Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 162 / 37 / 0
19 maja 2026Ukurwiony420 pisze:
W niektórych miejscach wydają też bez otwierania i przesypywania xd co jest nie legalne
Jak raz miałam receptę na ilość inną niż opakowanie fabryczne to tylko w jednej aptece w dwóch miastach byli gotowi mi ją odmierzyć. Czy coś się zmieniło? Recepta realizowana jak dobrze pamiętam w zeszłym roku.

Z tego co wiem to leki recepturowe robi się też z gotowych leków (miałam robione też maści na trądzik i krople do oczu) i nie ma tu obowiązku przesypywania/odmierzania jeśli ilość ogólna i zawartość substancji czynnej jest taka sama jak w recepcie.
ODPOWIEDZ
Newsy
Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.

Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec

Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.