Z-drugs – substancje wykazujące powinowactwo do receptora benzodiazepinowego, nie dzielące jednak podobieństwa strukturalnego z benzodiazepinami. Przykłady to zolpidem, lub zopiklon.
ODPOWIEDZ
  • 156 / 3 / 0
Nie wiem, czy to tylko na mój organizm to tak działa, ale po ostatniej kresce Mefa jakieś 30 min zawsze zarzucam Zolpidem i śmiało mogę powiedzieć, że działanie mocniejsze min 2x. Wszystko na horyzoncie się rusza jak żywe (po samym Zolpi tylko 1 przedmiot na który patrzę )
Czasami to aż się boję :o) Doświadczył ktoś czegoś takiego z tym mixem? Czy to norma?
House Of Pain - Jump Around (Schranz Remix)
  • 381 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fasolkaaa »
A ja dzisiaj nie spałam całą noc. Ogólnie na dobre mi to wyszło :-D , bo generalnie nie chciałam i nie musiałam, ale tak na serio to przeraża mnie to, że o 5 rano nawet mi się nie ziewało. Usnęłam ok 7, wstałam o 9 i jakby mi się spać chciało, ale muszę wytrzymać. Czas rozstać się z zolpi, skoro już na mnie aż tak nie działa.
"MDMA intrigued me because everyone I asked, who had used it, answered the question, 'What's it like?' in the same way: 'I don't know.' 'What happened?' 'Nothing.' And now I understand those answers. I too think nothing happened. But something seemed changed."

Alexander Shulgin, PiHKAL
  • 156 / 3 / 0
To dawaj ostatni raz sobie o północy zesniffujemy, bo zostały mi 2 ostatnie tablety :-D
House Of Pain - Jump Around (Schranz Remix)
  • 121 / / 0
mialem jednorazowy kontakt z zolpi, urwany film. srednio przyjemnie, ale jako ze na uczeslni to bylo calkiem zabawnie, co was tak do niego ciagnnie?

czy ciezko skolowac od lekarza gdy powie sie mu o hardkorowych problemach z bezsennoscia ktorych notabene nie mam :):):)
Każdy jest trochę dziwny, może oprócz ciebie i mnie, choć czasami jednak nie mam pewności co do ciebie.
  • 201 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Babydoll »
Mówisz że nic ciekawego a pytasz jak zdobyć?
A zdobyć łatwo, chyba że trafisz na chujowego lekarza typu moja rodzinna, która twierdzi, że Diphergan uzależnia (i wiele innych smaczków) i nie chciała mi przedłużyć moclo bez zaświadczenia od psychiatry. Głupia pizda.
Tylko nie daj sobie wcisnąć hydroksyzyny ani innej mirtazapiny. Musisz wyraźnie sprecyzować problem, żeby było wiadomo że chodzi o okresową, epizodyczną bezsenność. I rzekomo będziesz przyjmować lek doraźnie, a chcesz zolpi bo nie możesz zapaść w sen, nie wybudzasz się w nocy i od rana musisz być przytomny - Zolpidem to jedyny krótko działający lek nasenny niezamulający w ciągu dnia.
Więc bez żadnych hardcorowych problemów z bezsennością, bo cie wyśle do innego lekarza albo da coś na uregulowanie snu lub co gorsza ziółka.

Swoją drogą popularność tego leku wśród ćpunów to nieporozumienie na miarę kaszlodynu.
  • 121 / / 0
napisalem ze bylo calkiem zabawnie a to lubie w niektorych substancjach, nasennie to mi ten szajs niepotrzebny, na ta chwile mam ciekawsze rzeczy na glowie jesli chodzi o kolowanie ale o zopidemie nie zapomne

ps. no dziwna jest ta jego popularnosc na [h]...tyle watkow ;]
Każdy jest trochę dziwny, może oprócz ciebie i mnie, choć czasami jednak nie mam pewności co do ciebie.
  • 381 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fasolkaaa »
Dobra, wczoraj mówię sobie - nie wezmę. Wytrzymałam do 3 nad ranem :-p I zasnęłam :-D I kimałam zdrowo do 10tej :yay:
"MDMA intrigued me because everyone I asked, who had used it, answered the question, 'What's it like?' in the same way: 'I don't know.' 'What happened?' 'Nothing.' And now I understand those answers. I too think nothing happened. But something seemed changed."

Alexander Shulgin, PiHKAL
  • 432 / 1 / 0
Zolpidem to jedyny krótko działający lek nasenny niezamulający w ciągu dnia.
Po przebudzeniu po zolpidemowym śnie,Mi tak 2-3h wszystko się kręci/wiruje(troche jak po alko ale mniej), i jednak przez jakiś czas jestem zamulony, ogólnie mi ciężko ruszyć z wyra po zolpi, bo jestem taki ociężały(choć zdecydowanie mniej niż po hydroksyzynie bleeeeee ;-) ).
off
  • 433 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: kodziarz »
1waytikt2tickletown pisze:
(choć zdecydowanie mniej niż po hydroksyzynie bleeeeee ;-) ).
Ja wczoraj wrzuciłem w ciągu dnia (gdzieś od 18) ponad 200 mg hydroksyzyny i kurwa nic, żadnego działanie, a potrzevbowałem, bo miałem wczoraj strasznie stresujący weczór i potrzebowałem czegoś co mnie wyciszy, dopiero 2 mg alpra + 75 hydro jakoś zmniejszyły napięcie. Za to dzisiaj rano 6mg alpra skutecznie zmniejszyło stresik:D:D. Ale wracając do ydro to nie byłem rano jakoś specjalnie zamulony, chociaż spałem do 10 a poszedłem spać około 24.
Zolpidem na sen jest genialny, bo człowiek zasypia jak trzeba, a rano nie jest zamulony (przynajmniej ja tak mam), no i nie pamięta co robił po zapodaniu;). Żebym tylko miał czas wybrać się do lekarza i odwagę odpowiednio go poprowadzić.
Uwaga! Użytkownik kodziarz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 580 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: virion »
u mnie po dwudziestce zolpidemu nogi słabo się odkejają od podłogi, wystarczy jakis hałas. muzyka czy otwarty komp i nagle pojawia sie towarzystwo dla mojej głowy %-) Ciezko skupic wzrok. Zabuerzenia równowagi. A klawiatura nabiera wyglądu sześcianu. Wszystko mało rozrywkowe i przyjemne.
ODPOWIEDZ
Newsy
Jak marihuana niszczy serce

Na Uniwersytecie Kalifornijskim w San Francisco wykazano, że przewlekłe używanie konopi - niezależnie od tego, czy są one palone, czy przyjmowane w jakimś jadalnym produkcie - wiąże się z istotnym ryzykiem dla układu sercowo-naczyniowego.

Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.

EUDA 2025: Depenalizacja marihuany jako rekomendacja dla krajów UE

Analiza raportu „European Drug Report 2025 – Cannabis”.