi cenowo mniej więcej tyle co 2 opakowania Mst200. Chociaż ostatnio staniały, Mst100 ponad 10zł na opakowaniu a Mst200 niestety tylko o około 3zł z tego co pamiętam nową cenę.

PS: słyszeliście o nowym preparacie Molteni, leku o nazwie Oramorph? To krople doustne zawierające siarczan morfiny w butelkach 20ml i 20mg/ml lub 100ml i 2mg/ml. Ta pierwsza wersja to tak jakby równowartość 2 opakowań ampułek 20mg/ml.
Jednak ściągnąłem ulotkę i są tam 3 substancje E i jedna z nich to ostrzeżenie: działa drażniąco na oczy. Pozostałe 2 nie były jakoś specjalnie groźne, ale jak substancja działa drażniąco na oczy to co musi z żyłami robić. Podejrzewam, że podanie tego dożylnie mogłoby zakończyć się śmiercią. Tak, że do podawania dożylnego na pewno nie będzie się nadawać. Specjalnie dodali na pewno te substancje żeby ćpuny nie wyczuły łatwego leku do walenia po kablach. Nie ma jeszcze ustalonej ceny jak sprawdzałem w profesjonalnym źródle, ale podejrzewam, że jakby dało się to podawać IV to nawet cena ~100zł byłaby dla wielu bardzo korzystna skoro średnio tabletka przy zakupie liścia kosztuje 30-40zł. A tu za nawet ~50zł mielibyśmy 200mg czystej morfiny do podania. Jednak zapomnijcie o tym, tak tylko w celach informacyjnych podałem, że taki produkt wchodzi do aptek.
Uwaga! Użytkownik Maykell85 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 772 / 105 / 0
Cześć ja z pytaniem.
Orientuje się może ktoś odnośnie niemieckich tablet Morphin AL 10 ? Da się je przerobić do iv?
  • 1100 / 270 / 0
@Maykell85 Poczytałem o tym oramorphie, tam wiekszym problemem niż te E, będzie pewnie cukier którego jest 300mg/ml, to jest słodkie jak metadon jedynka, do tego 100mg/ml glukozy ciekłej. A, i 10% alkoholu. To się wydaje być niezłe do picia :). Z lampki, jak wino.
Ostatnio zmieniony 05 lutego 2022 przez 3ldritch, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 118 / 25 / 0
3 gramy cukru w 200mg czy 6 gramów w 400mg to żaden problem. Ale już to E, które działa drażniąco na oczy może spowodować śmierć przy podaniu IV. Poza tym alkohol ma chyba tylko wersja 2mg/ml butelka 100ml, nie ta 20ml i 20mg/ml.
Uwaga! Użytkownik Maykell85 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1100 / 270 / 0
Płyn 2mg/ml i krople 20mg/ml, jak doczytałem, mają zupełnie inne składy, łączy je jedynie morfina i woda. Krople 20mg/ml syrop 2mg/ml i tak ktoś to puknie, przeżyje, pójdzie wieść, że da się. Kwas benzoesowy nie brzmi jakoś strasznie, tak jakos "familiarnie" ;). Nie takie rzeczy ćpuny w żyły pakowały.
  • 118 / 25 / 0
Substancje pomocnicze:

1. Sodu edetynian (źródło: Wikipedia)

Zwroty H:

- H332- Działa szkodliwie w następstwie wdychania

- H373- Może powodować uszkodzenie narządów <podać wszystkie znane narządy, których to dotyczy>poprzez długotrwałe lub powtarzane narażenie <podać drogę narażenia, jeśli udowodniono, że inne drogi narażenia nie stwarzają zagrożenia>.

Zwroty P:

- P260- Nie wdychać pyłu/dymu/gazu/mgły/par/rozpylonej cieczy.

2. Sodu benzoesan

Zwroty H:

- H319- Działa drażniąco na oczy.

Zwroty P:

- H305-351-338- W PRZYPADKU DOSTANIA SIĘ DO OCZU: Ostrożnie płukać wodą przez kilka minut. Wyjąć soczewki kontaktowe, jeżeli są i można je łatwo usunąć. Nadal płukać.

O kwasie cytrynowym i wodzie oczyszczonej chyba pisać nie muszę, jakby Oramorph zawierał tylko te 2 substancje to sam bym to próbował zdobyć i pukał jak wariat.

Dodatkowe info o benzoesanie sodu:

W bezpośrednim kontakcie może wywołać podrażnienia skóry, oczu, śluzówki nosa, a nawet wstrząs anafilaktyczny[2][6].

Tak, że imo nikt normalny tego nie puknie. Zresztą póki co nie ma nawet podanej ceny. Tak, że kiedy i czy w ogóle wejdzie do sprzedaży nie wiadomo.

PYTANIE DO OGÓŁU:

Puknąłby ktoś z was ten Oramorph znając zagrożenia, które napisałem?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci czekoladkami z marihuaną w parku w Wheeling

Aresztowano kobietę, która częstowała dzieci słodyczami z THC – psychoaktywnym składnikiem marihuany – w niedzielę po południu w parku w Wheeling na północno-zachodnich przedmieściach Chicago. Dzieci trafiły do szpitala.

W sieci znaleźli ogłoszenia, zatrzymali 22-latka. Po raz kolejny za narkotyki

Policjanci zatrzymali 22-latka podejrzanego o posiadanie i udzielanie znacznej ilości narkotyków. Mężczyzna miał docierać do klientów w sieci i oferować im sprzedaż marihuany i 4CMC. W przeszłości był już zatrzymywany w związku z podobną sprawą.