Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 166 / 37 / 0
19 maja 2026Ukurwiony420 pisze:
W niektórych miejscach wydają też bez otwierania i przesypywania xd co jest nie legalne
Jak raz miałam receptę na ilość inną niż opakowanie fabryczne to tylko w jednej aptece w dwóch miastach byli gotowi mi ją odmierzyć. Czy coś się zmieniło? Recepta realizowana jak dobrze pamiętam w zeszłym roku.

Z tego co wiem to leki recepturowe robi się też z gotowych leków (miałam robione też maści na trądzik i krople do oczu) i nie ma tu obowiązku przesypywania/odmierzania jeśli ilość ogólna i zawartość substancji czynnej jest taka sama jak w recepcie.
  • 12756 / 2466 / 0
Z tego co wiem, możesz sobie bez problemu wybierać po gramie - przynajmniej teoretycznie, ale pewnie jak ze wszystkim zależy to od apteki.
Z ziołem jest ten paradoks, że zmienia się z surowca na lek poprzez przepakowanie...
  • 4 / / 0
Czy są jakieś odmiany po których czuliście fajny haj? Aurora a moze coś z Cosmo?
  • 192 / 37 / 0
A masz jakieś odmiany po której czujesz chujowy haj? Ja czuję fajny haj po każdej marihuanie z apteki
NIE MA MNIE
  • 1495 / 384 / 13
24 maja 2026Metrowy29 pisze:
Czy są jakieś odmiany po których czuliście fajny haj? Aurora a moze coś z Cosmo?
spróbuj super ultra hajze :patrzy:
Uwaga! Użytkownik Czoug jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 12756 / 2466 / 0
Kilka takich odmian przerobiłem. Działanie może nie było jakoś bardzo ch*jowe, ba nawet za pierwszym razem bardzo pozytywne, ale na dłuższą metę okazywało się zbyt męczące, albo przestawało działać.
Pierwszy na myśl przychodzi mi zawsze lemon haze. Niby za pierwszym razem wow, ale korzystanie z niego regularnie staje się męczące - szczególnie ze względu na problemy ze snem.
Co zabawne miałem go w zeszłym roku na outdoorze (auto), ale to był gratis zapchajdziura. Testowałem raz, bardzo spoko działa, ale znowu nie mogłem spać i się zraziłem.

A z apteki numer jeden co próbowałem to Jean Guy, czy coś takiego. Niby jest to jakiś fenotyp white widow, ale działanie tak płytkie i banalne, że szkoda pisać. Odmiana chyba tylko dla harcerzyków, albo kogoś, kto ma wywalone na inne niż przeciwbólowe efekty.
  • 999 / 183 / 0
Ja unikam czystych sativ,samo działanie mi nie odpowiada.Dodatkowo zapalenie wieczorem sprawia mega problemy ze snem.
ODPOWIEDZ
Newsy
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje

...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.

Mieszkańcy protestują. Sklep z marihuaną blisko parku i autobusów szkolnych

Grupa rodziców ze Scarborough sprzeciwia się planom otwarcia sklepu z marihuaną, który – jak podkreślają – miałby powstać naprzeciwko ruchliwej strefy autobusów szkolnych.

Magiczne grzyby w walce z uzależnieniem od nikotyny - przełom czy obiecujący eksperyment?

Nowe badania sugerują, że psylocybina - substancja psychoaktywna zawarta w tzw. "magicznych grzybach" - w połączeniu z psychoterapią może znacząco zwiększyć skuteczność rzucania palenia. Choć wyniki są obiecujące, naukowcy podkreślają potrzebę dalszych badań.